G4Media.ro

Adolescente din România explică modul în care erau abordate de influencerul Andrew…

sursa foto: Captură video

Adolescente din România explică modul în care erau abordate de influencerul Andrew Tate pe rețelele de socializare (BBC)

Daria Gușă avea 16 ani și era încă la școală când a primit un mesaj privat pe Instagram de la Andrew Tate, un influencer cu aproape 20 de ani mai mare decât ea, scrie BBC.

„Scria doar „fată româncă” și a pus niște emoji” pentru flirt, a povestit Daria. „Am fost confuză pentru că aveam [doar] 200 de urmăritori și era un cont privat”.

Ea este una dintre cele două adolescente care au descris pentru BBC modul în care Andrew Tate și fratele său Tristan le-au abordat online, aparent folosind o formulă standard.

„Era evident că eram fete de liceu”, a spus Daria. „Aveam liceul nostru în biografia noastră și toate celelalte. Cred că el încerca doar să găsească fete cât mai inocente sau naive, după părerea mea.”

Tânăra a prezentat o captură de ecran a mesajului, la care nu a răspuns niciodată. Dar ea spune că unele dintre prietenele ei au făcut-o.

Daria, care acum este la universitate în Marea Britanie, este fiica unui politician român proeminent și a avut curajul să vorbească în mod public atunci când alții au refuzat.

Frații Tate se află în prezent în arest preventiv pentru 30 de zile în România, în timp ce poliția investighează acuzațiile de viol și trafic de persoane, pe care ambii bărbați le neagă.

Într-un videoclip postat online, Andrew Tate pare să-i instruiască pe alții cum să abordeze femeile pe rețelele de socializare.

„Din experiența mea, ceea ce stârnește intriga [și] le inspiră să răspundă [este]… să le întreb unde sunt”, spune el în înregistrare.

„Uneori, [pentru] intrigă, pun la sfârșit un emoji complet inutil: niște cireșe, o portocală sau o căpșună.”

De când și-a împărtășit experiențele, Daria spune că mulți tineri au acuzat-o că minte.

„Chiar și băieți pe care îi cunoșteam din liceu mă fac mincinoasă pentru că am spus că am primit odată un mesaj de la Andrew Tate”, mi-a spus ea. „Dar [ei] nu găsesc nimic ciudat în legătură cu toate celelalte acuzații”.

Ea spune că mulți bărbați de vârsta ei îl idolatrizează pe Andrew Tate, care are 36 de ani.

„Aceasta este o mare problemă”, mi-a spus ea, „pentru că ne putem trezi peste 20 de ani cu două milioane de Andrew Tate”.

În postările sale online, Andrew Tate afirma: „Am condus un studio de web-cam timp de peste un deceniu… Peste 50% dintre angajații mei erau de fapt prietenele mele de atunci și, dintre toate prietenele mele, NICIUNA nu lucra în industria de divertisment pentru adulți înainte de a mă cunoaște.”

El își descrie meseria în felul următor: „să întâlnesc o fată, să merg la câteva întâlniri, să mă culc cu ea… să o fac să se îndrăgostească de mine, până la punctul în care ar face tot ce îi spun”, „și apoi să o aduc pe web-cam pentru a ne îmbogăți împreună”.

Acesta a declarat anterior că nu s-ar întâlni niciodată cu o femeie de peste 25 de ani.

Gabriela (nume fictiv) avea 17 ani când a fost contactată pe rețelele de socializare de fratele lui Andrew Tate, Tristan – deși ulterior a pretins că are 19 ani.

Ea a cerut să îi spunem Gabriela pentru a-și ascunde identitatea reală.

În mesajul prezentat reporterului BBC scria: „Ești frumoasă”.

„Știam că folosea aceeași abordare cu alte fete”, a spus ea. „Întotdeauna începe conversația cu aceeași replică exactă: „Ești frumoasă”.”

Gabriela a spus că o prietenă de-a ei a primit exact același mesaj inițial de la Tristan Tate.

În videoclipul său online, Andrew Tate spune că fraza ‘”ești frumoasă” nu este rea ca deschidere și continuă să prezinte ceea ce el descrie ca fiind „un exemplu perfect” de conversație.

După ce stabilește unde se află femeia, Andrew Tate îi sfătuiește pe bărbați să întrebe: „De ce nu te văd niciodată? Unde te ascunzi?”

„99% dintre ele spun [că] nu se ascund”, spune el în înregistrare.

Este exact ceea ce pare să se fi întâmplat în schimbul de replici cu Gabriela.

Capturi de ecran din ceea ce se presupune a fi conversația ei cu Tristan Tate arată că următorul mesaj al acestuia este exact așa cum îl descrie Andrew: „Simt că te-am mai văzut pe undeva prin oraș. Este posibil? Unde te-ai ascuns?”

„Este posibil”, răspunde Gabriela. „Nu m-am ascuns”.

Gabriela spune că a invitat-o să iasă cu mașina lui și la o petrecere, dar a refuzat.

Capturi de ecran ale schimbului lor de replici indică faptul că conversația s-a încheiat brusc după ce ea a postat un videoclip despre el pe rețelele de socializare.

„Oamenii importanți nu vor dori niciodată să îți scrie dacă te văd că faci astfel de lucruri. Doar un avertisment prietenesc”, se arată într-unul dintre ultimele sale mesaje.

Nu există nimic ilegal în cazul fraților Tate care contactează online fete de 16 sau 17 ani sau le invită în oraș.

Dar mărturiile acestor tinere, împreună cu comentariile online ale lui Andrew Tate, sugerează o metodă planificată în prealabil pentru inițierea contactului.

BBC a văzut capturi de ecran care par să susțină afirmațiile făcute de aceste femei. Mesajele par să fie trimise de la persoane al căror nume de utilizator se potrivește cu cel folosit de Andrew și Tristan Tate înainte ca aceștia să fie excluși din aplicație.

Cu toate acestea, BBC nu a reușit să verifice independent autenticitatea lor sau să stabilească dacă mesajele au fost trimise chiar de Andrew și Tristan Tate sau de cineva care lucrează în numele lor.

BBC a prezentat aceste acuzații fraților Tate prin intermediul avocatului lor și a cerut un răspuns din partea acestora.

Actualizările de pe rețelele de socializare au continuat să apară pe conturile lui Andrew Tate, chiar și în timp ce acesta se afla în arest preventiv.

Joi, el a scris că cinci persoane au fost autorizate să îl viziteze în detenție, inclusiv un influencer american în vârstă de 22 de ani, pe nume Adin Ross, cu milioane de urmăritori, care a spus că va zbura joi spre România.

Încă nu au fost formulate acuzații împotriva fraților Tate. Perioada lor de detenție de 30 de zile urmează să expire în puțin peste o săptămână.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. Ăsta e Next level, tine de educatie si nu poate fi oprit.
  Dupa ce intram in șengen pleaca… și fara acte si fara acord.

 2. „Perioada lor de detenție de 30 de zile urmează să expire în puțin peste o săptămână.” Ahhh…Google translate…voi nu verificați textul, nu aveți editori?

  • „voi nu verificați textul, nu aveți editori?” Ba da, dar româna lor nu e mai bună decât cea de la Google Translate.

 3. Ce influenceri? Doi psihopați sadea, doi infractori odioși.

  • Sunt si influenceri pentru ca milioane de băieți si bărbați tineri din toata lumea ii urmăresc pe social media si participa la cursurile lor despre cum sa te îmbogățești si cum sa ai cele mai FRUMOASE femei.

 4. Domnul Tate si multi ca el stiu bine ca multe femei, si fete, se topesc daca primesc complimente de la băieți/bărbați, pentru ca societatea pune valoare doar pe frumusețe, in cazul femeilor.
  De aia e usor sa intri in gratiile unei fete cu texte precum „ce frumoasa esti, viata mea”, spuse la primele replici. Daca va uitați la Justitiarul din Berceni, stiti ca cei mai multi pedofili folosesc astfel de texte cu impact („viata mea”) si complimente cu duiumul. Mai presară si elemente de gelozie („de ce nu imi raspunzi”, ” nu mai pot fara tine”, etc.) pentru ca la romani, daca barbatul e gelos înseamnă ca te iubeste. Daca te mai si bate, înseamnă ca te iubește si mai tare. Sper insa ca generatia tânără de fete stie cum sa scape de acești prădători, si judecând dupa cat de usor e sa intri in contact azi cu o adolescenta, cred ca marea majoritate a fetelor se păzesc foarte bine.

  • Domnul Tate??? Ce școală are, școala vieții? Un cocalar ale cărui victime nu pot fi decât pițipoance fără creier. Un infractor periculos nu poate să fie influencer, locul lui e la închisoare.

  • Doar fetele care nu sunt chiar frumoase dar au nevoie mare de validare raspund emotional la textele astea basic. Fetele frumoase sunt plictisite sa auda asta mereu, vor sa fie apreciate si pentru altceva.
   Probabil ca trimitea la sute de profiluri din care cateva raspundeau.
   Oricum abordare de prădator cocalar, toata descrierea e de peşte, metoda loverboy.

 5. Dacă ai mintea până la ușă, răspunzi unuia care îți scrie: „Ești frumoasă” sau „Unde te-ai ascuns?”
  Oamenii fără minte ajung să fie fraieriți. Viața e dură.
  Cred că cel mai bine e să ignori toate mesajele de la necunoscuți.