G4Media.ro

„Acesta nu este un joc pe calculator”: Reznikov admite că ofensiva Ucrainei…

Sursa foto: Aris Messinis / AFP

„Acesta nu este un joc pe calculator”: Reznikov admite că ofensiva Ucrainei este în întârziere, dar spune că totul decurge conform planului

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a recunoscut într-un interviu acordat CNN că contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei nu se desfășoară atât de rapid precum era planificat, dar a precizat că nu este „îngrijorat” de rezultatul operațiunii, întrucât aceasta se desfășoară conform planului, scrie BBC.

Potrivit lui Reznikov, ideea că ofensiva trebuie să fie rapidă nu este adevărată.

Șeful departamentului ucrainean de apărare a numit mai multe motive pentru care ofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei se dezvoltă mai lent decât se aștepta, printre care lipsa de muniție, obuze și sisteme de artilerie.

„Aceasta este o problemă de apărare aeriană. Este vorba, de asemenea, de faptul că avem o linie de front foarte lungă. Și un număr mare de inamici luptă împotriva noastră. Așadar, acesta este un război. Acesta nu este un joc pe calculator”, a declarat Reznikov.

Experții occidentali consideră că Forțele Armate ale Ucrainei au lansat o operațiune ofensivă la începutul lunii iunie, dar nu au reușit să străpungă rapid liniile de apărare ale armatei ruse.

Militarii ucraineni și-au concentrat eforturile pe trei sectoare principale ale frontului, inclusiv în zona Bahmut, la granița dintre regiunile Donețk și Zaporojie (în apropierea satului Velika Novoselka, unde se afla așa-numita „cornișă Vremevsky”), dar și în apropierea orașului Orehov.

Ca urmare a primului val al ofensivei, militarii ucraineni au pierdut o anumită cantitate de echipamente, inclusiv echipamente furnizate de țările occidentale, și și-au revizuit tacticile, spun analiștii. În opinia lor, acum, Forțele Armate ale Ucrainei încearcă să uzeze mai sistematic trupele rusești și să profite de lacunele din apărare atunci când acestea apar.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat într-un interviu acordat BBC la sfârșitul lunii iunie că ofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei se desfășoară mai lent decât era planificat.

Reznikov a declarat pentru CNN că „generalii noștri, comandanții noștri văd situația reală de pe câmpul de luptă”. „Și din nou, trebuie să repet, principala valoare pentru noi este viața militarilor noștri”, a subliniat ministrul.

CNN notează că situația de pe frontul de sud, unde Forțele Armate desfășoară principala ofensivă, este complicată în principal din cauza numărului mare de câmpuri minate amplasate de trupele rusești.

Potrivit lui Reznikov, militarii ucraineni trebuie să își deschidă drumul manual, deplasându-se pe cărările din câmp. Potrivit ministrului apărării, rușii au „zone defensive serioase cu mine”, iar prin ele „este foarte greu de străpuns”.

„Trebuie să ne folosim militarii noștri, geniștii, și să curățăm toate acestea foarte încet pentru a pregăti coridoarele pentru o mișcare ofensivă reală”, a declarat Reznikov.

El a adăugat că trupele ucrainene întreprind acțiuni în direcții diferite pentru a nu le da rușilor o înțelegere a direcției loviturii principale.

În ceea ce privește cursul general al războiului, Reznikov a declarat pentru CNN că, până în vara anului viitor, acesta se va încheia cu o victorie a Kievului – după care Ucraina ar putea primi o invitație de aderare la NATO.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...