G4Media.ro

Actorul american John Malkovich va juca rolul marelui dirijor Sergiu Celibidache în…

sursa foto: Wikipedia

Actorul american John Malkovich va juca rolul marelui dirijor Sergiu Celibidache în filmul „Cravata galbenă”/ Controversele din viața celui mai tânăr dirijor al Orchestrei Filarmonicii din Berlin

Bazat pe un scenariu al fiului dirijorului, Serge Ioan Celebidachi, filmul va înfățișa viața lui Celibidache ca unul dintre cei mai controversați dirijori ai lumii, considerat fie un geniu, fie un nebun de lumea muzicii clasice convenționale, în timp ce James Olivier va fi regizorul filmului, relatează în exclusivitate site-ul Variety.

Celibidache (1912 – 1996) a fost dat afară din casa familiei în adolescență, când a declarat că intenționează să urmeze o carieră în muzica clasică. După perioade când a trăit fără adăpost, el a câștigat în cele din urmă un concurs și a devenit cel mai tânăr dirijor al Orchestrei Filarmonicii din Berlin și unul dintre cei mai celebri dirijori ai secolului XX. Era renumit pentru că refuza să accepte înregistrări ale muzicii concertelor sale, despre care pretindea că nu va avea același efect în afara unei săli de concert.

Filmările vor avea loc în România în primăvara și vara anului 2022, Malkovich interpretându-l pe Celibidache în anii finali ai compozitorului. Nu a fost încă distribuit actorul care-l va juca pe Celibidache tânăr.

Sunt încântat și onorat că mi se oferă ocazia de a-l juca pe dirijorul Sergiu Celibidache”, a spus Malkovich. “Un talent unic, el este considerat unul dintre marii vizionari ai muzicii clasice din secolul trecut. Să-l joc în ultimii ani ai vieții va constitui o călătorie dificilă și fascinantă.

“Cravata galbenă” este o coproducție internațională între Oblique Media Film și Celi Films din Marea Britanie. Producătorii filmului vor fi Adela Vrînceanu Celebidachi, Cristina Dobrițoiu, Titi Rădoaie și James Olivier.

sursa foto: Wikipedia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Un film care va merita sa fie vazut.

  2. Cum în ultima parte a vieţii, maestrul a venit în România de mai multe ori, aici l-a cunoscut pe dr.Ion D. Vulcănescu, care , împreună cu dr.Mincu, l-a tratat şi cu care s-a împrietenit pe bază de filosofie orientală (yoga şi nu numai). După 89 această legătură a fost ocultată şi ar fi regretabil dacă filmul nu o va menţiona, cu atât mai mult cu cât dr.Vulcănescu însuşi este o persoană misterioasă şi harismatică şi evocarea lui ar aduce un plus de interes . Mult, mult succes.