G4Media.ro

Acțiune de salvare în Munții Făgăraș. Un turist a decedat, altul a…

Sursa foto: News.ro

Acțiune de salvare în Munții Făgăraș. Un turist a decedat, altul a fost salvat dintr-o prăpastie de 80 de metri

Salvamontiştii din Sibiu şi Argeş au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, în Munţii Făgăraş, pentru salvarea unei persoane care a căzut din peretele Lespezi către Calţun, anunță News.ro. Victima se afla la 80 de metri în abrupt, în timp ce o altă persoană a decedat, trupul acesteia urmând a fi recuperat joi, cu ajutorul unui elicopter.

Echipele au fost sesizate că două persoane au căzut de pe peretele Lespezi, către Calţun, iar una este decedată. ”Supravieţuitorul a fost scos din perete de doi salvatori argeşeni. Acesta se afla la aproximativ 80 de metri în abrupt, deasupra grohotişului de la bază”, au transmis salvamontiştii. Recuperarea persoanei s-a făcut după câteva ore de intervenţie.

Sursa foto: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. Au găsit ce-au căutat…

  2. Acolo nu e traseu (nici marcat, nici facut de animale) e un perete aproape vertical. Ce sa cauti pe acolo chiar nu inteleg. Posibil sa fi fost pe vf Lespezi si i-a prins noaptea si vroiau la refugiul Caltun.

    • S-ar putea sa fi fost cățărători, acolo fiind rute cunoscute sau turiști care au intrat în perete după ce ai citit pe net ca acolo se poate urca.