G4Media.ro

A demisionat ministrul Educației, Valentin Popa. Motivul e scandalul cu UDMR

A demisionat ministrul Educației, Valentin Popa. Motivul e scandalul cu UDMR

Ministrul Educației, Valentin Popa, a demisionat joi din funcție, transmit televiziunile de știri. Popa a declanșat un scandal politic de proporții cu UDMR în urma unei ordonanțe de urgență care a făcut imposibilă predarea limbii române în școlile minorităților de către învățătorii care nu aveau studii universitare de limba română.

Ordonanța de urgență, adoptată de guvernul Dăncilă pe 23 august, a avut efecte majore în comunitățile maghiare din România, care au cerut rezolvarea urgentă a situației.

OUG-ul dat de Popa a produs și efecte politice majore: UDMR a cerut demisia sau demiterea ministrului și a anunțat că nu mai poate colabora în Parlament cu PSD, denunțând de facto protocolul existent. Or, pierderea sprijinului parlamentar al UDMR ar fi fost un risc major pentru Liviu Dragnea, care are probleme cu disidenții din interiorul PSD, care amenință majoritatea parlamentară.

Mandatul de ministru al lui Valentin Popa, fost rector al Universității din Suceava, a fost plin de controverse – de la greșeli flagrante de limbă până la inițiative legislative controversate, sau elaborarea manualului unic.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Din perspectiva A3, PSDragnea rămâne fără ultimii săi intelectuali.

  2. Prea putin, asta oricum era pielea poolii. Asteptam demisia analfabetei fmm !

  3. Mare pagubă în ciuperci. La fel ca acest prost ar trebui să facă și restul proștilor din guvern în frunte cu infractorii fmmdragnea și fmmtariceanu.

  4. a demisionat ministrul Pamblică, pentru că UDMR nu a mai suportat un ministru care face atâtea dezacorduri în limba română :))))

  5. Se pare ca udmr-ul este cel mai puternic!!! Desi s-a cerut demisia ministrului „pamblica” de catre societatea civila , de catre partidele opozitie, acest lucru nu a fost posibil. Iata ca udmr a reusit!!! Aloooo, udmr nu incercati si cu Dancila, Dragnea si ceilalti ministrii?…. hai ca se poate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.