G4Media.ro

Actuala șefă FMI, Kristalina Georgieva, acuzată că a făcut presiuni pentru a…

Actuala șefă FMI, Kristalina Georgieva, acuzată că a făcut presiuni pentru a favoriza China în timp ce conducea Banca Mondială/ Georgieva neagă acuzațiile

Banca Mondială a anunţat joi că a decis să înceteze să mai publice raportul „Doing Business”, după ce a descoperit o serie de nereguli cu privire la datele incluse în rapoartele pentru anii 2018 şi 2020, informează Reuters, citată de Agerpres. Mai precis, actuala șefă a Fondului Monetar Internațional ar fi făcut presiuni, atunci când lucra la Banca Mondială, pentru creșterea rating-ului Chinei în acest raport, potrivit unei investigații.

Potrivit unui investigaţii derulate de firma de avocatură WilmerHale, la cererea Băncii Mondiale, actualul director al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, în perioada când a lucrat la Banca Mondială, a făcut presiuni pentru ca locul ocupat de China în clasamentul Doing Business să fie îmbunătăţit.

Conform concluziilor investigaţiei, în raportul „Doing Business 2018”, locul ocupat de China ar fi trebuit să fie 85, în schimb a fost plasată pe locul 78.

sursa foto: Wikipedia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. O „iubitoare” de chinezoi probabil contra cost :))))

  2. Nu a favorizat nici o Chină. A oferit o scuză marilor corporații care din lăcomie s- au locat sau relocat în China. China vrea să stăpânească lumea, dar corporațiile n-au ajutat- o ,nu, ele s-au dus acolo fiindcă le-a prostit ratingul. Au găsit și acarul Păun pentru nerușinarea lor.