G4Media.ro

A picat la bacalaureat cu media 8,15, după ce a luat 10…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

A picat la bacalaureat cu media 8,15, după ce a luat 10 la matematică și logică / O suceveancă a avut 4,45 la limba română și a devenit singurul elev din liceul său care nu a trecut examenul

La Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava, un singur elev nu a luat bacul, deși a avut media 8,15, relatează Monitorul de Suceava.

Dintre cei 243 de absolvenți, din acest an, ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” Suceava, 242 au promovat examenul de bacalaureat, după finalizarea contestațiilor, unitatea de învățământ fiind la un pas de promovabilitate de 100%.

Singurul candidat care nu a promovat este, în sine, un caz special. Este vorba despre o absolventă care a obținut nota 10 la matematică, 10 la logică și 4,45 la limba română. Deși media ei generală este de 8,15, pentru a promova examenul de bacalaureat este necesar ca la fiecare obiect candidatul să obțină nota minimă 5. Nota mică obținută la limba română de eleva în cauză (apreciată de profesori ca fiind o „elevă de nota 10”) nu reflectă cunoștințele și pregătirea ei. La proba respectivă, din cauza emoțiilor și a stresului, i s-a făcut rău, astfel încât examenul la limba română a durat pentru ea mai puțin de jumătate de oră.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

 1. Na, se întâmplă.
  Respira adânc, ia o pauză, și la toamnă da din nou.

 2. Se pare ca invatamatul romanesc nu este pt oameni care au abilitati(10 la un examen) …e pt cei care se descurca….

  • extraordinar! și regula nu e regulă pentru toată lumea, sau ar trebui să nu se aplice pentru cei mai cu moț? îl dă la toamnă, nu e nicio problemă, n-a murit nimeni. examenele de final de liceu sunt la fel peste tot, pici o probă și la revedere, ne vedem te sun eu.

  • Cred ca este o eroare: dacă a dat matematica la proba obligatorie, nu avea cum sa dea logica la proba la alegere.. reveniți cu informații corecte!

 3. Cine stie ce problema o fi avut. Lasa ca il ia la toamna. Normal ar fi sa nu mai dea toate probele ci doar pe cea pe care nu a trecut-o.

 4. Titlu stupid, specific absolvenților de litere din prezent! Ce sa faci? E greu cu documentarea și prezentarea tabloului complet fără distorsiuni și induceri în eroare!

 5. Ceva e in neregula in articol.
  Nu poti da bacul la matematica si la logica simultan.
  Matematica dau cei de la real, logica pot da numai cei de la uman, si nimeni nu poate fi la real si la uman in acelasi timp(din pacate).
  Ceva nu miroase a bine.

  • Intodteauna, ma iformez inainte de a comenta acolo unde nu stapanesc domeniul: logica este inclusa in materiile probei a treia „la alegere” pentru real! Problema este este alta, cum Doamne iarta-ma a putut sa obtina zece la Logica exprimandu-se in Lb. Romana si sa „obtina” 4,45 la materia Lb. Romane?! Asta da, „problema” de logica cu tot ce implica ea!

  • @Adriana
   Si pe mine m-a intrigat discrepanta asta, motiv pentru care am citit mai cu atentie articolul.
   E totusi ceva legat de santatea tinerei.
   Totusi, cred ca s-ar fi putut acorda o dispensa medicala.
   Sau, facea contestatie si obtinea o mica marire.
   Pe de alta parte, s-ar putea chiar sa nu-si doreasca sa ia Bacul cu o nota de 5, cand e elev de 10 pe linie. Asa ca… „a aruncat prosopul”

  • Corect!
   Știrea nu poate fi adevărată!

  • Ba da,Dane!La liceele tehnologice ,dupa romana si matematica ,exista proba la alegere:geografie sau logica si argumentare.Fata s-a blocat,e clar.In toamna,poate sustine doar proba la romana.Are sanse sa ia 10.Suntem alaturi de ea!

  • La sfârșitul articolului se spune că la proba la limba română i s-a făcut rău și nu a mai avut timp.

 6. Când o să ajung la putere voi desființa cotele de gen și voi introduce concediul menstrual, prin care femeile își pot lua 3 zile de concediu pe lună, cu jumătate de plată.

 7. Nu se face media cu nota sub cinci la o probă. E irelevant că ați calculat-o voi, după regulile voastre.

 8. Atata bla bla!Ati citit articolul sau v-a fost lene?!
  Fatei i s-a facut rau la limba romana si a stat doar jumatate de ora in examen Nu e nivelul ei nota de 4,45!

 9. Adriana Negureanu,
  Copilei i s-a făcut rău, nici jumatate de oră n-a stat în sală, cu tot cu cititul subiectelor. Citim și noi articolul până la sfârșit?

  „Nota mică obținută la limba română de eleva în cauză (apreciată de profesori ca fiind o „elevă de nota 10”) nu reflectă cunoștințele și pregătirea ei. La proba respectivă, din cauza emoțiilor și a stresului, i s-a făcut rău, astfel încât examenul la limba română a durat pentru ea mai puțin de jumătate de oră.”

 10. Te fura Pesedeu ca in limba romana se face legile si ei le face