G4Media.ro

A crescut numărul amenzilor date în București pentru tulburarea liniștii publice

Sursa Foto: Facebook/ Politia Romana

A crescut numărul amenzilor date în București pentru tulburarea liniștii publice

Gălăgia din apropierea locuințelor după ora 22:00 este o problemă destul de veche pentru bucureșteni, însă anul acesta, numărul sancțiunilor aplicate pentru tulburarea liniștii publice în sectorul 6 al capitalei a crescut aproape dublu față de anul 2021, potrivit Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

În sectorul 6, în luna aprilie a anului trecut au fost aplicate 97 de amenzi pentru tulburarea liniștii publice. În 2022, numărul acestora aproape s-a dublat față de anul precedent, fiind înregistrate 146 de amenzi pentru aceeași problemă, conform datelor prezentate de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

La începutul anului 2020, au intrat în vigoare noi prevederi adoptate de Parlament și promulgate de șeful statului cu privire la deranjarea liniștii locatarilor. Astfel că zgomotele puternice și chiar muzica de petrecere pot fi sancționate cu amenzi de până la 3000 de lei sau prestarea a 70-120 de ore de activități în folosul comunității.

Expunerea pe termen lung la zgomot poate produce efecte variate asupra sănătății, și anume disconfort, tulburări de somn, efecte negative asupra sistemului cardiovascular și asupra sistemului metabolic, precum și tulburări cognitive la copii, potrivit Agenției Europene de Mediu.

Sursa Foto: Facebook/ Poliția Română

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Da, o mare nesimțire față de locuitorii din zonă. Cum să ții techno la maxim până la 5 dimineața între blocuri de locuit. Părinții cu copii cred că au înnebunit, inacceptabil!! O jignire la adresa cetățenilor care după o săptămână de muncă și taxe vor și ei puțină liniște. Incredibil că au primit aprobare pentru așa ceva! Un concert până la 10,11 chiar 12 merge, dar să-ți bubuie techno până la 5 dimineața e înfiorător!! Nu puteau să facă mai pe lângă, Mogoșoaia, romaero, Romexpo sau orice locație care nu e înconjurată de zeci de blocuri de zece etaje??!

  2. O lege 61/91r.de kko!lasă loc de interpretare pentru mușchiul polițistului,fara control la decibeli,fara claritate,cu amenzi mici,care duce la repetare,sfidare,samd!

  3. Un fel de paine si circ dar cu droguri si muzica pentru generatia TFL

  4. Saga e mai mult festival de EDM cum sa se încheie la 11 seara când regula de aur e sa fie minim pana la 5 dimineața xD Dacă aveați apartament în Centru Vechi va plângeți ca în fiecare weekend din an e muzica din cluburi la maxim și se aude pe fiecare strada? Eu zic ca nu, închideati geamul și dormeati liniștit sau mergeți și dvs sa petreceți