G4Media.ro

ADVERTORIAL Liviu Negoiță (PMP): Avem proiecte mari la care ținem foarte mult

ADVERTORIAL Liviu Negoiță (PMP): Avem proiecte mari la care ținem foarte mult

Fostul primar al sectorului 3, Liviu Negoiță, este candidat pe listele PMP pentru Camera Deputaților.

Domnule Negoiță, au trecut aproape 20 de ani de la depunerea în Parlament a primului proiect de lege privind constituirea Zonei Metropolitane București. Din perspectiva experienței pe care o aveți în administrație, ce credeți, mai este această abordare de actualitate?

Liviu Negoiță: Teoretic, este o temă de actualitate. Practic este imposibil acum să ajungem la crearea și aplicarea proiectului Zona Metropolitană. Poate peste vreo 10 ani. Nu s-a putut realiza, din păcate, o nouă organizare administrativ-teritorială a României cu opt zone de dezvoltare, proiect care a fost negociat cu Uniunea Europeană. Ce să mai vorbim despre Zona Metropolitană?

Desființarea județelor deranjează pentru că se tulbură sinecurile și afacerile din majoritatea localităților. Zona Metropolitană implică unificarea Bucureștiului cu județele Ilfov, Giurgiu și Călărași. Nici Bucureștiul nu este organizat. Mă refer la Planul Urbanistic General, PUG. Credeți că celelalte județe vor accepta așa ceva?

Președinții de consilii generale și primarii vor spune ,,fugi domnule de aici cu proiectul tău cu tot! Ce, vin ăștia de la București să ne comande nouă ce să facem acasă la noi?,, Pentru Zona Metropolitană este nevoie de un PUG general al celor patru entități administrative. Este un proiect foarte necesar dar și foarte greu de abordat și de făcut.

Bucureștiul este una dintre cele mai poluate capitale europene. De fiecare dată, autoritățile locale și centrale au minimalizat sau ignorat subiectul, răspunderea fiind pasată de la o instituție la alta. Ce v-ați propus să faceți, în calitate de parlamentar, pentru reducerea poluării din Capitală?

Liviu Negoiță: Legi. Voi face legi. Bucureștiul este pe primele patru locuri într-un clasament al celor mai poluate orașe din Europa! Mortalitatea în România este cea mai ridicată în Europa din cauza poluării, copiii noștri sunt crescuți în condiții inumane din cauza poluării, dobândesc boli grave, iar autoritățile nu fac nimic.

Voi face proiecte de legi care să cuprindă următoarele măsuri: 1) Închiderea de urgență a gropilor de gunoi neconforme; 2) Toți poluatorii din București și Ilfov depistați, amendați și închisă activitatea celor care poluează. 3) Interzicerea cu desăvârșire a importurilor de deșeuri pentru a fi arse la noi, în jurul Bucureștiului sau în țară. Nici Bucureștiul și nici România nu sunt o groapă de gunoi.

Și mă gândesc și alte masuri. Cele referitoare la autovehiculele care poluează. Interzicerea acestora în circulație, cel puțin în București și în orașele din România. Măsură care se impune fără discuții. Nu suntem cimitirul de mașini vechi a Europei.

În contextul evoluțiilor îngrijorătoare legate de pandemie, care apreciați că sunt cele mai grave probleme ale sistemului de sănătate și cum pot fi rezolvate acestea?

Liviu Negoiță: Nu sunt de specialitate. Dar cred ca DSP-urile s-au trezit complet nepregătite în ochiul acestui uragan sanitar numit pandemia de Covid. Iar autoritățile centrale în subordinea cărora se afla DSP-urile au fost și mai nepregătite în fața acestei situații excepționale. Ce trebuie făcut? PROCEDURI! Proceduri legale în care fiecare instituție  iși știe locul și rolul în combaterea unei pandemii, proceduri simple, clare și eficiente și pe care să le acceseze ori de câte ori este nevoie.

Cum ați caracteriza reacția Guvernului la criza economică asociată celei de sănătate? Măsurile luate de Guvern pentru a salva firmele în dificultate au fost suficient de consistente și de rapide? Ce măsuri veți propune și susține ca parlamentar pentru revenirea economică a firmelor afectate de pandemie?

Liviu Negoiță: Reacția Guvernului normal că nu putea să mulțumească pe toți agenții economici loviți puternic de lockdown. Au fost multe măsuri sufocate de birocrație sau aplicate mult prea lent pentru a susține firmele care au fost obligate să-și reducă drastic activitatea sau chiar să se închidă. Dar au fost. Firește că există soluții care pot salva într-un timp scurt mediul privat.

Aplicarea rapidă și majoră a fondurilor europene. Eu vreau să propun crearea unui Fond Special finanțat puternic din fonduri europene și de stat. Iată modelul aplicat de Marea Britanie care a injectat 3 miliarde de lire sterline în mediul privat cu condiția ca acesta să creeze peste un milion de locuri de muncă în trei ani.

Nu inventăm noi apa caldă. Cum fac britanicii putem face și noi. Mă gândesc ca prin acest Fond Special să dăm firmelor 1 miliard de euro contra deschiderii a un milion de locuri de muncă în trei ani. Acest program poate fi facut numai de catre o coalitie de dreapta, nicidecum de un partid de stanga.

În 2009, ați fost desemnat de Președintele Traian Băsescu să formați un Guvern. Sigur că astăzi avem un context politic diferit, dar cum credeți că va arăta Guvernul României după 6 decembrie 2020? Ce loc și rol va avea PMP pe scena politică după alegerile generale?

Liviu Negoiță: PMP a anunțat public faptul că dorește să participe la o guvernare solidă de dreapta. Cunoașteți modelul politico-economic valabil în toată lumea: dreapta produce locuri de muncă, susține investițiile în economie. Practic, face profit, bani pentru țară. Scoate țara din criză. Apoi vine stânga la putere și cheltuie cu ambele mâini banii produși de politicile dreptei.

Deși suntem un partid mai mic avem proiecte mari la care ținem foarte mult. Proiectul ,,300 de parlamentari,, votat de oameni prin referendum în anul 2009, crearea a un milion de locuri de muncă prin modelul prezentat mai sus, eliminarea pensiilor speciale. Dar prin vot deschis în Parlament, să vadă toți românii, nu prin demisiile de spectacol cu care amenință liderii PSD și USR-Plus, demisii care nu au nici un efect concret.

Doar sunet și lumini electorale. PMP susține și o lege privind interzicerea tăierii pădurilor din România pe o perioadă de 30 de ani și sancțiuni penale serioase pentru cei care încalcă legea. Sper ca și viitorii noștri colegi de guvernare să susțină proiectele noastre pentru că sunt dorite de români de ani de zile. Eu prevăd constituirea unei majorități parlamentare de dreapta care să poată impune legile care să refomeze România. Aici este locul de drept al PMP.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Unul din ele fiind sa il trimiteti pe Capitanul Basescu la dezalcoolizare, nu? Am auzit ca marea e agitata, nu e o idee buna sa bei rom si sa creezi programe politice stupide. 🙂

  • N–ai inteles.

   Una din ele e s-o bage in parlament pe EBA ca sa poata beneficia de pensie speciala.

  • Daca te uiti la listele PMP e dezastru: Ratatul de Paleologu – vesnicul loser, Imaturul mincinos Mihai Neamtu, Fariseul ipocrit Florian Bichir, Fanaticul medieval Papahagi. E un dezastru de mlastina PMP-ul ala. A aspirat toate scursurile.

  • @Elena
   Paleologu nu candidează deloc, pe nici o listă. Looser, zici? Ți se pare că poporul ăsta nu e looser? Dacă am fi votat looseri de talia lui Paleologu probabil că situația era alta.

  • @Elena: ai rezumat perfect neantul din lista PMP! Mulțumiri! Resuscitarea numitului Liviu Negoiță si a bezmeticei Elena Băsescu mi se pare curată sinucidere pentru PMP.

 2. alt proiect e sa radeti partea retrocedata a parcului Titan pt a construi o mandrete de bloace P+20, asa-i dom’ Nego ?

 3. S-au terminat banii de chirie in Monaco? De aia va intoarceti in politica romaneasca? Sa mai dati niste tunuri pe modelul Udrea, Oprescu si toti ceilalti mari hoti? Mai lasati-ne! Sper ca PMP sa nu treaca pragul de intrare in parlament.

  • @Giany _ „De aia va intoarceti in politica romaneasca? ”

   Nu cred că s-au terminat… Din contra. Experiența demonstrează că apartenența la parlamentul României oferă imunitate și influență politică, măcar până se prescriu faptele. Cam asta este după părerea mea explicația cu privire la membrii PMP, apendicele PSD, care-și doresc cu ardoare să devină parlamentari.

 4. Laura Andresan va transmite salutari 😉

 5. Daramati tot si faceti blocuri, reteta de succes PSD/PMP. Succes pentru dezvoltatori si pentru PSD/PMP, nu pentru Romania.

 6. Avem proiecte mari:
  Make Base Great Again!

 7. A ramas fara chiriasi la vila de pe lac din italia aia de vreo 2-3 milioane euro luata din spaga , ca e criza si a venit sa mai dea vreo 2-3 tunuri.Din pacate pt el i-a luat locul alt spagar dar cu bani mai multi.

 8. sa nu va paraie sfincterul de la proiectele astea mari si groase, sa stati bine pe tron cand le c…ti

 9. securistul turcescu, fariseul si-a mai tras o pensie speciala. l-au „votat camarazii.

 10. Cel mai Proiect Mare: La puscarie toata Mafia. Suna Bine ? Nu, cu atat mai bine.

 11. De ce nu incepem cu proiectul confiscarii averilor furate si ca exemplu sa luam vila dvs din italia.