G4Media.ro

Actrița Alina Șerban va fi una dintre prezentatoarele Premiilor Academiei Europene de…

Sursa Foto: Facebook/ Alina Serban

Actrița Alina Șerban va fi una dintre prezentatoarele Premiilor Academiei Europene de Film

Alina Șerban, actriță și regizoare de film și de teatru, a fost invitată să prezinte Premiile Academiei Europene de Film, alături de nume importante ale cinematografiei europene, precum actrița germană Sandra Hüller. Mai multe artiste au fost invitate anul acesta să prezinte categoriile cu nominalizări, scrie publicația Cultura la Dubă.

Alina Șerban este cunoscută la nivel internațional după rolul din filmul Gipsy Queen, care i-a adus premiul de cea mai bună actriță din Germania în 2020. În România, ea a devenit prima regizoare de etnie romă care a montat un spectacol la Teatrul Național București.

Anul acesta a participat la mai multe festivaluri importante cu filmul Housekeeping for Beginners, în care joacă alături de Anamaria Marinca. Ca regizoare de film, a realizat scurtmetrajele Eu contez și Scrisoare de iertare.

A studiat actoria la New York și la Royal Academy of Dramatic Arts din Londra și s-a luptat de-a lungul anilor cu stigmatul etniei sale, după cum a povestit într-un interviu emoționant pentru Cultura la dubă.

Gala Premiilor Academiei Europene de Film va avea loc pe 9 decembrie la Berlin.

Sursa: Cultura la Dubă

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...