G4Media.ro

Admiterea la liceu 2019: Nu există prag de admitere la media 5…

Admiterea la liceu 2019: Nu există prag de admitere la media 5 / Andronescu: Luarea în considerare a notei de 5 pentru admiterea la liceu ne ducea în situația să punem o etichetă pe fruntea elevilor școlilor profesionale

Admiterea la liceu 2019 nu vine anul acesta cu impunerea prin metodologie a mediei minime de intrare la 5, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Ecaterina Andronescu. Dacă vor fi licee unde nu se va intra cu medii sub 5, atunci acesta va fi efectul repartizării cifrelor de școlarizare pe liceu și profesională, dar metodologia de admitere la liceu nu a fost modificată, a precizat Andronescu. Admiterea la liceu 2019 va avea loc pe 12 iulie, când va avea loc repartizarea computerizată la liceu a absolvenților clasei a VIII-a.

Numeroși părinți au întrebat redacția Edupedu.ro dacă ministrul a modificat metodologia de admitere la liceu 2019 și a introdus nota 5 ca prag de intrare la liceu. Întrebările au venit după ce Andronescu a declarat, în urmă cu o săptămână, că “cei care au media sub 5 să nu mai intre în liceu”.

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Hai, nu, pe bune?!

  2. Este o greseala ideea cu etichetarea. Nu putem trai intr-o iluzie ca toti suntem la fel, e o minciuna tipic comunista. Efectul pervers este ca elevii nu se straduiesc sa invete nimic, pentru ca nu sunt in niciun fel motivati. Asta dincolo de lipsurile din sistemul de invatamant, de materia stufoasa / depasita, de scarba de a preda a profesorilor (in parte perfect de inteles). Lasand toate astea la o parte, s-ar putea invata mai mult, daca ar exista o motivatie, a cere unui copil sa invete numai argumentand ca la maturitate ii va fi mai bine este lipsit de realism.

  3. Si ce se intampla cu modificarile facute planului de scolarizare? Ce se intampla cu liceele de la care s-au luat nejustificat cel putin o clasa, transformata in clasa de profesinala, chiar daca la acele licee media de admitere era peste 6 (nicidecum sub 5), iar clasele se completau din prima sesiune? Ce daune compensatorii se vor acorda acestor licee?
    Recomand jurnalistilor sa investigheze mai bine. Sa mearga in aceste licee si sa ancheteze situatia reala. Sa nu ramana doar la declaratiile date de inspectoratele scolare…

  4. Nu vorbim de etichete aici, e o prostie. In felul acesta dispare motivatia, o sa avem generatii din ce in ce mai slabe de elevi pentru ca, nu i asa, merge si asa (generatii in pregatire de votanti psd?). Deja copiii vad oameni cu o cultura precara ajunsi parlamentari si ministri, de ce ar mai invata in scoli cand nu e nevoie, uite ce departe ajung smecherii.

  5. As mai adauga ca asta o fi strategia pe termen lung a psd ului, nu?

    • Deci daca eu iau 3-4 la mate si 6_7 l română inseamna ca pot sa intru la liceu?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.