G4Media.ro

Adevărul: Fetiţă târâtă de un procuror pentru a fi trimisă familiei adoptive…

Sursa: Adevarul.ro

Adevărul: Fetiţă târâtă de un procuror pentru a fi trimisă familiei adoptive din SUA. Poliția susține că dosarul era făcut pentru răpirea copilului. Vedem Just: Asistenta maternală a refuzat adopția/ I-a indus copilului ideea că i se vor lua organele de către adoptatori

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova este acuzat că a bruscat şi a târât pe jos o fetiţă de 8 ani. Copila s-a aflat în plasament la familia Şărămăt, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, dar a fost dată spre adopţie de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi, fiind înfiată de către o familie de români care trăieşte de mai mult timp în SUA.

Familia din Baia de Aramă o creşte pe Sorina de la vârsta de un an şi două luni şi a dorit să o adopte, dar cererile i-au fost refuzate. În aceste condiţii, soţii Şărămăt nu au vrut să renunţe la fata pe care o consideră propriul lor copil.

Familia din SUA, care mai are doi copii, a obţinut prin sentinţă judecătorească definitivă adopţia fetei. Nu a apelat la un executor judecătoresc, ci a făcut plângeri penale.

În acest fel, în cadrul dosarului penal, în dimineaţa zilei de vineri, 21 iunie, la casa familiei Şărămăt din Baia de Aramă au descins mai multe dube cu mascaţi, poliţişti şi procurorul de caz, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Avocatul Victor Dumitrică, de la Baroul Mehedinţi, susţine că nu a văzut în viaţa lui un asemenea mod de a de acţiona faţă de un copil. Acesta susţine că a constatat trei aspecte de nelegalitate, cele mai grave fiind modul de a se acţiona faţă de minor, dar şi că la percheziţie a fost chemat şi a participat avocatul familiei adoptive.

„La orele 8,30 ale dimineţii a venit un echipaj format din mai multe dube de mascaţi şi maşini de poliţie cu maşina de la parchet în care se afla o doamnă procuror de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, împreună cu o maşină a unui domn avocat din Craiova, Liviu Belulescu.

Sub pretextul unei percheziţii s-a intrat în curte. Doamna procuror a intrat în casă şi a bruscat minora şi a scos-o afară, lovind-o de pavele. Copila este târâtă pe jos şi, în loc să fie urcată în maşina unei autorităţi publice, este urcată în maşina avocatului. Nu ştim unde a ajuns şi aşa mai departe.

Sunt două probleme din punct de vedere legal. Codul de Procedură Civil interzice bruscarea unui minor. Este interzisă cea mai mică formă de abuz pentru punerea în executare a unei hotărâri judecătoreşti definitive care priveşte situaţia unui minor. Este primul aspect de nelegalitate.

În al doilea rând, percheziţiile nu se anunţă dinainte. Este o activitate nepublică şi există riscul de a fi deconspirată şi periclitată cercetarea penală. Acest echipaj şi doamna procuror au venit de la Craiova însoţiţi de domnul avocat. Adică domnul avocat a fost înştiinţat de ei despre această percheziţie.

Nu cred că există un avocat în ţara asta care să fi întâlnit o astfel de situaţie. De regulă, avocaţii care au cerere de asistenţă la activităţile de urmărire penală se anunţă în momentul în care se ajunge la faţa locului. Până să ajung eu aici, doamna procuror a intrat în casă şi a luat această fetiţă. Eu vorbesc pe filmări şi poze pe care le-am primit. A intrat în casă şi a urcat-o cu forţa în maşina acestui avocate.

Minora a fost pusă într-o stare de pericol, de risc. Copilul are vârsta de opt ani, iar prima dată când a intrat un poliţist la ei în curte a urinat pe ea. Astăzi a fost mult mai rău. (…) Cum este posibil să fie bruscat un copil de către un reprezentant al statului român care trebuie să ocrotească cetăţenii. (…)

Din punctul meu de vedere, doamna procuror nu a acţionat conform Codului de Procedură Civilă, pentru că a bruscat minora şi a încunoştinţat despre această percheziţie una din părţi, ceea ce înseamnă că nu mai este imparţială. Familia mă roagă să facem plângere împotriva dumneaei la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi urmează să verifice dumnealor ce s-a întâmplat“, a spus avocatul Victor Dumitrică.

Citește integral pe Adevărul.ro

Poziția Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți:

Polițiștii I.P.J. Mehedinți au fost delegați, de procurorul de caz, să pună în executare un mandat de percheziție într-un dosar de lipsire de libertate, emis de Curtea de Apel Craiova. Percheziția a avut loc într-o locație unde se afla un minor care a fost dat spre adopție prin hortărâre judecătorească definitivă.

Toate activitățile de la fața locului au fost coordonate de procurorul de caz, numărul polițiștilor prezenți în acea misiune stabilindu-se după o analiză realizată anterior, care a avut în vedere inclusiv riscurile la adresa ordinii publice care pot să apară pe fondul unui impact emoțional puternic. În fapt, analiza s-a dovedit a fi corectă întrucât, într-un interval relativ scurt de timp, la fața locului s-au adunat aproximativ 50 – 60 de persoane. Așadar, reiterăm faptul că principala misiune a polițiștilor a fost asigurarea și menținerea unui climat de liniște în zonă, iar în interiorul locuinței au intrat 3 polițiști care au însoțit procurorul de caz și reprezentanți ai DGASPC.”

Poziția Asociației VedemJust:

Față de cazul copilului din Baia de Aramă luat cu forța de autoritățile statului de la asistentul maternal, reprezentanții VeDemJust s-au interesat și pot comunica public următoarele:
– procedura de adopție fusese finalizată. După ce asistentul maternal a fost întrebat de două ori dacă dorește să adopte copilul și a refuzat, a fost decisă adopția în favoarea unei familii de români stabilită în SUA;
– reprezentanții ANPDC au fost în repetate rânduri la asistentul maternal pentru a solicita predarea amiabilă a copilului. Acesta a refuzat categoric, tratând cu dispreț autoritățile și inducând copilului ideea că i se vor lua organele de către adoptatori;
– există o hotărâre judecătorească definitivă care obligă asistentul maternal să respecte decizia cu privire la adopție. Azi s-a pus în executare silită această hotărâre, cu organe de la Protecția Copilului, executor judecătoresc și Poliție.

Este regretabil că presa a prezentat cazul fără o poziție din partea instituției publice ANPDC sau a organizației FONDC care s-au preocupat îndeaproape de acest caz.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

44 comentarii

 1. tot ce inseamna institutie in oltenia reprezinta crima organizată!

  • Emil: Insulți poporul român și conform legii te voi chema în judecată. Numele tau va fi făcut cunoscut conform legilor.
   Nu poporul român este barbar ci niste persoane încalcă legile țării și aceștia trebuiesc trași la răspundere penală.
   PUTE A CORUPTIE! Acest caz este pentru DNA!

 2. Barbarii de romani sunt mai cruzi decat animalele salbatice, n-au pic de empatie fata de copii.

  • Dr tn severin, la orfelinat sau San Francisco, cu mama si tata. Esti manipulat emotional de urletele unui copil care nu-si recunoaste oportunitatea de a avea in viitor. Ma dezamagesti.

  • Emil: Insulți poporul român și conform legii te voi chema în judecată. Numele tau va fi făcut cunoscut conform legilor.
   Nu poporul român este barbar ci niste persoane încalcă legile țării și aceștia trebuiesc trași la răspundere penală.
   PUTE A CORUPTIE! Acest caz este pentru DNA!

 3. va vedem just sunteti niste cretini! Este adevarat ca unul din copiii biologici ai familiei din SUA are nevoie de transplant de rinichi? Voi la asta ea raspundeti nenorocitilor pentru ca in SUA e legal sa folosesti ul alt copil biologic pentru a salva viata altui copil biologic. Cititi cartea sau vedeti filmul” My sister´s keeper”, idiotilor!

  • Dom mihai,chiar așa de …st puteți fi?!
   Ia uitați aici cum stau lucrurile,de fapt: Daniela Bosca, director Federația ONG-urilor pentru Copil:

   „Este regretabil ca s-a ajuns in aceasta situație. Direcția Generală de Asistenta Socială si Protecția Copilului a acționat ezitant și uneori chiar neprofesionist. Fostul asistent maternal a exercitat presiune asupra copilului, spunându-i neadevăruri despre adopție si familia adoptatoare, încălcând grav drepturile copilului. Fostul asistent maternal nu mai are nicio calitate si cu toatea acestea tinea copilul. De fapt autoritățile centrale au cerut de anul trecut ridicarea atestatului asistentului maternal, dar Direcția nu a acționat din teama. Este regretabil modul in care copilul a fost luat de la fosta asistenta maternala, dar acțiunea a fost deplin legală. Fosta asistenta maternala are deja doua plângeri penale făcute de către ANPDCA, iar acțiunile ei sunt împotriva interesului superior al copilului. In plus ziariștii care au dat știrea au trunchiat adevarul doar din dorința de a publica ceva senzațional.
   Este regretabil ca asistentul maternal sau cunoștințe apropiate au filmat de mai multe ori copilul și au pus imaginile pe rețele de sociale fără sa acopere fata copilului.
   Parchetul și ANPDCA cu siguranța vor face comunicat de presa.
   Ambasada Americii cunoaște bine cazul, pentru ca aici s-au încălcat puternic drepturile copilului.
   Fetița a fost data spre adopție in 2013 iar AMP (asistent maternal profesionist) a dat o declarație prin care își declina dreptul de a o adopta
   Motivația pentru care autoritățile locale nu luau măsurile confirm legii era mereu teama de familia AMP

   Later edit: se pare ca povestea pe care o preia toata lumea (inclusiv eu) ca pe un abuz al autoritatilor si o adoptie ilegala, nu e chiar asa cum se vede. Deocamdata una din primele stiri este ca asistenta maternala a avut de doua ori ocazia sa adopte copilul, dar nu a facut-o. Revin cu lamuriri curand ca sa avem o perspectiva mai clara.

   Intotdeauna exista mai multe parti ale povestii. Una a autoritatilor, una a familiei care vrea sa adopte, una a asistentei maternale. Intrebarea este daca pe copil il asculta cineva. Ok, putem porni de la premiza rezonabila ca un copil nu-si cunoaste interesul pe termen lung, dar oare trauma unei asemenea despartiri fortate nu merita cuantificata? Vom creste ca tara cand vom intelege sa punem copilul in centrul societatii, si nu doar cu vorbe. Pana atunci vom privi anesteziati scene din astea.”

  • @Maria Rusu sunteti complicea traficantilor de minori?Adica Tribunalul Mehedinti respinge adoptia internationala dar Curtea de Apel Craiova revoca hotararea si dumneavostra nu va puneti niste intrebari? Asistentii maternali sunt niste oameni simpli care evident au iubit copiii si au i-au ingrijit ani de zile pentru ca altfel, nu autoritatile statului responsabile nu le-ar fi lasat copiii in grija sa fie maltratati opt ani, insa nu sunt specialisti in chichite birocratice, puteau fi pacaliti, mintiti foarte usor de angajatii de la DGAPS. Ati fost dumneavoastra martora la intalnirile dintre ei si stiti ce s-a discutat, stiti ca asistentii maternali au fost informati corect ?! Credeti ca pe mine ma pacaliti cu ce spune o ONGista pe care o citati si pe care eu nu cunosc?! Eu am gandire critica si analizez faptele, fapte care miros urat din partea autoritatilor si a americanilor ce refuza sa dea explicatii publicului ceea ce inseamna ca ceva e putred . Ar trebui sa va fie putina rusine.

  • Exact la acest aspect ma gandeam si eu domnule Mihai .. la cel in care se vorbeste despre ” refuzul adoptiei”. Nu se indica clar ce a reguzat asistentul maternal: adoptia de catre o alta familie sau adoptia propiu – zisa , adica ea ca asistent maternal refuza sa o adopte. Aceste „chichite” desi nu am fost prezenta la acele intalniri unde i S-A PUS O HARTIE DE SEMNAT SUB NAS …parerea mea este ca asistentul maternal nu a fost informat corect..ce trebuie sa semneze..acesta nu a citit sau nu s-a consultat cu nimeni ..ceea ce a semnat. Vad cateva Fraze legate de refuzul adoptie …ce miroase a inselaciune,avand in vedere ca asistentul maternal a fost informat la finalul procesului ca fetita urmeaza sa plece la alta familie. Nu se spune nimic despre proces! Ci e a luat parte la proces si in ce calitate! Daca fetita a fost si ea audiata!

  • Așa este. America are astfel de legi. Acum sunt atâtea universități care fac magistrați din toți acei care au bani să plătească. Sunt universități particulare prin toate târgurile și orășelele țării.
   Procurarea din Craiova a avut o prestație mizerabila, a încălcat toate legile. Cazul se aseamănă cu cele în care este vorba de corupție. Nu trebuie politizată aceasta mizerie, nu merita. Părinții care vor sa adopte se comporta și mai mizerabil. De ce au dus fetița la IML? Copilul trebuia dus la Pediatrie nu la IML.
   Cam ciudați americanii ăștia de duzină.

  • @Mihai: Nu suport prostii ! Iar tu faci parte din categoria asta ! Fie esti prost-prost, fie esti prost fiindca te prefaci, crezand ca astfel poti manipula mai lesne. Pai daca fosta asistenta maternala iubea copii asa cum spui tu, dupa 120 de refuzuri de a adopta copilul, de ce nu l-a adoptat ea ? Poate pt ca ar fi pierdut cei 800 lei/lunar cat primea de la stat si i s-ar fi intors doar 450 ?

   PS. „Cretini” ? Violenta gratuita in limbaj arata ca faci parte din categoria celor care nu se pot impune prin forta argumentelor si atunci apeleaza la invective ! PPS. Vezi ca bantuie mai nou pe forumurile de pe acest site, unul de-si spune Vax (nici nu stie cata dreptate are !) dar vezi ca ala trece direct la injuraturi de mama. Poate faceti un schimb de experienta si el se mai domoleste iar tu te mai radicalizezi ! :)))))))

  • E adevarat ca …..?

   ca asistenta facea ritualuri satanice – cu sange de copil?
   ca sotul asistentei a fost in trecut acuzat de pedofilie?
   ca acest Mihai e acelasi cu un alt Mihai, cunoscut ca pedofil, satanist si canibal ?

   Nu avem dovezi, dar deschidem un dosar la DIICOT ca sa confirme ei.
   DIICOT inchide dosarul, dar clar e ceva la mijloc, nu se poate sa nu fie adevarat, pentru ca exista acest dosar la DIICOT si a durat 6 luni-1 an.

  • Am incercat o discutie si eu cu cei de la Vedem Just dar au considerat ca as deturna discutia si disconsiderau decizia tribunalului Mehedinti aratandu-mi citate din presa. „Foarte profesionist”.
   Daniela Bosca cred ca a facut o documentare superficiala si partinitoare. Probabil in ceea ce face a vazut diferite situatii care au facut-o sa nu mai se aplece prea atent asupra unor detalii particulare si a concluzionat din inertie.
   Da, legea a hotarat ca parintii adoptivi sa fie cei din America. Dar oare a studiat cu atentie incercarile parintilor care au crescut-o de a o adopta?
   Este normal ca binele copilului sa fie ignorat datorita faptului ca asistentul maternal nu avea cultura juridica. Copilul a declarat in dosarul cauzei ca vrea sa ramana cu parintii care au crescut-o.

 4. Mai e un pas, si se va declara ca totul e din cauza lui Iohannis…….Ma ce nemernici sunt peste tot.

  • Si datorita demiterii sefei DNA de catre Iohannis ”onoratele golance” isi permit asemenea atrocitati asupra copiilor Dancila si Iohannis n-au pic de empatie fata de copiii lipsiti de aparare…

 5. Cazul pute rau de tot rau, in primul rand ce fel de parinti adoptivi ar vrea o adoptie in felul asta ? tarand copilul pe jos ,luand-l cu forta asta e adoptie?.In al doilea rand ce e cu incalcarea asta a legii crasa de mafiotii din sistemul judiciar de la craiova? judecatorul e ruda cu avocatul? politia vine si anunta avocatul parintilor aia iau copilul direct la ei.
  rusine statul roman. o mizerie

 6. Si daca este un sambure de adevar in ce spune asistenta maternala,cu folosirea copilului pentru organe?NU AR FI NORMAL,DUPA ASEMENEA BRUTALITATE FATA DE UN COPIL MINOR LIPSIT DE APARARE,CA CINEVA,DNA,DIICOT SAU ALTE ORGANE MAI VIGILENTE ALE STATULUI SA SE AUTOSESIZEZE SI SA URMAREASCA FAMILIA RESPECTIVA,PE LANGA AUTORITATILE CARE S-AU OCUPAT DE ADOPTIE? Nu mai spun de Vedemjust,care ,in loc sa preia declaratiile oficialitatilor psdiste din judetul rosu Mehedinti,ar face mult mai mult bine daca ar urmari cazul din proprie initiativa!

 7. Auzi,nu mai bate campii,orori sunt si in familiile astea „traditionale” si inca cu duiumul ,inainte de a se oficia casatorii gay in lume ,asa ca nu o mai da pe limba ortodoxa,nationalistule! Este vorba de violenta fata de un copil aici ,de ce au folosit forta fata de o fetita traumatizata deja ,autoritatile care trebuiau sa-i asigure protectia fizica si psihica,emotionala!

 8. Bai vedem just, voi sunteti cu toti biscuitii in regula? In ce realitate stricata vine procurorul (femeie chiar) si taraste copilul? Nu mai aparati aberatiile din procuratura, ca de aia castiga PSD alegerile.

 9. Bai,nu e cazul sa va inflamati si sa o luati razna…E simplu…o idioata de procuror care a gandit cu picioarele…Nu au solicitat un psiholog pentru copila, au bruscat un minor…trebuie sa raspunda. A….si MUIE PSD!

 10. Indiferent de legalitatea sau de hotararea judecatorului nu asa se procedeaza. Punct!! Nu poti lua un copil de 8 ani cu forta din singura casa pe care o stie si de la singura familie pe care o cunoaste. Ce au facut cei de la protectia copilului? Unde sunt psihologii care trebuiau sa pregateasca acest pas impreuna cu copilul si familia? Filmarea aceea iti rupe sufletul, cat de animal poti fi?
  Si familia adoptiva..cum poti trai cu faptul ca iei un copil impotriva vointei lui? Ma doare-n cot de hotararea judecatoreasca, nu iei un sac de cartofi, iei un om. Ce s-a intamplat acolo este gresit, foarte gresit.

 11. in loc sa ne isterizam, mai bine asteptam mai multe date. romanii nu sunt un popor prea inteligent.

 12. Nu știu ce să zic. Ceva pute. Dacă a fost adoptată în 2013 și respectiva nu mai are nici atestatul de asistent maternal de ce a durat 6 ani ca fetița sa fie ridicată de la domiciliul lor? Și dacă nu o vroia doamna și nu mai primea nici bani pt ea ne mai fiind asistent maternal legal atunci de ce nu a lăsat-o să plece? Ce scop ar fi avut sa țină 6 ani de zile fetița ilegal fără nici un beneficiu sau motivație? Nu pot crede că a decis să nu o adopte ci cred că nu s-a încadrat în cerințele adopției probabil. Nu are nici o logica pozitia autorităților și povestea pe care ne-o expun. Ne-a fost frica de ei așa că din 2013 până în 2019 nu am făcut nimic până când ne-am decis să mergem cu mascații sa dam cu copilul de asfalt.

 13. Numai tampenii spune av acesta.De fapt interpretari proprii sa dea bine pe scena.Dincolo de faptul ca pune in discutie o norma de procedura civila intr o cauza penala, faptul ca aceasta norma interzice efectuarea oricaror presiuni asupra copilului se refera strict la una dintre etapele legate de executarea hotararilor judecatoresti, norma in nici un caz aplicabila oricand si in orice context si etapa.Un biet copil, caruia daca intradevar i s a inoculat ideea ca i vor fi luate organele, e foarte grav, cu mult mai grav decat ce se vede in imagini.Legitimitatea si temeinicia unei asemenea actiuni se justifica in situatii de abuz fata de copil, chiar pentru a il proteja si pentru a fi indepartat de abuzatori.Putin important ca sunt mame, tati sau asistenti maternali.

  • Super comentariu. din păcate, România e plină de proști și ticăloși.
   Felicitări pt comentariu!

 14. VedemJust isi da cu parerea…
  Intrebare: Nevestele avocatilor familiei din SUA, judecatoare la Curtea de Apel Craiova sint membre sau simpatizante ale VedemJust???

 15. #rezistentii, USR-istii, PLUS-istii, neomarxistii/globalistii, oamenii care privesc spre viitori, oamenii care gândesc, oamenii sătui de gândiri împuțite ca a ta au ieșit în strada pentru ca legile s-au votat NOAPTEA CA HOȚII!
  Nici unii menționați de tine nu sunt la putere în acest moment, BOLOVANE!!!
  Pune dracului capul ala sec la contribuție și nu mai jigni oamenii cu demnitate, nu toți fac parte din partide.
  De criminali și pedofili te faci ca nu știi nimic, sunt liberi din cauza cauzei false pe care o susții. Revenind la subiect, ești total pe lângă!
  Ți-a spălat Antena 3 și urma de creier!
  P. S. Protecția copilului din Norvegia, acorda atenție maxima oricărui copil indiferent de naționalitate, evident ca tu care din păcate ai ajuns și pe acolo ai rămas doar la titluri pentru ca ești incapabil sa intelegi?

 16. „Este regretabil că presa a prezentat cazul fără o poziție din partea instituției publice ANPDC sau a organizației FONDC care s-au preocupat îndeaproape de acest caz.”???!!!

  Am vazut la B1 la Emisiunea Buna, Romania, chiar acum de la 18 la 19 emisiune pe subiect si producatorii emisiunii au SUNAT INSISTENT la telefon TOTI Responsabilii din partea cu Adoptia: Protectia Copilului, Procurorul de caz care a bruscat copilul, Avocatul venit cu masina, multe alte persoane, NICI UNUL dintre RESPONSABILII astia NU a dorit sa raspunda la telefon sau sa discute pe subiect!!
  La aceeasi emisiunea, Avocatul familiei asistentilor maternali a declarat ca EXISTA N’spe Cereri de Adoptie din partea familiei asitentilor maternali care au fost REFUZATE de Protectia copilului si ca Procedura legala de adoptie NU a fost RESPECTATA de Protectia copilului!
  Iar jurnalista Sorina Familia de SUA ar fi fost favorizata, avand relatii cu persoane cu functii inalte IMPLICATE in procedura de Adoptie!
  https://www.b1.ro/stiri/eveniment/avocat-despre-copilul-tarat-pe-jos-282045.html
  Ca in Romania….

 17. Regretabil este că Vedem Just vede doar ilegalitățile unei părți. Modul ilegal în care a fost pusă în aplicare această hotărâre judecătorească nu se vede…

  Art. 911, alin 4, cod procedură civilă – Nu este permis niciunei persoane să bruscheze minorul sau să exercite presiuni asupra lui pentru a se realiza executarea.

  Art. 913, alin 1, cod procedură civilă- Dacă executorul constată că însuși minorul refuză în mod categoric să îl părăsească pe debitor sau manifestă aversiune față de creditor, va întocmi un proces-verbal în care va consemna constatările sale și pe care îl va comunica părților și reprezentantului direcției generale de asistență socială și protecția copilului.

  • Măi…dle doctor în drept, ăia nu aveau calitate de debitori de nciio culoare, ci de infractori care lipseau de libertate un minor.
   …Ce pretenții să mai ai de la o gloată care primește diploma în drept de la presa de scandal, dacă și avocatul ăla din Mehedinți e un prost cu spume care habar nu are de legi?…

 18. Grea incercare a umanitatii!!!

 19. Avocatul Poporului si BOR se fac ca ploua…

 20. Oameni fara suflet si fara Dumnezeu cum puteti sa va folositi de legi pentru a justifica niste atrocitati?

 21. Mănânci același regim ca și latrina 3, naționalist de duzină.

 22. doar imi dresc sa nu ii se intample nimica! ii doresc sanatate!! ca daca are sanatate, cand o sa fie mare, vai de cei care au fcut lucrul asta! un copil nu se cumpara, un copil nu este o bucata de carne! rusine ca santem adulti si ne comportam ca niste animale!! si interesul fetitei, se preocupa cineva? cineva a intrbat_o ce vrea ea? caa nu este un bebelus, stie sa vorbeasca!!!! protectia copilului nu exista acolo? oameni buni, respectati copii, sant sufletele cele mai pure!! nu aveti pretentia sa fiti respectati , daca nu santeti en stare sa respectati un copil…….sant mamica si daca cineva taraste copilul meu cu forta, il omor! ramaneti umani si respectati dorintele fetitei….asta este legea care ar trebui sa guverne : respectul!!!!!!!!!!! biata fetita! draga mamei, sper sa ai multa sanatate si sa ai noroc! si cand o sa fii mare, aminteste-ti ce ai trait si iubeste copii! sant viitorul!!!! OAMENI FARA SUFLET! eu stau en franta si sant romanca!! daca am bani, mi vindeti un copil? RUSINE!

 23. Din „schema” lipsesc doi oameni:
  1. Psihologul care ar fi trebuit lasat sa se opcupe de copil si 5 ore daca era necesar, exact asa cum sunt lasati negociatorii politiei cand se trezeste cate unul ca vrea sa se arunce de pe bloc da’ are inca dubii ;
  2. Executorul judecatoresc, adica acea paresoana care se ocupa de ” punerea in executare a dispozitiilor cu caracter civil din titlurile executorii”.
  Primul a fost dat la o parte de procuroare pe motiv ca nu reusea sa linisteasca fetita, iar al doilea a lipsit cu desavarsire. NU imbratisez teoria pesedista despre justitie, dar am sentimentul ca in cazul asta toata descinderea a fost facuta in stilul traditional romanesc, numit „las-o ba ca merge asa!” De ce sa stau aici ore in sir asteptand dupa copila sa se calmeze, cand pot s-o iau direct, s-o dau parintilor adoptivi si dupa aia sa plecam cu toii linistiti pe la casele noastre?

 24. „din fişa medicală a copilului rezultă că din 2015, Sorina a fost internată în mai multe rânduri în spital pentru MALNUTRITIE, giardia şi pneumonie.”
  Internarea unui copil pentru MALNUTRITIE este un lucru grav .. e clar ca asistenta maternala nu a fost preocupata de dezvoltarea armonioasa a Simonei ci mai mult de banii incasati de la stat pentru copil.

 25. Vreau Liniste.

 26. Daca era pentru „rapire” – de ce nu au arestat sau retinut pe nici unul din rapitori?

  Ar fi evitat poate si scandalul cu fetita, daca rapitorii ar fi fost indepartati mai intai.
  Dar asa sunt autoritatile romane: nu se pricep sa aplice legea cu cei care incalca legea.

  dar cu oamenii cinstiti sunt foarte intransigenti – le cer zeci de acte cu mii de semnaturi si stampile, ii tin la cozi, ii trimit de la o coada la alta, cu program 10:00-12:15, le trimit somatii, le pun propiri pe conturi, …. imediat, fara intarziere, … etc.

 27. Deci sa integ, prin ce a scris, ca Asociației VedemJust este deacord cu modul acestei interventii? Atunci inchideti aceasta asociatie! Pe langa faptul ca sunt pe langa lege acesti aspciati, mai si ridica ciocul! Procurorul nu poate executa silit! Asta face executorul judecatoresc! Da, daca este o decizie judecatoreasca se poate recurge altfel, cu un psiholog si un executor judecatoresc. Nicidecum tamtamul facut de acest procuror demn de puscarie. Care, apropo, nu o va face pentru ca e procuror nu om de dand!