G4Media.ro

A murit canibalul japonez care a a ucis şi a mâncat o…

Foto: Pexeles/ Kat Wilcox

A murit canibalul japonez care a a ucis şi a mâncat o studentă olandeză în 1981

Issei Sagawa, japonezul care în 1981 a ucis şi a mâncat o studentă olandeză la Paris, caz care a îngrozit şi a fascinat lumea, a încetat din viaţă la vârsta de 73 de ani, transmite News.ro.

Issei Sagawa era student la Paris, la Universitatea Sorbonna, atunci când, la 11 iunie 1981, a invitat o colegă olandeză, Renee Hartevelt, la cină în apartamentul său. Acolo, el a ucis-o pe tânără împuşcând-o în ceafă, a violat-o şi apoi, pe parcursul a trei zile, a mâncat părţi din corpul fetei.

Apoi, japonezul a încercat să scape de rămăşiţele tinerei ducându-le în Bois de Boulogne şi a fost arestat după şapte zile, când şi-a mărturisit faptele.

“Să o mănânc pe această fată a fost o expresie de iubire. Voiam să simt în mine existenţa unei persoane pe care o iubesc”, a afirmat bărbatul după arestare.

În 1983, experţi francezi l-au declarat pe japonez bolnav psihic. Sagawa a fost internat într-o instituţie de psihiatrie în Franţa, iar apoi în Japonia, după care, în august 1985, el a fost externat şi de atunci a rămas în libertate.

Devenit celebru, el primea numeroşi juurnalişti pentru interviuri la apartamentul său din Tokyo. Uneori, bărbatul apărea şi la televiziunea japoneză. Sagawa a publicat mai multe cărţi best-seller, cum ar fi “Canibal”.

În 1982, scriitorul japonez Juro Kara a câştigat prestigiosul premiu literar Akutagawa pentru romanul “Scrisoarea lui Sagawa”, despre crima lui Issei Sagawa.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...