G4Media.ro

Activitatea economică în zona euro a înregistrat în iulie cel mai rapid…

Activitatea economică în zona euro a înregistrat în iulie cel mai rapid ritm de creştere din ultimii 21 ani. Temerile privind un nou val de infecţii au afectat încrederea oamenilor de afaceri

Activitatea economică în zona euro a înregistrat în iulie cel mai rapid ritm de creştere din ultimii 21 ani, în urma atenuării restricţiilor impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus, dar temerile privind un nou val de infecţii au afectat încrederea oamenilor de afaceri, arată datele publicate vineri de compania de analize financiare Markit, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres. Înmulţirea cazurilor de infecţie, din cauza noii variante a coronavirusului, ar putea frâna relansarea în sectorul serviciilor, în special în turism şi ospitalitate, a atras atenția președintele BCE.

În timp ce campania de vaccinare accelerează şi povara cu care se confruntă guvernele în privinţa îngrijirii sănătăţii se atenuează, relaxarea restricţiilor a dus la majorarea cererii.

Indicatorul Composite Purchasing Managers (PMI) în zona euro, care măsoară activitatea în industrie şi sectorul serviciilor, a urcat în iulie la 60,06 puncte, de la 59,50 puncte luna precedentă, potrivit unei estimări preliminare a companiei Markit, cu sediul la Londra. Este cel mai ridicat nivel din iulie 2000. Analiştii intervievaţi de Reuters estimau o creştere a indicatorului până la 60 de puncte.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.