G4Media.ro

A început bătălia pentru președinția Moldovei: Maia Sandu e sprijinită de Donald…

A început bătălia pentru președinția Moldovei: Maia Sandu e sprijinită de Donald Tusk cu un mesaj în limba română, Andrei Năstase pretinde că e ”unicul candidat independent”

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Donald Tusk, a transmis prin intermediul unei înregistrări video, postată pe Facebook, un mesaj în limba română în care şi-a anunţat sprijinul pentru şefa partidului de opoziţie Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, în alegerile prezidenţiale care vor avea loc la 1 noiembrie în Republica Moldova.

”Când mă întreabă în Europa dacă merită să susţin Moldova răspund imediat: Da! Şi când se întreabă cineva cine poate să ducă cel mai rapid Moldova spre succes răspund imediat: Maia Sandu. Chiar şi moldovenii care au alte simpatii politice, care votează pentru alte partide sau nu votează deloc, ştiu bine că Maia Sandu iubeşte Moldova şi că este cinstită şi competentă. Este prea puţin pentru a fi un preşedinte bun? Permiteţi-mi să vă spun personal că aş dori ca politicienii din ţara mea şi din Europa să aibă astfel de calificări şi o asemenea moralitate ca a ei”, a declarat preşedintele Partidului Popular European, citat de Agerpres.

”Dragii mei prieteni moldoveni, vă rog să îmi iertaţi îndrăzneala şi deschiderea atunci când mă adresez în legătură cu alegerile prezidenţiale din ţara voastră. Dar în numeroasele mele întâlniri cu voi, pe care le-am ţinut de-a lungul anilor ca prim-ministru polonez şi ca preşedinte al Consiliului European, şi acele întâlniri ce au fost oficiale la Chişinău şi mai puţin oficiale la Cricova, şi ştiţi la ce mă refer, am aflat că trebuie să vorbeşti sincer şi concret cu moldovenii”, a mai spus preşedintele PPE în mesajul său rostit în limba română.

În replică, Andrei Năstase, președintele partidului DA – aliat până acum cu Maia Sandu, a postat un mesaj în care pretinde că el este ”unicul candidat cu adevărat independent și liber, candidatul oamenilor, nu răspund la butoanele de comandă ale nimănui, nici din interior și nici din exteriorul țării”. El a fost desemnat de conducerea partidului candidat la prezidențiale.

Maia Sandu a fost premierul Moldovei în 2019, până când președintele pro-rus Igor Dodon a rupt alianța cu blocul pro-european și a răsturnat guvernul. Andrei Năstase a fost ministru de Interne și a pierdut alegerile pentru Primăria Chișinău. El a fost susținut puternic de controversații frați Țopa, foști oligarhi moldoveni plecați în Germania și implicați în mai multe scandaluri interne.

Foto: Maia Sandu și Andrei Nastase / Guvernul Republicii Moldova

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Basarabia se zbate intre ciocan si nicovala.

  • Da, pentru ca acolo a fost aruncata de Bucuresti in mod deliberat, pentru slabirea Moldovei istorice (si aducerea dominatiei Ruresti in coasta Iasului) ca mod de consolidare a dominatiei Bucurestene otomane asupra spatiului Romanesc.
   Cat timp Romania va fi „carmita” (nu condusa) de Bucurestiul mafiot, situatia Basarabiei se va inrautati pana la disparitie si acaparare (de aceasta data mult mai violenta si rusificatoare) finala de catre Rusia. Asta este rostul existentei insistente a Transnistriei, combinat cu izolarea constanta a Iasului si Moldovei dintre Carpati si Prut de restul restul Romaniei.

 2. Voi cu asseturile cui tineti? Partea umilitoare fiind, desigur, ca Romania, in frunte cu Robotul German si cu Bogdan „O suta de euro” Aurescu, nu are niciunul.

  Ce ne trebuie noua Basarabie? Terenuri agricole gasim si in Bavaria, ba chiar mai potrivite culturii se spaaranghel.

  • Lasă că are mafia KGB cu filiala ei PRO-USL-PSD ”asseturile” care trebuie, julienii sputnikari care nu știu să se exprime în limba română. Ăsta crede că ”Basarabie” e un proiect al ocultei mondiale sorosiste, ceva cu musulmanii care invadează Europa și distrug civilizația creștina a traficanților, evazioniștilor, interlopilor și infractorilor de tot.

 3. Nu va grabiti!
  Vine Baselu sa va ajute!
  La Bukarest e pe langa!

 4. Bănuiam ca Maia e neobolsevica. Tusk e unul din liderii neobosevismului. Maia dacă va câștiga nu va lucra nici în folosul Moldovei nici pt România. Moldova, ca și România, se afla în mijlocul unor prădători, și la vest și la est.

  • În lipsă de inspirație, trolii inculți care îi slujesc pe interlopii din PRO-USL-PSD la comanda mafiei KGB au trecut, cum le stă bine unor analfabeți, de la vechiul ”neomarxism” la noul ”neobolsevism”. Bine, lor le-au dat asta la punctaj, habar n-au ei de doctrine, ce înseamnă bolșevism sau marxism, doar toacă placa așa, ca niște papagali. A văzut cineva vreodată vreo conservă expirată capabilă să definească termenii ăștia sau măcar să lase impresia că au chiar și cea mai vagă idee despre ce e vorba? Nu.
   În cazul postacilor putiniști, e clar, ei pot fi recunoscuți cu ușurință pentru că sunt puși să-i taxeze ca ”neomarxisti” pe toți cei care sunt împotriva mafiei KGB, traficanților, evazioniștilor, interlopilor și infractorilor de tot felul pentru că stăpânii care-i pun să scrie știu că un mesaj direct pro-putinist nu e agreat în România așa că îi pun să disimuleze și să se dea ba anticomuniști, ba tradiționaliști, ba naționaliști, ba creștini, tot felul de deghizări care să-i facă frecventabili și ”idioții utili” să adere la manipulările lor.

 5. Și Maia Sandu și Andrei Năstase sînt niște trădători care au închinat RMoldova în iunie 2019 lui Dodon/Kozak/Putin.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.