G4Media.ro

A murit Tan Tan, cel mai bătrân panda uriaş din Japonia

sursa foto: Unsplash/ Sid Balachandran

A murit Tan Tan, cel mai bătrân panda uriaş din Japonia

Cel mai bătrân panda uriaş din Japonia, Tan Tan, a murit la vârsta de 28 de ani la o grădină zoologică din oraşul Kobe, în vestul ţării, după ce a petrecut 24 de ani în aceasta ca simbol al recuperării după Marele Cutremur din Hanshin care a lovit regiunea în 1995, a anunţat luni grădina zoologică, informează Xinhua, citată de Agerpres.

Femela de panda uriaş, a cărei vârstă era echivalentă cu peste 80 de ani în ani umani, era sub tratament după ce i s-a descoperit o boală de inimă în martie 2021.

Se crede că Tan Tan a murit din cauza prostraţiei cauzate de boală, potrivit Kobe Oji Zoo.

Un îngrijitor al grădinii zoologice a găsit-o pe Tan Tan în stare de stop cardio-respirator duminică, puţin după ora locală 22:00, iar moartea ei a fost confirmată la ora locală 23:56, după ce un medic veterinar a efectuat operaţiuni de resuscitare.

Tan Tan a venit la grădina zoologică din China în anul 2000 în baza unui contract de închiriere pe 10 ani, însă şederea ei a fost prelungită după ce partea chineză a fost de acord să extindă contractul cu cinci ani de două ori.

Femela trebuia să fie trimisă înapoi în China în iulie 2020, dar călătoria a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

După pandemie, întoarcerea ei a fost amânată din nou având în vedere necesitatea unui tratament medical în urma diagnosticării unei boli cardiace asociate vârstei în 2021.

Grădina zoologică nu a prezentat-o pe Tan Tan publicului larg din primăvara lui 2022 din cauza stării sale de sănătate. Din toamna anului trecut, Tan Tan era mai puţin activă şi dormea mai mult.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează