G4Media.ro

A fost prins un bărbat care făcea parte din grupul de călăuze…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

A fost prins un bărbat care făcea parte din grupul de călăuze pentru migranţi, implicat în rănirea a doi poliţişti de frontieră / Agenţii au fost externaţi din spital

În urma căutărilor au fost descoperiţi o femeie şi un bărbat implicaţi în incidentul de noaptea trecută în care doi poliţişti de frontieră au fost atacaţi de un bărbat care era călăuză pentru un grup de migranţi ce urmau să fie urcaţi într-un autocamion pentru a ieşi ilegal din ţară. Cei doi poliţişti de frontieră au fost externaţi din spital, având răni superficiale, transmite News.ro.

„În urma activităţilor desfăşurate în sistem integrat, au mai fost descoperiţi doi cetăţeni străini implicaţi în activitatea de migraţie ilegală din cursul nopţii. ste vorba despre un bărbat din Afganistan, implicat în activitatea de călăuzire şi de o personaă de sex feminin din Guineea, care făcea parte din grupul de migranţi care urma să fie îmbarcat într-un mijloc de transport marfă pentru a ieşi ilegal din ţară”, a transmis Poliţia de Frontieră.

În ceea ce priveşte persoanele reţinute în cursul nopţii, cei 8 cetăţeni străini sunt din Nepal, Siria şi Congo, iar călăuza din Nepal.

De asemenea, cei doi poliţişti de frontieră au fost externaţi din spital, având răni superficiale.

„În ceea ce priveşte starea celor doi poliţişti de frontieră răniţi în cadrul acţiunii, menţionăm următoarele: unul dintre ei a avut răni superficiale şi a fost externat la scurt timp după ce a fost dus la spital, iar cel de-al doilea poliţist de frontieră, care a fost rănit în zona unuia dintre picioare, a rămas internat peste noapte, fiind externat în urmă cu puţin timp”, a mai precizat Poliţia de Frontieră.    

Pentru prinderea tuturor celor implicaţi în incident a fost ridicat inclusiv un elicopter.

„Acţiunea de căutare şi depistare a persoanelor implicate continuă, în sistem integrat, cu tehnică şi personal din cadrul IPJ Timiş, IJJ Timiş şi IGaV care oferă sprijin cu o aeronavă din dotare. Poliţişti de frontieră din cadrul mai multor structuri de pe raza judeţului Timiş au fost mobilizaţi pentru a oferi sprijin colegilor din teren”, a mai transmis Poliţia de Frontieră.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...