G4Media.ro

Acordul cu Republica Moldova privind punctul de trecere a frontierei Albiţa, prelungit…

Sursa foto: Ziarul de Gardă

Acordul cu Republica Moldova privind punctul de trecere a frontierei Albiţa, prelungit cu 6 luni

Executivul a decis în şedinţa de joi prelungirea pentru încă 6 luni, respectiv până la 15 octombrie 2024, valabilitatea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul României în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albiţa (România) – Leuşeni (Republica Moldova) rutier, pe sensul de intrare în România, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, scopul implementării controlului coordonat îl reprezintă fluidizarea fluxului de persoane, a mijloacelor de transport şi mărfuri care traversează frontiera de stat prin respectivul punct de trecere a frontierei.

„Perioada iniţială de aplicare a Acordului a fost 15 aprilie 2023-15 octombrie 2023, fiind prelungită cu o perioadă de 6 luni, în perioada 15 octombrie 2023-15 aprilie 2024. În urma controalelor efectuate la acest punct de frontieră, în perioada implementării Acordului, s-a constatat o îmbunătăţire a traficului, în sensul scăderii timpului mediu de aşteptare a fluxului de persoane, aspect care nu se regăseşte însă în ceea ce priveşte fluxul mijloacelor de transport. În acest sens este necesară prelungirea cu încă 6 luni a acestui acord, în scopul simplificării, fluidizării şi coordonării controlului traficului de frontieră”, se arată în comunicat.

Totodată, va fi avută în vedere reorganizarea, după caz, a fluxului pe sensul de intrare în România a mijloacelor de transport, în contextul implementării proiectelor ce au ca destinaţie achiziţia de echipamente specifice de control la trecerea frontierei, ulterior efectuării unei analize comune, de către autorităţile implicate, precum şi actualizarea/modificarea/completarea pe cale de consecinţă a Regulamentului de funcţionare a PTF Albiţa- Leuşeni, pe sensul de intrare în România, mai precizează sursa citată. AGERPRES / (AS – autor: Daniel Florea, editor: Marius Frăţilă)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează