G4Media.ro

Administrația Trump încearcă să blocheze în instanță apariția unei cărți semnate de…

Administrația Trump încearcă să blocheze în instanță apariția unei cărți semnate de fostul consilier pe probleme de securitate John Bolton

Guvernul american a angajat marţi o acţiune în justiţie pentru a încerca să blocheze publicarea unei cărţi a fostului consilier pe probleme de securitate naţională de la Casa Albă John Bolton, care ar urma să înfăţişeze o imagine foarte critică a preşedinţiei lui Donald Trump, notează AFP, citată de Agerpres.

Plângerea, depusă la un tribunal federal, motivează că John Bolton nu a obţinut aprobarea administraţiei şi că lucrarea lui „încalcă evident acordurile pe care le-a semnat ca o condiţie a angajării sale şi accesului la informaţii strict clasificate”.

Apariţia cărţii, cu titlul „The Room Where It Happened, A White House Memoir”, este prevăzută la 23 iunie.

Editorul acesteia, Simon&Schuster, a afirmat că fostul consilier a cooperat cu preşedinţia pentru amendarea manuscrisului iniţial ţinând cont de „îngrijorările” exprimate. El a invocat însă „dreptul ambasadorului Bolton de a povesti trecerea sa pe la Casa Albă a lui Trump, conform Primului Amendament” al Constituţiei SUA care consacră libertatea de exprimare.

John Bolton a înregistrat deja un interviu care va fi difuzat duminică la postul de televiziune ABC.

Potrivit unui comunicat al editurii, cel care a ocupat acest post strategic la Casa Albă din aprilie 2018 până în septembrie 2019 descrie în carte un Donald Trump care a luat toate deciziile „ghidat de un calcul în vederea realegerii”.

„Ceea ce a văzut Bolton l-a uluit: un preşedinte pentru care a fi reales este singurul lucru care contează, chiar dacă asta înseamnă să pună în pericol ori să slăbească naţiunea”, a adăugat editorul. Potrivit acestei prezentări, omul de afaceri din domeniul imobiliar ar fi luat astfel mai multe decizii pasibile de destituire, nu doar afacerea ucraineană care i-a adus punerea sub acuzare, respinsă ulterior de Senat.

sursa foto: Facebook/ Donald J. Trump

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. trump repede cu cenzura, de parcă nu ştim deja ce gunoi e trump

 2. Alo? De la WH vă sunăm, din Biroul Oval. Vă furnizăm noi cerneala pentru bestseller, dar să lucrați cu grijă cu ea, că la cât de simpatică e nici n-am fi avut cum să nu ne atașam sufletește de ea..!”

 3. Interesant e că nu văd niciun comentator „de dreapta” pe știrea asta care să sară împotriva lui, ceea ce spune multe.

  Să îl acuzi pe John Bolton că ar fi stângist ar fi imposibil pentru cineva dotat cu mai mult de doi neuroni. A lucrat în posturi-cheie sub doi președinți republicani (cred că îi poți citi în măduva spinării, dacă o secționezi, „Semper GOP! „), e considerat conservator chiar între membrii propriului partid, un apărător acerb, aproape virulent, al intereselor geostrategice și economice americane, mai de dreapta decât el nu prea se poate să fii fără să intri în extremisme clare. Așa că e absolut inatacabil ideologic.

  Și uite că scrise o carte pe care administrația prezidențială actuală o vrea oprită cu orișice preț. Curios lucru, de ce oare?
  Bolton e prea patriot ca să publice vreodată vreun secret de stat, și știe mai bine decât oricine ce poate constitui secret de stat și ce nu. Așa că nu prea poate fi vorba de asta…

  Să fie vorba de faptul că a scris de încă niște jocuri murdare făcute de actualul Președinte pe plan internațional? Sau poate despre cum President Donnie e o vită mută? Sau despre legături încă necunoscute ale lui Donald cu ceva grupuri interne cu interese mai „umbroase” decât o pădure de sequoia? Asistentul pe domeniul Securității Naționale știe cam tot.

  Abia aștept să aflăm care e buba. 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.