G4Media.ro

A început primul transfer în Ungaria al pacienților cu COVID aflați în…

A început primul transfer în Ungaria al pacienților cu COVID aflați în stare critică: 10 bolnavi din unitățile de primiri urgențe din București și Timișoara vor ajunge în spitalele din Szeged și Debrecen

Primul transfer în Ungaria al pacienților cu COVID aflați în stare critică a început în cursul zilei de joi, anunță Ministerul Sănătății.

Este vorba despre 10 pacienți, 8 dintre aceștia au fost internați în UPU din unități sanitare din București și 2 din Timișoara, aflați în stare stabilă, care sunt transportabili și care necesită asistență medicală de specialitate într-o secție de anestezie-terapie intensivă.

Din cei 10 bolnavi, un număr de 5 vor ajunge în centrul universitar Szeged, iar ceilalți 5 în centrul universitar Debrecen.

Transferul pacienților din zona de graniță se realizează pe cale terestră, iar transferul pacienților din București se efectuează atât pe cale terestră, cât și pe cale aeriană. Pacienții vor fi monitorizați pe tot parcursul drumului de echipe medicale complexe.

De asemenea, personal din România a fost trimis în unitățile din cele două centre universitare pentru a asigura sprijinul necesar acestor operațiuni.

“Mulțumim vecinilor noștri pentru colaborare și sprijin. Este un gest absolut firesc, de solidaritate europeană, de care trebuie să ne bucurăm. Și noi, la rândul nostru am acordat sprijin altor state atunci când am avut posibilitatea. În Ungaria vom transfera 50 de pacienți aflați în stare gravă, în mai multe etape, în centrele universitare din Szeged și Debrecen”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, citat în comunicat.

România a început săptămâna trecută discuțiile cu autoritățile din Ungaria în vederea transferării mai multor pacienți COVID în stare gravă în țara vecină pentru tratament.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Ne dau lecții de bun simț și responsabilitate. Și Ungaria, și UDMR. Bravo lor!

 2. Acum in sfârșit vom vedea “cât de praf” e sistemul medical unguresc, așa cum susține opoziția “progresistă” de acolo.
  Trimiteți urgent pe cei de la Destroyer să facă o filmare sa vadă lumea cum a distrus Orban spitalele ungurești (după care faceți o comparație cu sistemul ante 2010)

 3. Transferatii la Sosoaca in pat. Cand tembela isi ridica poalele un cap la centrul de vaccinare, nu a amendat-o NIMENI !

 4. Dacii liberi ajung iar la mâna hunilor. Pentru asta s-au luptat Gelu, Glad & Menumorut!? Unde ești Funare? Unde ești Simioane? Unde ești Șoșoacă? …aaa la oale?

 5. Acum câteva zile Arahat spunea că se poartă negocieri cu partea maghiară pentru transferul pacienților mai puțin gravi din zona de frontieră. Din cauza distantelor mari este riscant transferul cazurilor grave. M-am mirat pentru că în ziua în care se făceau aceste declarații doi pacienți în stare gravă au fost transferați pe cale aeriană de la București la Târgu Mureș.
  Ca să vedem acum că sunt transferați opt pacienți în stare critică de la București !
  N-ași vrea să fiu cârcotaș când este vorba despre viața unora dar ar fi interesant de știut cine sunt cei opt favorizați transferați tocmai de la București. În zona de frontieră, în Ardeal, mult mai aproape de Debrecen și Szeged nu sunt cazuri critice ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.