G4Media.ro

ADVERTORIAL Candidatul PMP la Consiliul Județean Călărași, Simona Vlădica: Voi relansa industria…

ADVERTORIAL Candidatul PMP la Consiliul Județean Călărași, Simona Vlădica: Voi relansa industria locală, voi crea locuri de muncă şi voi stopa risipa banului public

Sunteți o femeie care a reușit să aibă o carieră de succes și, în același timp, o familie reușită. Sunteți mama a patru copii. Cu toate acestea, ați decis să faceți mai mult de atât și să vă implicați și în politică. Iar acum, noua provocare pentru dvs. este șefia Consiliului Județean Călărași. De ce ați acceptat această candidatură?
Simona Vlădica: Am ales sa intru in politica tocmai pentru ca derulam tot felul de proiecte pentru pacienti si pentru oameni care aveau nevoie de ajutorul si implicarea mea, insa ma loveam mereu de indolenta sau nepasarea vreunui Senator ori Deputat care nu voia sa iasa din zona lui de confort pentru a da curs proiectelor prezentate spre ajutorarea celor multi.

Asa ca am hotarat sa candidez chiar eu in 2016 pentru o functie de Senator in Parlamentul Romaniei pentru a-mi sustine eu însămi propriile proiecte pentru oameni in fata colegilor Parlamentari. Nu stiam prea multe despre politica atunci, dar stiam ca vreau sa fac tot ce e nevoie ca sa ajut cat mai multi oameni ce imi cereau ajutorul fiind in situatii de boala sau in alte situatii nefericite. Sunt multumita de rezultatul acelui vot chiar daca nu am ajuns in Parlament la acea vreme.

Totusi, întrucat, cateva mii de calaraseni au crezut in mine, m-au determinat sa merg mai departe, sa ma implic si mai mult in politica, sa continui sa lupt pentru oameni, sa ies la televizor si sa penalizez derapajele oamenilor politici focusati mai mult pe interesele lor proprii decat preocupati de problemele oamenilor. Aroganti si orgoliosi, mandri si sfidatori la adresa publicului larg, multi au fost criticati de mine pe la diferite posturi nationale sau chiar la postul local de televiziune din Calarasi.

Decizia de a candida acum pentru Presedintia Consiliului Judetean Calarasi a venit din dorința de a urni din loc acest județ, de a dezvolta unul dintre cele mai frumoase și bogate județe din România. Daca pentru oameni și de dragul lor am intrat în politică acum câțiva ani, iata că acum pentru ei candidez și mă lupt cu toți cei care nu și-au făcut treaba până acum în acest județ, deși au ocupat numeroase funcții publice.

In plus, de mai bine de un an și jumătate conduc organizația județeană a Partidului Mișcarea Populară Călărași (PMP), iar după data de 27 septembrie 2020 (ziua alegerilor locale) îmi doresc să conduc și să mă ocup și de administrarea județului Călărași din poziția de Președinte al Consiliului Județean Călărași.

In tot acest timp m-am documentat si pregatit pentru a veni in fata dumneavoastra, la aceste alegeri, cu acest program politic si cu toate proiectele din care este alcatuit. Nu am detinut functii politice de conducere, decizionale, pana in prezent ca sa pot ajuta oamenii atat de mult cat imi doresc sa o fac! Cu toate acestea, lupt in continuare pentru cetatenii judetului Calarasi, pentru a-i ajuta sa scape de conducerea deplorabila oferita timp de 30 de ani de cei de la PSD si PNL.

Este adevarat ce ati spus, sunt o femeie cu o cariera frumoasa. Eu am o profesie, sunt dascăl, predau la Universitate, la Facultatea de Psihologie. Sunt doctor în psihologie și îmi place tare mult să relaționez cu oamenii. Sunt implicata intr-un proiect de anvergura din sfera psihologiei, mai exact ma ocup de studiul fenomenului alienarii parentale, un flagel al societatii moderne ce cuprinde din ce in ce mai multi parinti care nu isi pot gestiona emotiile negative atunci cand se despart si trebuie sa aiba grija, in continuare, de copiii lor.

Organizez conferinte nationale si internationale pe aceasta tema, workshop-uri, seminarii, predau notiuni teoretice si aduc elemnte de practica judiciara sau din domeniul psihologiei in fata profesionistilor care instrumenteaza sau sunt implicati in solutionarea unor astfel de dosare cu minori, fie ca sunt procurori, judecatori sau auditori de justitie, psihologi, ori avocati. Mai mult, fac parte din board-ul a două organizaţii internaţionale mari, una cu sediul în America, alta la Londra, unde sunt profesori universitari care studiază acest fenomen. Sunt aici pentru că şi eu am studiat foarte mult acest fenomen, inclusiv în arhivele judecătoriilor și parchetelor. Am studiat sute de dosare pentru a-i putea ajuta pe acești copilași.

Deci studiez mult pe acest domeniu, atât teoretic cât şi practic. Particip la conferinţe internationale pe acest subiect, fiind invitata sa fiu speaker, sa tin prelegeri. Deci, ce pot să vă spun, fac tot ce pot pentru a pune umărul și pentru a ajuta oriunde este nevoie de mine. Acum suntem în faza în care, impreuna cu o echipa serioasa de profesionisti, vom propune modificări legislative care să vină în sprijinul acestor copii la care se pare că nu se gândeşte nimeni în momentele delicate şi dificile pe care le traversează atunci când părinţii lor divorţează sau se separa.

Sunt și mediator autorizat și îi ajut astfel pe toți cei care apelează la mine să își găsească soluțiile la problemele și conflictele pe care le au. Eu sunt un om al soluțiilor, nu al problemelor. Sunt un om al faptelor, nu al vorbelor deșarte. Așadar, am servici, nu îmi caut de muncă, am numeroase proiecte în derulare, am o activitate profesională intensă, așadar nu aveam timp liber, însă dorința de a ajuta oamenii prin intermediul politicii a fost mai mare decât orice. Eu sunt Simona-Maria Vlădica și sunt o luptătoare!

Mă lupt pentru toate proiectele în care cred. Ma lupt si ma voi lupta mereu pentru cei multi. Cred ca aceste alegeri in special, nu sunt pentru noi politicienii, ci sunt dedicate mai degraba celor multi la care nu pare a se fi gandit mai nimeni in ultima vreme. Cred cu tărie că în următorii 4 ani vom avea un județ mult mai dezvoltat la Calarasi, un județ unde calitatea vieții va crește simțitor de la un an la altul, un județ în care vor începe proiectele serioase, multe și mari, toate concomitent căci s-a pierdut destul timp până acum. La fel se va intampla in intreaga tara unde colegii mei din PMP vor ajunge Presedinti de Consiliu Judetean ori Primari. PMP are oameni inalt calificati in domeniul lor de activitate si seriosi.

Intr-adevar sunt mamă. Am născut și crescut 4 copii și știu ce înseamnă grijile, nopțile nedormite, frământările, situațiile dificile, așa că înțeleg mai bine ca oricine problemele tuturor mamelor din acest județ si din intreaga tara. Știu și cunosc situațiile cu care se confruntă multe dintre familiile din Călărași. Totodata, sunt fericită să am susținerea totală a familiei mele, a copiilor mei de la care învăț zilnic câte ceva, inclusiv politică. De exemplu, unul dintre băieții mei este cel mai de seamă sfătuitor al meu, dar și cel mai mare critic, iar de la el învăț multe și mă gândesc mult la problemele cu care se confruntă copiii noștri în aceste vremuri și la cum pot să-i ajut. Împreună cu familia mea gândim și găsim noi și noi proiecte pentru oameni.

Vin în faţa alegatorilor cu seriozitate, cu dorinţa de a munci şi cu o capacitate sustinuta de organizare si mobilizare. Pentru că din punctul meu de vedere acestea sunt calităţile fără de care nu ai ce să cauți la cârma unui județ. În primul rând trebuie să vrei să faci şi în al doilea rând să te ducă şi capul, să poţi. Iar eu zic aşa, prin CV-ul meu, și asta nu este o laudă, ci o realitate, am dovedit că pot să fac foarte multe. Am deschis foarte multe uşi şi m-am luptat întotdeauna pentru oamenii care mi-au cerut într-un mod direct sau indirect ajutorul.

Asadar, mă implic in tot ceea ce fac, muncesc și îmi pasă de semenii mei, de copiii noștri.

Cu toată această dorință de A FACE, mă prezint în fața alegătorilor călărășeni cărora le propun să își aleagă un Președinte nou la Consiliul Județean, un Președinte competent care știe ce are de făcut pentru oameni și care e capabil să facă.

De ce este o nevoie de schimbare la nivelul Consiliului Județean Călărași? Ce anume nu funcționează la nivelul instituției, în acest moment, și cum se reflectă acest lucru în dezvoltarea județului?
Simona Vlădica: Pentru ca acest judet este incremenit, subdezvoltat si fara nicio persepectiva de evolutie si dezvoltare. Spun asta si pentru ca cei doi contracandidati de la PNL si PSD sunt cei care au condus si pana acum, in ultimii 4 ani acest judet. Unul a fost presedinte, altul vicepresedinte. Iar acum fiecare vrea sa fie presedinte… Deci, ce sa mai faca acesti doi oameni, unul de la PNL si unul de la PSD pentru acest judet, atata vreme cat si-au dovedit deja incompetenta la conducerea Consiliului Judetean Calarasi?

Din pacate cei doi conducatori ai judetului (pe vremea aceea ambii find la PNL) au fost preocupati mai degraba de propriile lor orgolii decat de dezvoltarea judetului. Practic, in cei 4 ani, conducerea CJ Calarasi era preocupata sa se certe cu primarul Municipiului Calarasi (culmea, acesta fiind tot de la PNL). Mai exact nici Iliuta, nici Barbu si nici Dragulin – la vremea aceea toti PNL – nu au reusit sa se aseze la aceeasi masa pentru a rezolva problemele judetului si ale municipiului resedinta de judet. Ba mai mult, s-au ponegrit si denigrat reciproc, s-au urmarit, si-au comandat articole denigratoare in presa, si-au facut plangeri penale reciproce si tot asa pana s-a dus mandatul de 4 ani, iar acum s-au trezit ca raman fara servici. Asa ca vor din nou sa ocupe aceleasi birouri ca sa faca tot ce au facut si pana acum…

Daca ar fi sa vorbim putin despre proiectele necesare pentru dezvoltarea acestui judet, putem spune că toate proiectele cuprinse de mine in programul meu politic sunt importante, din toate domeniile. Și toate sunt absolut necesare! Convingerea mea este că, prin multă muncă putem reuși. S-a pierdut mult prin rea-credință și inactivitate în ultimii 30 de ani. Avem de recuperat, dar o vom face. Eu zic că e momentul să ne apucăm de treabă! Sunt atâtea de făcut în acest județ frumos! Tot ce trebuie să facem toți este să ieșim la vot în singura zi în care noi, toți cetățenii acestui județ, avem puterea: 27 septembrie 2020.

 • Obiectivul meu prioritar, ca Președinte al Consiliului Județean Călărași, este:
  Stoparea scurgerilor de bani, a risipei nejustificate și abuzive a banului public ce pleacă  de ani buni din bugetul Consiliului Județean Călărași către proiecte păguboase ori realizate în defavoarea cetățenilor, supraevaluate prin contracte cu un preț mult peste valoarea lucrărilor/serviciilor prestate.

Toate proiectele pe care le-am gândit în programul meu politic sunt extrem de importante pentru dezvoltarea acestui județ. Aceste proiecte au fost structurate pe capitole: locuri de muncă, proiecte sociale, dezvoltare prin bani europeni, sănătate, educație, sport, agricultură, drumuri județene, transport, administrație publică și turism.

Vă invit să citiți în întregime programul meu politic, accesând link-ul de mai jos:

Așa cum am spus și mai sus, prioritatea zero pentru mine este stoparea scurgerilor de bani publici!
PMP are chiar un proiect naţional privind transparenţa în administraţie. Adică, ne dorim să vedem afişate pe site, public, toate contractele şi toate facturile. Ca să ştim şi noi cine are contract cu Consiliul Judeţean şi cine o duce bine din banul public și să oprim acest lucru.

Însă, tot prioritate zero pentru mine este cetățeanul ce locuiește în acest județ. Prioritara este fiecare problemă cu care se confruntă oamenii. Prioritate zero este și dezinsecția locuințelor sociale din Călărași invadate de gândaci. Avem acolo copilași mușcați de gândaci. Avem bolnavi care sunt năpădiți de sute de gândaci zilnic deși la ei în locuințe este curat.

Sunt multe prioritati zero, vă rog să mă credeți. Sunt multe deoarece pentru foștii conducători de la PSD și PNL, nimic din ce a însemnat calitatea vieții locuitorilor acestui județ, nu a reprezentat niciodată nicio prioritate.

Județul Călărași are un atuu în plus față de alte județe: Dunărea. Pe lângă dezvoltarea turismului, ce alte proiectele se regăsesc în programul dvs?
Simona Vlădica: Da, asa este. Mereu am spus că județul Călărași este un județ frumos si bogat prin prisma faptului că are Dunărea in vecinatatea sa.

Din punctul meu de vedere, dezvoltarea turismului inseamna prosperitate in judet si mai multi bani, dar si cresterea calitatii vietii, caci pentru a face turism trebuie sa ai o infrastructura rutiera in primul rand. Ori asta presupune ca aceasta chestiune a drumurilor ar trebuie rezolvata urgent si definitiv.

In ceea ce priveste turismul ca domeniu unde trebuie intervenit de urgenta pentru dezvoltarea lui, imi doresc sa dezvoltăm agroturismul cu specific rural autohton – mâncăruri tradiționale din pește în zonele cu bălți și/sau în zonele cu ieșire la Dunăre; sa avem proiecte pentru conservarea valorilor tradiționale și promovarea meșteșugurilor locale – produsele vor fi vândute turiștilor; sa facem proiecte de țesătorie/broderie cămăși tradiționale din in la domiciliu, pentru femeile casnice sau pentru cele care nu se pot deplasa la un loc de muncă – vânzarea produselor la turiști; sa redeschidem/modernizăm/extindem porturile Călărași și Oltenița atât pentru acostarea vaselor de croazieră, cât și a vaselor comerciale (port de containere) cu susținerea europarlamentarilor PMP prezenți la Bruxelles.

Pe langa turism am gandit proiecte sociale, proiecte de dezvoltare a locurilor de munca, de dezvoltare a domeniilor precum: sanatatea, educatia, transportul, administratia publica etc.

Cred ca un domeniu cheie ce trebuie imperios necesar abordat este cel al administratiei publice. Eu impreuna cu echipa PMP Calarasi ne-am propus sa:

publicăm toate contractele și facturile; Pentru deplina transparenţă a cheltuirii banilor, din prima săptămână de mandat Direcţia Economică va afişa zilnic pe site-ul CJ toate informaţiile cu privire la: costurile pe care le implică toate contractele semnate, facturile intrate în contabilitate în ordinea strictă a intrării lor, plăţi le efectuate zilnic în ordinea efectuării acestora;

 • aducem gazele naturale în toate gospodăriile din județ;
 • extindem rețeaua de alimentare cu apă potabilă și canalizare în tot județul;
 • scădem prețul la apă și canal;
 • alocăm fonduri pentru renovarea bisericilor și  extinderea cimitirelor existente;
 • digitalizam instituțiile publice – depunerea si eliberarea actelor electronic.

Alte preocupari si proiecte importante pe care le am in vedere ar fi: redeschiderea spitalului din orasul Budesti. Desigur, vorbesc despre un spital dotat la standarde de functionare comparabile cu alte spitale ce functioneaza la standarde europene. Mai mult, fiecare comuna din judteul Calarasi trebuie sa aiba un dispensar medical, unde sa functioneze si un punct de prim ajutor, dar si un centru de diagnostic si tratament cu spitalizare de zi. Astfel, vor reduce numarul pacientilor care vor ajunge la spitalele mari, mai ales in contextul noii pandemii. Practic, pacientii care nu necesita trimiterea la un spital, vor putea fi ajutati in cadrul acestor dispensare medicale dotate corespunzator si cu personal de specialitate.

Cum v-ați propus să realizați toate aceste lucruri? Știu că una dintre soluțiile dvs. pentru investiții este atragerea fondurilor europene.
Simona Vlădica: Da, mi-am propus sa dezvoltam judetul Calarasi, prioritar accesand banii europeni. In acest sens înființăm la Consiliul Județean o Direcție puternică cu personal bine plătit, specializată exclusiv pe întocmirea documentaţiilor necesare obţinerii fondurilor europene. Această Direcție se va ocupa de: a) scrierea de proiecte europene pentru Consiliul Județean care vor fi dedicate strict dezvoltării județului; b) oferirea serviciilor de consultanță, scriere de proiecte și implicare în implementarea acestora pentru orice cetățean din județul Călărași care dorește să scrie, să depună și să deruleze proiecte cu fonduri europene. Acest serviciu va fi gratuit pentru locuitorii acestui județ. Astfel îi ajutăm pe cetățenii județului Călărași să acceseze toți banii europeni de care au nevoie de la Uniunea Europeană;

In plus noi, echipa PMP, ne dorim să:

 • facem investiții pentru relansarea industriei locale și sa asigurăm locuri de muncă mai bine plătite pentru călărășenii care vor să muncească în acest județ;
 • asigurăm o infrastructură necesară pentru antreprenorii călărășeni care doresc să înceapă o afacere aici, în județ: parc tehnologic în Municipiul Călărași și în Oltenița; Un parc tehnologic înseamnă multe locuri de muncă în: spații de birouri dotate cu tot ce e nevoie, depozite frigorifice pentru legume și fructe, țesătorii, fabrici de procesare a  diferitelor produse, microfabrici, etc.; sprijinim afacerile locale prin taxe mai mici pentru antreprenorii călărășeni în primii 2 ani;
 • accesăm bani europeni pentru microfabrici de reciclare ecologică a gunoaielor (zona Călărași, zona Oltenița, Budești, Lehliu-Gară, etc.) care să asigure valorificarea energetică a resturilor menajere pentru a avea astfel combustibil pentru apă caldă/căldură;

Romania are la dispositive aproximativ 85 de miliarde de euro de la Uniunea Europeana in exercitiul financiar 2021-2027, ori in aceste conditii obiectivul meu este ca la finalul anului 2027, fiecare calarasean sa aiba acces la gaze naturale.

As mai dori sa fac mentiunea ca toate proiectele de infrastructură aflate în execuție la preluarea mandatului vor fi continuate şi finalizate.
De asemenea, important de stiut este faptul ca la începutul mandatului de Președinte de Consiliu Județean voi solicita Comisiei Europene asistenţă tehnică pentru întocmirea proiectelor europene, ca sa nu mai existe nicio scuza precum ”nu putem” sau ”nu stim”.

Care sunt primele trei obiective urgente pe care vreți să le realizați în prima parte a mandatului și cât de mult credeți că va conta experiența dvs de mediator, pentru că din 2013 sunteți și mediator autorizat, în negocierile cu consilieri județeni?
Simona Vlădica: Din 2013, sunt mediator autorizat intr-adevar. Ii ajut pe aomenii care apeleaza la serviciile mele sa isi gaseasca solutiile cele mai potrivite la conflictele pe care le au. Consider ca am abilitatile necesare pentru a ma aseza la masa negocierilor politice si a negocia in favoarea cetatenilor judetului Calarasi, mai ales ca sunt si psiholog.
Un obiectiv important al echipei de consilieri judeteni PMP ar fi igienizarea zonelor din judet unde se impune acest lucru. Unii dintre oameni locuiesc in conditii insalubre luptandu-se cu sute de gandaci in fiecare zi. Altii sunt obligati sa indure cu stoicism mirosurile provenite de la gropile de gunoi care, culmea, desi stau bine cu avizele in teorie, in practica te sufoci din cauza mirosului.

Al doilea obiectiv ar fi sa dezvoltam si sa extindem retelele de alimentare cu apa, canalizarea si sa aducem gazele la casele cetatenilor. Vom folosi bani europeni pentru toate acestea.

Un alt obiectiv important ar fi sa ne ocupam de sanatatea oamenilor si de educatia copiilor. Aceste doua trebuie dezvoltate concomitent. Noi, PMP, ne dorim înființarea, în regim de urgență, a unor centre de diagnostic și tratament cu spitalizare de zi (dispensare medicale) și puncte de prim ajutor ce vor funcționa în fiecare comună, în tot județul; construirea, dotarea si punerea în funcțiune a unui centru balneo-fizio-terapeutic în județul Călărași unde toți pacienții și pensionarii cu probleme de sănătate să poată urma tratamente de recuperare decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Vorbind despre educatie, noi, echipa PMP ne dorim sa înființăm creșe, grădinițe cu program prelungit si câte un after-school pe lângă fiecare școală din județ – efectuarea temelor și o masă caldă la prânz pentru elevii care frecventează școala; sa dotăm cu instrumente moderne de învățare școlile din județul Călărași, în deplin acord cu solicitările acestora. Vom folosi cu bani europeni nerambursabili, nu împrumuturi păguboase de la bănci.

Pentru conducerea Consiliului Judetean Calarasi, PMP va da cel mai bun candidat, cel mai bun Presedinte pe care il poate avea Consiliul Judetean Calarași: Simona-Maria Vlădica! Sunt, de departe, cea mai potrivita alegere pentru a administra acest judet incepand cu data de 27 septembrie 2020, ziua in care noi, toti locuitorii acestui judet, ne vom alege noul Presedinte al Consiliului Judetean din Calarași!

Ii invit pe toti locuitorii judetului Calarasi sa ne mobilizam, să ieșim la vot și să votam pentru progresul acestui judet prin implicarea mea directă, dar și a echipei de consilieri județeni a PMP.

Votați mărul! Votati echipa PMP!

Votati Simona-Maria Vlădica, noul Presedinte al Consiliului Judetean Calarasi!

Notă: Articol susținut de PMP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Foarte frumos! Îmi place PMP, parcă a crescut. Văd oameni tineri, responsabili si dornici de a munci pentru cetățeni si țară. Dacă se vor menține pe această linie, acest partid va crește si mai mult. Era nevoie de un suflu nou in țara asta. Începând cu Tomac, sunt foarte mulți membri PMP despre care pot spune că îmi plac. Ioana Constantin chiar îmi place, inteligentă, determinată si energică. Avem nevoie de astfel de oameni. BRAVO!

 2. Băsescu a poziţionat rău PMP la Bucureşti.

 3. Alta flamanda…..

 4. Cică industria locală.
  Adică o să dezvolte ceea ce face Oana Șparanghelista?
  Sau ce face fondatoarea pmp, Udrea?
  Adică șpagoindustrualizare.

  • Imi placea Udrea in comparatie cu plictiseala continua de acum cu Furea, Olguta, Turcan . . . .
   O campanie electorala adormitoare.

 5. De promis poate oricine promite ce vrea mușchii lui. De realizat este mult, mult mai greu.

  • Dragnea/Dancilă au realizat foarte mult. Ai dreptate. Dacă reușeau s’aducă și aurul în țară, era și mai bine – da’ noi suntem mulțumiți și de cât au făcut.
   Deci așa e, cum ai spus: ei au realizat foarte mult.
   Și bun.

  • Bai trei puncte… am pomenit cumva că Dragnea sau Dancila ar fi realizat foarte mult și bun? Sau ai orbul găinii? Sau ești analfabet funcțional….nu vezi și nu înțelegi nimic.

  • @Aba: Stai liniștit, Stimabile – sper că nu te-am ofensat. Iar dacă da – sorry.
   Mesajul/replica nu-i pentru tine ci pentru cei ce cred în PSD. (Ceea ce sper – nu’i cazul tău..)

 6. Voi face sa ploua cu carnati!

 7. Ok. Toate sunt ok, CV impresionant, obiective logice. Eu sunt inginer si am lucrat destul de mult cu proiectantii. Intrebarea mea este CUM se vor atinge aceste obiective? De la un design fantezist la o realitate functionala este o distanta mare care trebuie acoperita prin munca, colaborare, comunicare si iar munca …

 8. Sa vorbești „de stoparea risipei banului public”, dar să fii din partidul Elenei Udrea, asta înseamnă să fii ipocrit!
  😀 😀 😀

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.