G4Media.ro

A opta tranșă de vaccin Pfizer BioNTech sosește luni  în țară /…

A opta tranșă de vaccin Pfizer BioNTech sosește luni  în țară / Cum vor fi distribuite cele 163.000 de doze în centrele regionale din România

A opta tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 163.800 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, ClujNapoca și Timișoara, informează Comitetul Național de Coordonare a Activităților privindn Vaccinarea împotriva Covid 19.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

 • Centrul Național de Stocare București: 53.820 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 19.890 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 16.380 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 16.380 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Iași: 22.230 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 11.700 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București, se mai arată în comunicat.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 15 februarie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, ministerul Sănătății precizează că Pfizer a anunțat că va crește
numărul de doze în jurul datei de 15 februarie.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Din nou Centrul Regional Timisoara (simțitor) cele mai puține doze, deși Timis este singurul judet roșu din țară. Dece ??

  • Cum era aia cu ” Banatul e tara noastra… Ne… „? Nu prea mai merge, nu?

  • Irelevant ca e rosu. Primeste dozele cerute in baza programarilor facute. Problema pare sa fie ca nu se prea inghesuie oamenii la vaccinare pe acolo.

  • Nu mai comenta aiurea daca nu stii. Toate dozele din transa asta si din transa ce va veni in 22.02 vor fi folosite doar pentru rapel asa ca au fost impartite pe centre si judete in functie de cum s-a facut prima doza.Saptamana viitoare trebuie facute 230.000 doze de rapel (mai sunt 70.000 doze pe stoc) iar saptamana cealalta trebuie facute 150.000 doze de rapel , adica exact transa care va veni.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.