G4Media.ro

Aderarea la Schengen: Fostul ministru Răzvan Nicolescu le cere europarlamentarilor români ”să…

Foto: Omer Messinger / AFP

Aderarea la Schengen: Fostul ministru Răzvan Nicolescu le cere europarlamentarilor români ”să fie uniți și dedicați” după ce rezolutia privind petiția depusă de asociația sa în Parlamentul European a fost amânată

Fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, le-a cerut joi europarlamentarilor români ”să fie uniți și dedicați” după ce petiția depusă de asociația sa în Parlamentul European cu privire la Schengen  a fost amânată cu o lună.

Asociaţia pentru Energie Curată şi Combaterea Schimbărilor Climatice (AECCSC). condusă de Răzvan Nicolescu, şi-a exprimat dezamăgirea şi îngrijorarea cu privire la amânarea, cu cel puţin o lună, a adoptării rezoluţiei Parlamentului European cu privire la petiţia „Abuzurile Austriei la adresa drepturilor românilor de a fi în Spaţiul Schengen”, conform unui comunicat de presă.

Petiţia a fost depusă la începutul lunii ianuarie de către asociaţie în Parlamentul European şi acceptată de către Comisia de Petiţii a acestei instituţii în luna martie.

AECCSC cere tuturor europarlamentarilor români implicaţi în acest subiect „să fie uniţi şi dedicaţi intereselor României”.

„Sunt îngrijorat de această amânare. În plus, am sentimentul că în unele grupuri politice sensul şi obiectivele petiţiei sunt pe cale de a fi deturnate în textul rezoluţiei Parlamentului European. Petiţia noastră civică este despre România, nu despre Bulgaria. Ea este susţinută formal de mii de români şi alţi cetăţeni europeni şi demască abuzurile de natură juridică la care românii au fost supuşi în legătură cu aderarea la Schengen. Cererile de intervenţie la CJUE sunt, de asemenea, clare. E nevoie de unitate. Am speranţa că toţi eurodeputaţii români implicaţi vor acţiona unit şi eficient şi vor pune interesul general deasupra unor obiective politice mărunte. În ceea ce ne priveşte, le vom sta tuturor la dispoziţie pentru ca demersul Parlamentului European de a avea o nouă rezoluţie să fie util, adică diferit de rezoluţiile anterioare care nu au dus la atingerea obiectivului: România în Schengen”, a declarat Răzvan Nicolescu, preşedintele AECCSC.

Asociaţia subliniază că va continua acţiunile începute până la atingerea obiectivului „de a avea drepturile respectate şi poluarea din vămi oprită”.

Asociaţia pentru Energie Curată şi Combaterea Schimbărilor Climatice a depus, în data de 9 ianuarie, o petiţie prin care solicită Parlamentului European „ieşirea din pasivitate şi îndeplinirea obligaţiilor legale de a reprezenta toţi cetăţenii UE”, care a fost acceptată pentru a fi discutată în regim de urgenţă în Comisia pentru Petiţii, data stabilită iniţial fiind de 22 martie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Singurul care lupta cu adevarat pentru proiectul Schengen! 👏