G4Media.ro

Administraţia Biden se pregăteşte să reia în noiembrie programul pentru imigraţie ”Remain…

Administraţia Biden se pregăteşte să reia în noiembrie programul pentru imigraţie ”Remain în Mexico” al lui Donald Trump

Administraţia Biden se pregăteşte să reia în noiembrie programul pentru imigraţie ”Remain în Mexico” al lui Donald Trump, care a obligat solicitanţii de azil să aştepte în Mexic audierile din Statele Unite, după ce un tribunal federal a considerat că oprirea programului este nejustificată, potrivit unor oficiali americani, transmite News.ro.

Cu toate acestea, administraţia intenţionează să facă o nouă încercare în justiţie de a anula Protocolurile de Protejare a Micranţilor (MPP), numite politica „Remain in Mexico”, chiar dacă ia măsuri pentru a respecta decizia din august a judecătorului Matthew Kacsmaryk, de la tribunalul districtual din Texas, au spus oficialii.

Posibila reintroducere a acestei politici, chiar şi pe termen scurt, ar amplifica mixul de politici confuze aplicate la graniţa cu Mexicul, unde numărul trecerilor de frontieră în SUA a atins în ultimele luni cel mai ridicat nivel din ultimele 20 de luni.

Ministerul de Externe al Mexicului a exprimat joi ”o serie de îngrijorări” cu privire la MPP, în special în ceea ce priveşte procesul echitabil, securitatea juridică, accesul la asistenţă juridică şi siguranţa migranţilor.

Trump, un republican cunoscut pentru politicile de imigrare dure, a creat politica MPP în 2019, susţinând că multe cereri de azil au fost frauduloase şi că solicitanţii autorizaţi să intre în Statele Unite ar putea ajunge să rămână ilegal dacă ar ignora şedinţele judecătoreşti.

Democratul Biden a pus capăt politicii imediat după preluarea mandatului, în ianuarie, ca parte a angajamentului său de a adopta o abordare mai umană a problemelor de la frontieră.

Susţinătorii imigraţiei au declarat că programul a expus migranţii la violenţă şi răpiri în oraşe periculoase de frontieră, unde oamenii au campat luni sau ani în adăposturi sau pe stradă, în aşteptarea audierilor de azil din SUA.

Biden, în martie, a spus că ”nu-mi cer scuze” pentru oprirea MPP, o politică pe care a descris-o ca trimiterea oamenilor”la marginea Rio Grande într-o zonă noroioasă, fără a mânca suficient”.

Curtea Supremă a SUA, a cărei majoritate conservatoare de 6-3 include trei judecători numiţi de Trump, a menţinut hotărârea lui Kacsmaryk, respingând o cerere de blocare din partea administraţiei Biden.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Democratii sunt slabi, nu au unitatea si taria necesara sa faca ce considera ei de cuviinta, au o majoritate minuscula, cvasi-inexistenta, doi tradatori (Manchin, Sinema), conflicte stupide intre subfactiunile partidului, iata cum revin republicanii la putere si omoara definitiv planeta prin politici climatice de secol XX.

  • Gunoaie ca tine ar trebui interzise pe aici. Sunteti disperați cand vedeti ca visul vostru comunist moare treptat. Sunteti in chinuri!

  • @karla tocmai ca democratii au un vis comunist. Limbajul tau iti tradeaza IQ-ul subunitar.

 2. Si ce-l mai injurati pe Trump….uite ca azi bosorogul Biden aplica planurile lui Trump.

 3. Let’s go Brandon!!!!!!!!

  • Go bezmeticule go into the dark. Sarantocule.

 4. Da’ ORANGE MAN BAD, nu? Useriștii lor (adică dems) put de prostie crasă și au un evident retrd. Un fel de Merkel, Macron și restul debililor globaliști de pretutindeni.

 5. Fuck Joe Biden ! Let’s go Brandon! 🥳