G4Media.ro

Adunarea Națională din Franța a decis portul obligatoriu al sacoului, portul cravatei…

Foto: Andrea Piacquadio - Pexels.com

Adunarea Națională din Franța a decis portul obligatoriu al sacoului, portul cravatei fiind doar recomandat deputaților. Stânga protestează.

Biroul Adunării, cel mai înalt organ colegial al acesteia, a clarificat „ținuta de afaceri” deja solicitată în „instrucțiunile sale generale”.

Propunerea înaintată Biroului sugera pur și simplu „recomandarea” unui sacou și a unei cravate pentru bărbați. Însă în Cameră s-a votat în favoarea „sacourilor obligatorii”, a declarat o sursă parlamentară citată de AFP.

„Este interzisă purtarea pantalonilor scurți și a bermudelor”, care erau deja interzise de facto prin cererea de „haine de stradă”.

Subiectul „codul vestimentar în ședință” a fost introdus pe ordinea de zi la solicitarea lui Eric Ciotti de la Republicani (LR, centru dreeapta), chestor al Adunării.

În iulie, el a pledat pe lângă președinta Adunării, Yaël Braun-Pivet (Renaștere, centru), pentru „obligativitatea purtării cravatei pentru bărbați”, deplângând „o formă de neglijență vestimentară și comportamentală a unui număr tot mai mare de deputați, în special din partea Franței Nesupuse” (LFI, stânga populistă) .

Louis Boyard (LFI), în vârstă de 22 de ani, a parodiat scrisoarea chestorului, subliniind „o formă de aroganță vestimentară și comportamentală din partea unui număr tot mai mare de deputați, în special în rândul Renaștere, LR și Reunirea Națională (RN, dreapta populistă)”. El a cerut „interzicerea costumelor indecent de scumpe”.

Purtarea cravatei a scăzut serios în lumea muncii, iar Adunarea, un loc încărcat de ritualuri și convenții, se aliniază treptat.

În 2017, odată cu sosirea primilor deputați LFI, a început o revoluție vestimentară: biroul Adunării a trebuit să recunoască oficial dreptul deputaților de a sta fără sacou sau cravată în sală.

Biroul tocmai a revenit asupra purtării sacoului, care este acum obligatorie pentru bărbații din Cameră.

„Biroul Adunării tocmai a votat obligativitatea ca parlamentarii să poarte sacou. Un simț incredibil al priorităților. Din fericire, nu avem 10 milioane de săraci în țara noastră”, a glumit pe Twitter deputatul LFI Damien Maudet.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. E permis și abacost?

  2. „Am cravata mea sunt pionier, si ma mandresc cu ea sunt pionier”! Numai Chanel si Dior sa fie, ca in rest nu mai conteaza cum guverneaza.