G4Media.ro

Adrian Zuckerman, ambasadorul propus de Administrația Trump: detalii despre viața în România…

Adrian Zuckerman, ambasadorul propus de Administrația Trump: detalii despre viața în România în comunism și emigrarea în SUA

Adrian Zuckerman, nominalizat la postul de ambasador al SUA în România, a spus joi la audierile din Senatul american că s-a născut în București și a emigrat împreună cu părinții săi din cauza regimului comunist. Zuckerman a dat detalii despre viața în comunism și despre cariera părinților săi.

„Vă rog, permiteți-mi să vi-o prezint pe fiica mea Natalie. (…) ea a fost mereu interesată de originile ei și de moștenirea ei românească”, – a declarat Zuckerman în debutul audierii pentru candidatura la postul de ambasador în România.

Acesta a povestit despre părinții săi, Emil și Aura, și despre fuga acestora din calea regimului comunist din România: „Dacă nu exista curajul, înțelepciunea și sacrificiul lor, eu nu aș fi existat. În pofida unui anti-semitism persistent care era prezent în regimul comunist de după război, ambii au absolvit liceul și o facultate”, a povestit Zuckerman.

Istoria familiei sale a continuat cu încercările disperate ale părinților de a emigra din România, încercări care au început din momentul odată cu nașterea lui Zuckerman: „În momentul în care au depus o cerere să părăsească România, aceștia și-au pierdut pozițiile din elita academică. (…) Au început o nouă viață la limita sărăciei, trăind de pe o zi pe alta”.

Zuckerman a locuit în România până la vârsta de nouă ani, iar în momentul care familia sa a reușit să emigreze, nu au avut „nimic mai mult decât hainele de pe noi”, a spus acesta.

„Părinții au luat la ei două salamuri care puteau fi vândute sau mâncate”, a spus Zuckerman despre momentul emigrării la Roma. Conform declarației sale, familia Zuckerman a trăit în Italia timp de nouă luni, vreme în care au căutat un loc de muncă în Statele Unite.

Acesta și-a încheiat povestea pe un ton optimist, cu reușitele familiei sale realizate pe teritoriul american:

„(…) am început să trăim visul american. Părinții mei lucrau ca medici (…). Îmi amintesc bucuria lor în momentul în care și-au luat prima mașină, prima casă și omniprezentul grătar din curte. Cea mai bună zi din viața lor a venit șapte zile mai târziu, când au devenit cetățeni americani.”

Adrian Zuckerman și-a continua pledoaria numind România o „țară abundentă” cu o populație „bine-cuvântată, bine educată, care știe multe limbi străine și întreprinzătoare”

Chiar și așa, spune Zuckerman, „încă este loc de mai bine”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Bun venit, ii spun de pe acuma. Sa ne fie de ajutor impotriva mafiei pesediste care ne duce spre Rusia.

  2. Nu numai psdul ne duce spre rusia, ci si jurnalizdele lui tapalaga, aceste prostituate de pe centura massmediei romanesti, care raspandesc fakenewsuri si propaganda anti americana. Acestora sa le multumiti in primul rand daca romanii incep sa aiba sentimente americane. Lui tapalaga, pantazi si mixich, idiotii utili ai lui putin.

  3. Bun venit! Discriminarea sociala si atrocitatile mafiei institutionale sunt mai libere decat in comunism.

  4. Asta o sa faca exact opusul spuselor, e un infractor in america.