G4Media.ro

A fost identificată familia de români care a pierit în mlaștina de…

A fost identificată familia de români care a pierit în mlaștina de lângă Québec, în încercarea de a trece ilegal granița în SUA

Poliția canadiană din Akwesasne anunță că au fost identificate două dintre cele 8 persoane care au fost găsite moarte într-o mlaștină din apropierea frontierei dintre Canada și SUA după ce au încercat să treacă ilegal în Statele Unite. Este vorba despre o familie de români, Florin Iordache și Cristina, Iordache, ambii în vârstă de 28 de ani. Asupra bărbatului ar fi fost descoperite și pașapoartele a doi copii, unul de doi ani și celălalt de 1 an, care se presupune că se aflau, de asemenea în ambarcațiunea răsturnată în mlaștină.

Până ieri, Ministerul de Externe al României nu avea date concrete privind identitatea cetățenilor de etnie română.

„Până la acest moment, autorităţile canadiene nu au confirmat cetăţenia celor opt persoane găsite decedate la frontiera dintre Canada şi Statele Unite ale Americii, făcând referire doar la originea română a unora dintre acestea şi la faptul că cei doi minori aveau cetăţenia canadiană”, a transmis MAE, sâmbătă într-un comunicat oficial de presă.

Reamintim că poliția canadiană a anunțat joi că două familii, una canadiano-română, cealaltă indiană, au pierit într-o zonă mlăștinoasă din Quebec, Canada, pe unde încercau să intre ilegal în Statele Unite. Este de vorba de 8 persoane care s-ar fi aflat într-o ambarcațiune, potrivit informațiilor AFP. Printre cei decedați se numără și copiii familiei de români.

„Se crede că cele şase persoane sunt din două familii, una de origine română şi cealaltă, se crede, de cetăţeni ai Indiei”, a declarat Lee-Ann O’Brien, adjuncta şefului poliţiei din Akwesasne Mohawk, într-o conferinţă de presă. „Poliţia crede că un copil mic al familiei române nu a fost localizat şi vom continua căutările. Se crede că toţi încercau să intre ilegal în SUA din Canada”, a adăugat aceasta.

Ambii copii „erau asociaţi cu familia română” şi aveau paşapoarte canadiene, a precizat O’Brien. Trupurile au fost găsite joi, în apropierea unei ambarcaţiuni răsturnate care aparţinea unui bărbat din comunitatea autohtonă Akwesasne, dat la rândul lui dispărut.

Poliţia aşteaptă rezultatele autopsiilor şi testelor toxicologice pentru a stabili cauza deceselor.

Preşedintele american Joe Biden şi premierul canadian Justin Trudeau au convenit săptămâna trecută să-i oprească pe solicitanţii de azil care vin în Canada prin treceri de frontieră neoficiale, o decizie despre care criticii spun că i-ar putea face pe refugiaţi şi migranţi să îşi asume mai multe riscuri la traversarea graniţei, relatează observatornews.ro.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. condoleante संवेदना sanvedana