G4Media.ro

Adolescent de 16 ani, condamnat după ce a condus băut pe când…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Adolescent de 16 ani, condamnat după ce a condus băut pe când avea 14 și 15 ani / Se va afla timp de 6 luni sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Vrancea

Un adolescent din Vrancea, acum în vârstă de 16 ani, a fost condamnat la o măsură educativă în urma unor experiențe bahice, după ce a condus pe drumurile publice, relatează Monitorul de Vrancea.

Tânărul a fost judecat pentru fapte comise în vremea când avea 14 și 15 ani. Prima dată a sustras mașina tatălui său vitreg și, după ce a consumat ceva alcool, a ieșit la plimbare cu prietenii.

Minorul a fost depistat pentru prima dată de polițiștii rutieri în a doua zi de Crăciun din 2020, pe DJ 205 M – în afara satului Ungureni – când conducea o autoutilitară. Atunci, alcoolemia minorului atingea o valoare de 0,90 grame la mie alcool pur în sânge, explicată de acesta prin consumarea a câteva beri.

În septembrie 2021, când deja avea 15 ani, adolescentul a fost din nou prins de poliție beat și fără permis, pe DJ 205 M. A doua oară, tânărul a fost reclacitrant și agresiv, motiv pentru care a fost încătușat și condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice. În urma testării, a reieșit că minorul avea o alcoolemie de 0,99 grame la mie alcool pur în sânge, la spital tânărul declinându-și identitatea, recunoscând totodată că nu are permis de conducere. Ulterior, tânărul – acum elev la un liceu din Focșani – a povestit că a fost la o petrecere, unde a băut aproximativ 100 ml de coniac, iar pe drumul spre casă a fost tras pe dreapta.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...