G4Media.ro

A patra seară de proteste antiguvernamentale la Budapesta/ 10.000 de unguri au…

A patra seară de proteste antiguvernamentale la Budapesta/ 10.000 de unguri au contestat în stradă noul Cod al Muncii

Circa 10.000 de persoane au manifestat în fața Parlamentului ungar față de noua legislație a muncii și față de crearea unor tribunale administrative ai căror judecători ai urma să fie selectați de către ministrul Justiției. Protestul din această seară, numit ironic de organizatori ”Crăciun Fericit, domnul prim-ministru”, este al patrulea din această săptămână cu care se confruntă guvernul lui Viktor Orban, transmite Reuters.

Manifestația a fost cea mai amplă din această săptămână în condițiile în care sindicatele s-au alăturat partidelor de opoziție, studenților și ONG-urilor care au protestat în serile precedente. Protestatarii purtau steaguri ale Ungariei  și Uniunii Europene  și bannere pe care scria ”Nu furați!” și ”Tribunale independente!”.

Principalul motiv de nemulțumire este noul Cod al Muncii care permite angajatorilor să solicite angajaților până la 400 de ore suplimentare pe an, fapt pentru care protestatarii o numesc ”legea sclaviei”. Un alt motiv este instituirea de tribunale administrative în subordinea ministrului Justiției și care se vor pronunța pe chestiuni precum legea electorală, manifestațiile publice și chestiuni de corupție.

”Guvernul ne ignoră pe noi, muncitorii.  Trebuie să ne ridicăm voce și să-i răspundem”, a spus Tamas Szekely, vicepreședintele Asociația Sindicatelor Ungare.

Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. 13 parlamentari din opoziție și-au petrecut noaptea în sediul Televiziunii centrale, principala goarnă a regimului. Au încercat să dea citire unor revendicări ale protestatarilor. Singurii cu care au putut ”sta de vorbă” au fost cei de la paza interioară. Dimineața doi dintre ei, un bărbat și o femeie, au fost îndepărtați cu forța din clădire.
  Iată înregistrarea video: youtu.be/vt7gXVhwXMw

 2. Iată cele 5 revendicări :
  Retragerea imediată a legii cu orele suplimentare ( cea a ”sclaviei” )
  Mai puțină muncă suplimentară pentru polițiști
  Judecătorii independente, fără conducere ”manuală” din partea puterii
  Acordul puterii pentru Inființarea Parchetului la nivelul Uniunii Europene
  Organe independente de mass media

 3. Iata cum se protesteaza!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.