G4Media.ro

Norvegia va aloca peste 190 milioane de dolari pentru a creşte capacitatea…

sursa foto: MApN

Norvegia va aloca peste 190 milioane de dolari pentru a creşte capacitatea industriei de apărare

Guvernul Norvegiei a anunţat miercuri că va aloca 2 miliarde de coroane norvegiene (190,4 milioane de dolari) pentru a creşte capacitatea industriei de apărare a ţării, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Un miliard de coroane vor fi consacrate unor proiecte specifice ale grupului aerospaţial şi de apărare Nammo, iar cealaltă parte vor merge către alte proiecte din industria norvegiană a apărării, a precizat guvernul de la Oslo într-un comunicat.

„Creşterea capacităţii industriei militare este importantă atât pentru Ucraina, cât şi pentru a ne asigura propria securitate”, a afirmat ministrul norvegian al apărării, Bjoern Arild Gram.

Nammo, companie cu peste 2.700 de angajaţi, este deţinută în procente egale de statul norvegian şi de compania Patria, controlată la rândul său în proporţie de 50,1% de statul finlandez şi de 49,9% de grupul norvegian Kongsberg Gruppen.

Ţara scandinavă, membră a NATO, dar nu şi a Uniunii Europene, şi care împarte cu Rusia o frontieră de circa 198 km, a furnizat Ucrainei multiple echipamente militare, printre care artilerie şi muniţii, în faţa invaziei ruse.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. la noi se aloca sinecuri PSDNLUDMR