G4Media.ro

FOTO A treia zi de proteste în fața Ministerului Educației. Decanul Cristian…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

FOTO A treia zi de proteste în fața Ministerului Educației. Decanul Cristian Preda și-a șters numele de pe cartea sa și l-a trecut ca autor pe Sorin Cîmpeanu

A treia zi de proteste a început în fața Ministerului Educației, după ce ancheta jurnalistei Emilia Șercan a arătat că Sorin Cîmpeanu a plagiat un curs universitar și acum încearcă amnistierea plagiatelor prin propriul proiect de lege a educației. Decanul Cristian Preda, prezent și astăzi la ptotest, a intrat în Minister pentru a-i înmâna ministrului cartea sa “25 de ani de democrație și câteva sute de partide” de pe care și-a tăiat numele și l-a trecut ca autor pe Sorin Cîmpeanu. Gestul ironic vine după ce Cîmpeanu și-a justificat ieri plagiatul din cursul universitar publicând o scrisoare atribuită profesorului Ioan Pleșa, unul dintre autorii de facto ai cursului plagiat, care susține că ar fi considerat „oportun” și „necesar” ca Sorin Cîmpeanu „să preia îndrumătorul de lucrări practice la care am lucrat și pe care l-am perfecționat împreună cu domnia sa, vreme de 15 ani”.

Șapte persoane protestează la această oră în fața Ministerului Educației, afișând două bannere cu mesajele: Plagiat = Furt și Demisia! Printre cei prezenți la Minister, la protestul prin care cer demisia lui Sorin Cîmpeanu, se află Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice a Universității din București, Lidia Bodea, directorul general al Editurii Humanitas, Oana Gheorghiu cofondatoarea Asociației Dăruiește Viață.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

În jur de 20 de persoane au cerut miercuri demisia lui Cîmpeanu și au anunțat că vor fi prezente la protest și joi dimineață, începând cu ora 8:00.

Printre cei prezenți în urmă cu o zi în fața Ministerului au fost Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice a Universității din București, Lidia Bodea, directorul general al Editurii Humanitas, Oana Gheorghiu cofondatoarea Asociației Dăruiește Viață, regizorul Tudor Giurgiu. Aceștia au spus că vor protesta în fiecare zi, până pleacă Sorin Cîmpeanu de la conducerea Ministerului Educației.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

12 comentarii

 1. Tot respectul pentru o mana de oameni care au facut ceva la viata lor pentru educatie, la fel si doamna care a administrat constructia unui spital din donatii…….insa cu pesimism recunosc ca nu mai vad nici o speranta, suntem pierduti ca popor, cu cat dispare natia asta mai repede cu atat mai bine pentru civilizatie

 2. Am auzit căCîmpeanu n-a plagiat, el a doar „partajat” ce au scris alții!

 3. Doar șapte oameni? Ne merităm soarta!

 4. Nu m-ai plagia-ti
  Scoala i-e buna daca inve-ti
  Cand m-a fac mare vreau sa fiu ministru

 5. Plagiatorii dovediți și care au beneficiat astfel de un venit mai mare, ar trebui să restituie veniturile câștigate ilicit. În țările civilizate furtul este considerat crimă, iar hoțul își pierde orice credibilitate.

 6. A ieșit la demonstrații pedelistul C. Preda, slu.ga lui Ba.sescu?

 7. Care este diferența dintre un plagiator și un hot ?
  La ce le trebuie atâtea doctorate pentru ca nu ste de înțeles…
  Oricum nu li se punea condiție pentru a ajunge miniștri.
  Mai nou cică fac o anumita facultate cu un anumit profil și pe urma își dau doctorat într-un alt domeniu.
  Dar îndrumătorul de doctorat ce pățește?
  Și el este de vana. Dar el este plătit la nr de titluri ce le da.
  Am văzut cazuri concrete când un tânăr care dupa o facultate tehnica nu știa cum se produce energia electrică. Ce sa mai vorbim de o ecuație de gradul II.
  Bineînțeles că este la doctorat …

 8. Asta DA forma de protest.Ironia este cea mai bună armă si a avut si efect.Cristian Preda este un om adevarat si a reusit sa faca „slalom”,printre farisei.