G4Media.ro

Acord al SUA cu Ţările de Jos şi Japonia pentru a restricţiona…

susa foto: Facebook

Acord al SUA cu Ţările de Jos şi Japonia pentru a restricţiona exporturile unor echipamente avansate de fabricare a cipurilor în China

Statele Unite au încheiat un acord cu Ţările de Jos şi Japonia pentru a restricţiona exporturile unor echipamente avansate de fabricare a cipurilor în China, în cadrul discuţiilor care s-au încheiat vineri, a relatat Bloomberg, citând persoane familiarizate cu chestiunea, transmite News.ro

Acordul ar extinde unele controale ale exporturilor adoptate de Statele Unite în octombrie la companiile cu sediul în cele două naţiuni aliate, inclusiv ASML Holding NV, Nikon şi Tokyo Electron.

Oficiali din Ţările de Jos şi Japonia s-au aflat la Washington, discutând o gamă largă de probleme în cadrul discuţiilor conduse de consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională, a declarat anterior că oficialii vorbesc despre probleme care sunt ”importante pentru noi trei”.

”Şi cu certitudine siguranţa şi securitatea tehnologiilor emergente vor fi pe această agendă”, a spus el reporterilor.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. E o glumă ca si cu retragerea companiilor occidentale dun Rusia, peste 80 % din ele fac afaceri frumoase cu profit la fel de frumos cu rușii, si atunci, minciuni si propagandă slabă.