G4Media.ro

Adnagi Slavoliub, deputatul minorității sârbe care a votat Codul Penal, e autorul…

Adnagi Slavoliub, deputatul minorității sârbe care a votat Codul Penal, e autorul legii care dă super-imunitate judecătorilor CCR

Adnagi Slavoliub, deputat în Parlamentul României din partea minorității sârbe, este unul dintre cei 9 deputați ai minorităților naționale al căror vot a fost decisiv pentru adoptarea Codului penal în varianta PSD.

Slavoliub a inițiat anul trecut o modificare a legii Curții Constituționale prin care propunea instituirea unei superimunități pentru judecătorii CCR. Potrivit propunerii, judecătorii constituționali nu ar fi putut fi nici măcar urmăriți penal fără acordul plenului Curții. Inițiativa sa a trecut de Parlament, dar a fost respinsă tocmai de Curtea Constituțională.

În urma reexaminării, judecătorii CCR au primit o imunitate similară senatorilor și deputaților: nu vor putea fi reținuți, arestați, percheziționați sau trimiși în judecată decât cu încuviințarea plenului Curții, iar solicitarea trebuie făcută de Procurorul General.

O altă modificare cu dedicație pentru judecătorii constituționali adusă de legea inițiată de Adnagi Slavoliub vizează superveniturile de care vor beneficia aceștia odată cu aplicarea legii. Supervenituri care vor putea depăși suma de 10.000 de euro pe lună. Parlamentul a modificat modul de calcul și de acordare a pensiilor pentru judecătorii CCR. Astfel, pensia unui membru al Curții va fi în cuantum de 80% din indemnizația brută a unui judecător aflat în funcție, inclusiv sporurile. Mai important, dacă un judecător primește deja o pensie pentru o activitate anterioară, indiferent de cuantumul acesteia, ea se va majora pentru a fi la nivel de Curte Constituțională și se va cumula cu indemnizația.

Calculând potrivit noii modificări, veniturile lunare ale președintelui Curții Constituționale, Valer Dorneanu, vor crește cu peste 15.000 de lei pe lună. În aceeași situație vor fi alți șase dintre judecătorii CCR, deoarece toți primesc în prezent și pensie pe lângă indemnizația de membru al Curții. Doar judecătorii Attila Varga și Maya Teodoriu nu sunt și pensionari.

Foto: Adnagi Slavoliub (Camera Deputaților)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Bine faceti ca-i publicati pe toti porcii astia care au votat pentru Codul Penal.
  Sa-i vada toata tara si sa stie cu ce se ocupa banditii.
  Poate data viitoare nu-i mai voteaza sa-i reprezinte.

 2. Dute ma deputat al sarbilor si te spanzura ,numai minoritatea sarbilor nu o reprezinti. Cred ca reprezinti minoritatea hotilor si comunistilor

 3. Nu se trece pe lista niciun deputat al minoritatilor daca nu este agreat de psd/mafia locala.
  Nu exista minoritari independenti

 4. Sunt curios ce spun cei care l-au votat… oameni de nimic

  • Cei care l-au votat pe acest infractor sunt comunisti pana in maduva oaselor!!! Mergi la Beograd si spune ceva rau de Rusia/ rusi…. AM VB CU UN SARB – vorbim aproximativ aceeasi limba – LA O CONFERINTA, UN PROFESOR UNIVERSITAR IN SUA. NU AM AUZIT ASEMENEA INJURATURI LA ADRESA SUA NICI DE LA STUDENTII PALESTINIENI IN TIMPUL FACULTATII…DA, SI INTELECTUALII SARBI DE MARCA SCOLITI IN OCCIDENT IUBESC RUSIA! UE VA GRESI PROFUND PRIMIND O POPULATIE DE NEANDERTHALIENI IN MIJLOCUL EI. SERBIA IN UE = RUSIA IN UE!!!!

 5. De fiecare data cind vine vorba de insii astia, „reprezentanti ai minoritatilor nationale”, stau si ma intreb cum ajung ei in parlament, cine-i alege sau cine-i numeste? Mai precis cum ajung respectivii sa candideze? Intrebari retorice, evident. E clar ca insii sint impinsi in fata tot de partidul care e-n tot si-n toate, la fel cum fantomatica Federatie a Asociatiilor de Proprietari il are ca sef pe Opaina.

  • Nu se poate altfel. Minoritatile nu reprezinta niste comunitati autonome; reprezentantii lor sunt numiti sau agreati de guvern, exact asa cum se alegea comitetul de camin inainte de 89, chipurile prin votul studentilor din camin, dar daca si numai daca erau agreati si de asc… de altfel, o parte din astia sunt acum activi si in psd.

 6. Jegul asta de Slavoliub este un mafiot. Daca era interesat minoritatea sarba ar fi avut un cont de Facebook care este de facto spatiu public si ar fi primit sesizari si multumiri, daca este cazul, de la cetatenii pe care ii reprezinta si care nu stiu sa scrie o scrisoare dar poate le este mai usor sa se adreseze via internet.
  Nu este fictiune cand spun mafiot. Este adevarul crud, adevarul gol golut.
  Ganditi-va ca reprezentanti psd or sa faca la un moment dat baie de multime. Dar oare prin acea multime se pot infiltra cetateni revoltati cu certificat de port arma expirat?

 7. TOTI SARBII II IUBESC PE COMUNISTI!
  Nu mai gasiti scuze comunitatii sarbe!
  Toti trebuie trasi la raspundere, aceasta lepra e doar unuldin ei…
  Sarbii sunt bratul Rusiei in Europa….

  • Glavina tu esti din acelasi aluat ca si acest „celebru” Adnagi. Diferenta o face religia , atat ! Asa ca termina cu comentariile tale rasuflate .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.