G4Media.ro

Adriana Pistol: Vor fi noi restricții dacă spitalele vor fi supraaglomerate și…

Adriana Pistol: Vor fi noi restricții dacă spitalele vor fi supraaglomerate și numărul de decese va fi mare / E posibil să avem peste 1 milion de cazuri în acest val / 30 de persoane cu Omicron internate, 2 la ATI / Minimum două luni va dura valul

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Adriana Pistol a declarat, într-un interviu difuzat vineri seara de Digi24, că vor fi impuse noi restricții dacă spitalele vor fi supraaglomerate și numărul de decese va fi mare. Aceasta a avertizat că este posibil să avem peste 1 milion de cazuri în acest val. În prezdent, 30 de persoane cu Omicron sunt internate, dintre care 2 la ATI.

Principalele declarații ale Adrianei Pistol:

Vor fi noi restricții?

„În mod sigur aceste restricții care au fost făcute de CNSU există mari șanse să sufere modificări. Depinde foarte mult. Este destul de dificil, pentru că restricțiile trebuie gândite din punct de vedere al sănătății publice, dar și din punct de vedere economic și social. Doar dacă severitatea se dovedește mai mare, dacă spitalele vor fi supraaglomerate, dacă numărul de decese va fi foarte mare, atunci ne putem gândi la alte restricții care au mai fost, cum e circulația pe timpul nopții. Acum și nevaccinații pot merge la magazine. Vedem dacă ajungem din nou la acele restricții care au funcționat în valul anterior”.

Varianta Omicron are transmitere comunitară?

„În populația generală creșterea numărului de cazuri arată că a început un grad de transmitere comunitară. Probabil că într-o săptămână s-ar putea să și demonstrăm pe baza secvențierilor că se transmite comunitar în mod susținut. În prezent circulă și tulpina Delta, și Omicron.

Numim transmitere comunitară susținută bazat pe informațiile de la cazurile secvențiate (…) În momentul în care deja la un număr important, 50% dintre cazuri, nu poți să legi de nimic care să explice asta este semnalul că deja tulpina e… Acum avem undeva în jur de aproape 40%.”

Estimarea de 1 milion de cazuri în valul 5 se menține?

„Ne așteptăm, dar există posibilitatea să fie mai mult de 1 milion, dar acest lucru e dependent de respectarea tuturor măsurilor, de ce facem fiecare dintre noi.”

Poate fi aplicată în România relaxarea restricțiilor pentru a crea imunitate, după modelul altor țări?

„Din punctul meu de vedere ca epidemiolog, ei își permit, pentru că au o acoperire vaccinală foarte mare, adică nu riscă foarte multe cazuri severe și decese. Cum acoperirea vaccinală în România nu este mulțumitoare, nu te poți juca cu o astfel de filosofie, lasă-i să se infecteze ca să se liniștească pandemia, dat fiind că e o formă ușoară.”

Ce arată faptul că, deși au crescut infectările, numărul persoanelor internate nu a crescut?

„Este un lucru îmbucurător în care noi sperăm foarte tare să vedem că rata de spitalizare se menține scăzută. (…) Am privit cu circumspecție datele venite din statele bine vaccinate.

Dacă se va demonstra că, deși avem o acoperire vaccinală mică totuși severitatea acestei tulpini nu e foarte mare, e un lucru îmbucurător. Dar întotdeauna valul vine atingând categoria populațională cea mai activă, care se mișcă cel mai mult, e tânără, fără boli asociate. Rămâne de văzut dacă atunci când atinge și alte categorii internările se vor menține la acest nivel.”

Care e situația persoanelor infectate cu Omicron?

„Din cazurile pe care le cunoaștem, 30 sunt spitalizate și 2 sunt în ATI, două persoane cu boli cronice importante. Sunt vaccinate, persoane peste 80 de ani.”

Va dura mai puțin decât valul Delta?

„Valurile epidemice care cresc atât de brusc și coboară brusc. (…) Minimum 2 luni va dura.”

Se poate spune că anul acesta se va depăși faza acută a pandemiei?

„Nu e bine să facem astfel de previziuni. Apariția noii tulpini Omicron mă face să fiu circumspectă, încât prefer să mă abțin. Acest virus are capacități de dobândire a tot felul de mutații, încât e periculos să speculăm.

Să fie cum e gripa există șanse foarte mari. Există studii care arată deja o oarecare sezonalitate a circulării virusului.”

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

57 comentarii

 1. Calendar covidian de perete:

  1 ianuarie: rânduiala Revelionului în familie. Dezlegare la restaurant, mască și petarde.
  14 ianuarie: lăsat de sec pentru postul Marelui Val de Iarnă.
  15 ianuarie- 15 martie- postul Marelui Val de Iarnă. (Dezlegare la mască doar dacă ești singur în parc).
  15 martie- 15 aprilie- rânduiala Platoului. Dezlegare la mască pe stradă.
  15 aprilie- 15 mai- rânduiala Valului anticreștin în care se bagă frica în oameni să meargă la Paștile creștin.
  15 mai- 15 septembrie- Marea Relaxare. perioada vaccinării.
  15 septembrie- 15 noiembrie- postul Marelui Val de Toamnă.
  15 noiembrie- 15 ianuarie- perioada micii relaxări de iarnă.

  • 👍👍👍 tare rău dar aia a ta cu masca la parter a fost și mai tare.

  • Bahahaha hahaha hahaha abia asteptam sa apara bufonii incrancenati ce se chinuie sa ne faca sa radem in hohote si reusesc cu brio. Pastila de ras la articole despre vaccinuri sau americani se activeaza trepadusii izmenari rupti-n kurr gen mario zis chizdario, calache zis dobitache, boalivia un travestitt zis vomivia, altu zis kakaltu, motz de pe koiotz, je zis koa-ie, florinica zis bovinica, mirel zis pizdel, flav zis scarbav si inca vreo cativa beliti cu liceul facut la seral dar care pot sa iti vorbeasca ore in sirr despre vaccinuri. Niste tembeli buni doar de luat in ras sau lasati sa posteze din mila

  • pentru acest calendar se cuvine sa mentionez sursa: bogdan duca, facebook.

  • Bre, pt. astia.carora le.place matenatica,

   De ce nu ne.furnizeaza „specialistii” formula.de.calcul ?!

   Sa bagam si noi fraierii datele intr un Excel, sa ne iasa niste grafice frumoase.

  • Păi nu v-ar conveni oricum ce v-ar ieși după ce băgați , dvs propagandiștii antivaxeri aveți graficele făcute dinainte, după ce ați întors ceașca de cafea cu fundul int sus.

 2. Si mai facu tanti Pistol inca o data „poc”!
  Bre, a trecut Anul Nou, pocnitoare intirziata.

  • Aia in Vest le zic celor cu 2 doze nevaccinati acum. Adica de fapt aia sunt cam cat Romania. Deci nu-s mai vaccinati deloc cum abereaza asta 😂

  • Deci au dreptate cei din Vest. Ce-au mai spus și altceva legat de vaccin?

 3. Vreau sa stiu pe ce bazează când vorbesc de viitoarele cazuri de îmbolnăviri? O fi o Romica Jurcâ a pandemiei ?

  • Dar propagandiștii anti vaccinare pe ce bază vorbesc, v-ați întrebat?

 4. E posibil sa aveti peste 1 milion de oameni in strada cu furcile-n mana,intram in al treilea an de plandemie iar oamenii s-au saturat de minciunile voastre,doar neb*bunii panicarzi si/sau idi*otii va mai cred.Lasati-ne in pace,vaxxinul e la liber si ne prisoseste,avem luate 120 milioane de doze. Cine vrea,sa-si faca.Ci e nu,sa fie lasat in pace. Nu intelegeti ca Nu ne intzepam? Nici noi,nici copiii! Nu ne mai discriminati,de ce ne scanati ai daca vrem sa intram intr-o primarie sa ne platim o taxa? Am ajuns niste ani”male cu crotalul la ureche?

  • Nu spun ca doamna nu are dreptate insa vreau sa stiu si sa inteleg pe ce isi bazeaza afirmatiile astea foarte categorice: expertiza, coada de melc, glob de cristal, sunt date primite de la UE……

  • A, minciunile si frauda din UE? Ca pe datele din Africa de Sud asta nu s-a uitat, o tine cu acoperita vaginala, vaccinala pardon, cu o frauda.

  • @ Ion,
   a aproximat după splina de porc sacrificat de Ignat. P.S. La mulţi ani!

  • Nu intelegem si nici nu vom intelege. Voi cu sisurile, noi cu mitraliera 😂

  • Aveți furcă dom Calache? Și abia acum v-ați date seama că ați ajuns animale? Pe ce date mai trebuie sa ne uităm ca sa nu fie fraudă, in afară de alea din Africa de Sud?

 5. Hai gata cu manipularea, s-au prin prostii ca dezinformati, numai ține….. mm de mizere.

 6. Femeia asta pare proasta. Adica ea nu s-a uitat pe datele din Africa de Sud? Nici n-a mentionat-o, de acolo e Omicron.

  • Va uitați des in oglindă și începeți să vorbiți singur având impresia că sunteți femeie?

 7. Femeia asta pare proasta. Adica ea nu s-a uitat pe datele din Africa de Sud? Nici n-a mentionat-o, de acolo e Omicron.

 8. Vrem si noi ce fumeaza cucoana asta!

 9. Da, se va Închide doar școlile :)))

 10. Acoperirea vaccinala e mica si in UE, n-au zis ei ca doar cu booster merge pe Omicron? Cati au booster cucoana in UE? Uk care a luat Israel are DOAR 50% vaccinati acum. 😂

  • Cat de mică? D-aia nu va place?

  • Nu e mica acoperirea vaccina la în UE. E chiar foarte mare. Problema la ei e ca au foarte multe cazuri în Marea majoritatea la vaccinați și nu le pot justifica decât spunând ca, de fapt dacă nu ai și a treia doza, ești expus.
   E convenabila pt. ei aceasta abordare, momentan, când încă nu toată populația este boosterizată. Însă, dacă sunt publicate și cazurile pozitive în rândul celor boosterizati, se va vedea ca vaccinul în oricâte doze, nu are niciun efect important in imunizare.
   Ăsta se vede și la noi, la publicarea datelor statistice săptămânale, când este furnizat și procentul de vaccinati din totalul infectatilor, adică aprox. 40%, procent ce corespunde cu procentul de populație vaccinata. Dacă se mai ia în considerare faptul ca vaccinatii nu se testează decât în cazul în care au simptome, realizam ca practic procentul cazurilor pozitive, în eventualitatea testării similare a ambelor categorii, vaccinați și nevaccinații, procentul de pozitivare ar fi mult mai mare în rândul vaccinatilor, ceea ce ar arata de fapt ca vaccinul este chiar prolific infectării.

 11. Corupția, erorile de diagnostic și calitatea îndoielnică a actului medical din spitalele românești explica diferența mare a deceselor înregistrate in România în comparație cu restul statelor UE.

 12. Cine a patit-o (valul 4) sufla si-n iaurt.

 13. „valul va dura 2 luni” – 😂
  In africa de Sud – prima țară cu Omnicron, vedem asa:
  – A fost cel mai SCURT val
  – A fost valul cu cele mai putine victime
  – A fost valul cu cei mai multi infectati

  Si lasati vraja marii cum ca aia sunt tineri si de aia nu au murit. Valurile anterioare de covid au facut la fel de multe victime in Africa de Sud la fel ca in Europa. Valul cu Omnicron a facut mult mai putine victime. La valurile anterioare nu erau tot tineri?

  Sa speram ca patternul Africa de Sud se va repeta. Omnicronul are potentialul de a inchide naibii pandemia si vaccinarea. La cat mai multe mutati de genu’

  [un IQ de minim 90 si o cautare pe worldmeters confirma clar ca nu bat campii – statistica – dupa care ne.am ghidat pana acim, arata bine]

  • Habar nu am cum e cu vaccinul si cum este cu virusul, dar nu mai dezinforma. Tocmai pentru ca datele sunt publice pentru toata lumea.
   La o populatie de 60 de milioane pe care o are Africa de Sud, adica similara cu cea din Frantei, Anglia, Italia avem asa:
   Anglia: 14 000 000 cazuri, 150000 decese:
   Franta: 11 000 000 cazuri, 125000 decese:
   Italia: 7 000 000 cazuri, 138 000 decese.
   Africa de Sud: 3 500 000 cazuri, 90 000 decese.
   Se poate observa cu usurinta ca in Africa de Sud au fost inregistrate mereu mai putine cazuri decat in Europa, chiar daca rata de mortalitate calculata la numarul total de cazuri pare sa fie mai ridicata.
   In ultimele doua zile Africa de Sud raporteaza in jur de 9000 cazuri pe zi, ieri 140 decese Covid, cifra comparabila cu decesele raportate de Turcia sau Brazilia (intre 55000 si 65000 cazuri noi).

  • Si unde e dezinformarea? Desi sunt mai nevaccinati si cu un sistem medical muuult mai praf, africanii au avut decesele la jumate fata de „fruntea” Europei. Unde e dezinformarea?

  • @Rosebud – am zis ca iti trebuie IQ minim 90.
   Eu nu compar SA cu italia etc. Eu ma uit STRICT la valurile LOR. Sunt 3 cocoase – care reprezinta bolnavii, si sunt doar 2 cocoase – de decese. A 3.a cocoasa de decese – din valul Omnicron – nu e proportionala cu cazurile, cum ai fost in primele 2 valuri. Ce am explicat eu si ce zici tu – 2 lucruri total diferite.

 14. Valul asta rade tot. Secera tot. Se raspandeste fulger! Pentru vaccinati e doar o raceala mai serioasa, durere gat, etc. Pentru cei nevaccinati exista riscuri.

  • Pentru nevaxxati exista doar riscul sa n-avem niciun simtom,la fel ca pana acum!

  • Nu stiu de unde te.ai informat pana acum, dar pe toti peretii scrie ca pfizer nu e eficient deloc pentru Omnicron.

   Ca narativa oficiala e „vaccinati.va ca poate nu v.o luati grav”, aia e altceva. Uite.te ce o ia in sus Israelul, deși ei au început cu a 4a doza de vreo luna 😂

 15. Buna ma numesc Mirela de la scularie si sunt noua in orasul tau. Ofer servicii deocheate domnilor care n-au bani nici sa treaca strada alaturi de colegele mele Oliveea si Florinica. Te asteptam cu drag in locatiile noastre private si discrete cum ar fi parcuri, toalete publice si santiere in constructie.

 16. Oameni buni, postaci dragi, singurul motiv pentru care tai frunze la caini zilnic pe net este ca nu pot sa imi fac viata de ratat in ceva mai bun si ca altu imi reguleaza nevasta salbatic.

  • N-are nimic. Mai bine sa ti-o reguleze sălbatic decât sa ti-o vaccineze cu sălbăticie. Totusi, dacă i se inoculeaza o sulă fără consimțire se numește viol iar nevasta ta victima, iar dacă i se inoculeaza un ser fără consimțire se numește vaccin iar nevasta ta responsabilă.

  • Da domn anihil dar si dvs ati fost vazut pe la nevasta lu altu, deci as crede ca sunteti chit.

  • Bai galagia si la somn. Daca nu va rup si va sparg pe toti!!!. Va arat eu cine e Calache maaaaa

 17. Hai că mai există speranță în lumea asta nebună

  https://youtu.be/hOlEYcd1nyI

 18. Am gasit una pe FB. Cred ca aia cu chemtrails e o chestie. Aici: https://www.facebook.com/104530808615034/posts/143129358088512/

  Teoria conspirației.

 19. Ferit de intemperii,
  Vaccinul de toamna
  Receptionat la timp –
  Este asigurat…
  Perfect.

  Oile placide
  S-au asternut la iernat
  Privesc vaccimul cu multa pofta
  Din care vor consuma
  Iarna intreaga,
  Perfect.

  Oooooh,
  Totul e minunat,
  Ooooh,
  Minunat.

  • Nici nu știți cât de mult mă bucur când văd cât va ofticați.

 20. Nu mai fiți răi, așa m-am născut, obedient.
  Nu e vina mea că am gene de slugă.

  • Nu prea mai aveți neobedienți de veci stăpâni care sa va asculte ce spuneți pe-aici, așa-i?

  • Apare acest semidoct anihil pilla verde cu mesaje kilometrice care nu le citeste nimeni. Dude get a life.

 21. La Picior-de-munte,
  Pe dealuri mărunte,
  Prin plaiuri tăcute,
  De vânturi bătute,
  Urcă şi scoboară
  Şi drumul măsoară
  Trei turme de oi,
  De oi, tot ţigăi,
  Cu harnici dulăi,
  Ş-un mândru cioban,
  Tânăr palestinian,

  Cioban, d-o vedea,
  Lângă ea se da
  Și mi-o vaccina,
  Şi mi-o întreba:
  – „Oiţă, oiţă,
  Oiţă plăviţă,
  Oiţă bălană
  Cu lâna bârsană,
  De trei zile-ncoace
  Guriţa nu-ţi tace:
  Pfeizer rău iţi face,
  Ori iarba nu-ţi place,
  Ori nu-ţi vine bine
  Să mai fii cu mine?
  Oiţa bârsană,
  Oaie năzdrăvană

  • Ați pierdut din oile anti globaliste pe care le hrăniți spiritual, dom păstor fara Dumnezeu sau de ce va jeluiti așa?

  • Nici nu merită să răspund la o plăsmuire ca asta venita de la un antiromân deghizat în pro occidental.

   Orice ființă care strigă libertate nu se poate numi oaie. Iar ce omiteti dvs este ca și dacă se pierde un singur iubitor de libertate, se nasc 1000 la loc pentru ca, spre deosebire de serul dvs, cauza noastră dreaptă s-a inoculat în sufletele celor mulți și oropsiți. Și s-a ajuns mult prea departe ca sa se mai pună problema de rătăcire sau de moarte. Vreau sa va între bine în cap… Noi nu murim, noi ne multiplicam ! Observând doar trendul, dacă ar fi un joc, oricui ii place victoria alege sa joace cu noi. Dacă ar fi șah, oricine își da seama ca mult a fost, puțin a rămas pana vom striga șah mat.

  • Nihil,
   +1

 22. Sotu’ lu’ pistol lucreaza la agentia de meteo. Asa se explica cum ” previzioneaza” si ” predictioneaza” pistol vremea…pardon, …vremurile pandemiei.
  E aburita rau
  Macar Doamna Dancila nu si-a scos din palarie, ca pistol, un TITLU UNIVERSITAR.
  pistol ARE CHIAR FATZA SI LIMBAJ DE CONFERENTIARA FACUTA PESTE NOAPTEA MINTILOR NOASTRE!!