G4Media.ro

Adidas a fost dat în judecată de investitori din cauza parteneriatului cu…

sursa foto: Captură video

Adidas a fost dat în judecată de investitori din cauza parteneriatului cu Kanye West / Colaborarea s-a încheiat după ce rapperul a făcut comentarii antisemite

Adidas a fost dat în judecată de investitori care susțin că firma știa despre comportamentul problematic al lui Kanye West cu ani buni înainte de a pune capăt parteneriatului lor, transmite BBC.

Investitorii susțin că Adidas nu a reușit să limiteze pierderile financiare și să ia măsuri de precauție pentru a minimiza expunerea lor.

Gigantul de îmbrăcăminte sportivă a pus capăt colaborării cu designerul și rapperul, cunoscut sub numele de Ye, anul trecut, în urma unor comentarii antisemite.

În replică, Adidas a declarat: „Respingem categoric aceste afirmații nefondate”.

Acesta a adăugat că „va lua toate măsurile necesare pentru a ne apăra viguros împotriva lor”.

West nu este parte în proces. Rapperul a conceput pentru Adidas o linie de adidași de mare succes sub marca Yeezy.

De atunci, Adidas a recunoscut că ar putea pierde până la 700 de milioane de euro (619 milioane de lire sterline) după ce a rămas cu produse Yeezy nevândute în valoare de sute de milioane de euro.

În octombrie anul trecut, când compania a pus capăt colaborării, a declarat: „Adidas nu tolerează antisemitismul și niciun alt tip de discurs al urii.

„Comentariile și acțiunile recente ale lui Ye au fost inacceptabile, pline de ură și periculoase și încalcă valorile companiei privind diversitatea și incluziunea, respectul reciproc și corectitudinea.”

Cu toate acestea, investitorii care au intentat vineri procesul în SUA împotriva companiei susțin că Adidas știa despre alte comportamente discutabile ale lui West, afirmând că acestea au fost discutate de fostul director general Kasper Rorsted, precum și de alți membri ai conducerii.

Wall Street Journal a publicat detalii despre o presupusă întâlnire din 2018 în care Adidas a discutat despre West.

Raportul susține că directorii executivi de rang înalt au vorbit despre cum să reducă riscul ca personalul să interacționeze cu el, precum și despre posibilitatea ca firma să taie legăturile cu rapperul.

De când Adidas s-a despărțit de West, în octombrie anul trecut, a lansat o investigație după ce s-a raportat că acesta a creat un „mediu toxic” în cadrul companiei.

Revista Rolling Stone a publicat extrase dintr-o scrisoare deschisă a unor membri ai personalului Adidas, care au afirmat că șefii erau conștienți de „comportamentul problematic” al lui West, dar „și-au oprit busola morală”.

În replică, Adidas a declarat că nu este clar dacă acuzațiile din scrisoarea anonimă sunt adevărate.

„Cu toate acestea, luăm aceste acuzații foarte în serios și am luat decizia de a lansa imediat o investigație independentă în acest sens pentru a răspunde acuzațiilor”, a declarat aceasta.

În octombrie anul trecut, West a organizat o prezentare la Săptămâna Modei de la Paris în care modelele au purtat haine cu sloganul „White Lives Matter”.

Liga Anti-Defăimare a declarat că este „o frază a supremației albilor care a luat naștere la începutul anului 2015 ca răspuns rasist la mișcarea Black Lives Matter”.

Mai târziu, în aceeași lună, lui West i-au fost suspendate atât contul de Instagram, cât și cel de Twitter, după ce a făcut remarci antisemite.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...