G4Media.ro

Irlanda, în doliu după ce o profesoară de 23 de ani a…

Irlanda, în doliu după ce o profesoară de 23 de ani a fost omorâtă pe stradă în plină zi. Un român este principalul suspect

Bărbatul de origine română, arestat sub bănuiala de omor deosebit de grav, va compărea în fața instanței.  La mijlocul acestei săptămâni Ashling Murphy, o femeie în vârstă de 23 de ani și-a pierdut viața după ce a fost agresată în orașul Tullamore din regiunea Offaly.

Profesoara (foto sus), foarte iubită în comunitatea sa, făcea jogging de-a lungul unei pasarele intens circulate când a fost atacată în plină zi. Poliția îl anchetează pe un cetățean român și așteaptă rezultatele testelor criminalistice pentru a stabili dacă au suficiente dovezi, într-un caz care șochează opinia publică din Irlanda. Scopul înfățișării de vineri din instanță este solicitarea poliției de prelungire a arestului preventiv dincolo de cele 24 de ore permise de lege pentru obținerea probelor în sprijinul inculpării cu infracțiunea de omor.

Reprezentații poliției au spus că e probabil ca atacul să fi fost comis de un bărbat care a acționat singur. Suspectul în vârstă de 40 de ani, originar din România, va compărea în fața instanței după e s-a aflat în arest la secția de poliție din Tullamore. Potrivit presei irlandeze suspectul era cunoscut poliției din trecut.

Poliția bănuiește că atacul, care a avut loc pe o rută de agrement aglomerată, a fost unul întâmplător iar informațiile disponibile arată că victima și criminalul nu se cunoșteau.

Ministrul Justiției, Helen McEntee, a spus că ceea ce s-a întâmplat în Tullamore este „cel mai rău coșmar al fiecărei femei și al fiecărei familii”. Ea a vorbit cu responsabilii anchetei și a spus că poliția va primi orice sprijin de care e nevoie. McEntee a făcut apel la martori sau orice persoane care dețin informații să le prezinte cât mai repede.

McEntee a mai declarat pentru RTÉ News că societatea irlandeză trebuie să acționeze pentru a asigura „toleranța zero față de violența împotriva femeilor”, iar o nouă strategie națională privind protecția femeilor va fi publicată în curând, a adăugat ea.

Ashling Murphy provenea dintr-o familie cu tradiție muzicală și ea însăși cânta la vioară. Moartea profesoarei a dus la reacții în lanț pe rețelele de socializare unde se subliniază gravitatea și violența teribilă a cazului. Directorul școlii naționale Durrow, unde Ashling Murphy preda, a descris-o pe profesoară drept „o lumină strălucitoare”, iar presa irlandeză a publicat imagini cu elevi cu lacrimi în ochi.

În timp ce opinia publică este devastată și mulți oameni continuă să aducă omagii tinerei profesoare, investigatorii promit că vor face toate demersurile necesare și „nicio piatră nu va fi lăsată neîntoarsă” în ancheta penală aflată în desfășurare.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

  1. Spurcată nație…

  2. daca se dovedese ca-i vinovat, atunci la ocana cu bestia. Sa mai vada libertatea doar atunci cand va reveni Iisus pe pamant.

  3. Fiu al Vasluiului.

  4. Nici nu tre sa facem noi RoExit, abia așteaptă UE sa scape de circarii din est….apropo, numele lui e Radu Adrian Floricel si pare să fie dintr-o minoritate, dar nu cea LGBTQ de care se tem românașii paranoici……cred că e si de-a lui Ștefan….

  5. „Radu Adrian Floricel who seems to be around the age of 40 to 45 years is originally from Hunedoara.”

  6. Si aia s-a zbatut, nu l-a lasat. Decat sa te zbati si sa te omoare, mai bine il lasi sa isi faca treaba si aia e, te duci dupa la politie.

  7. Iauzi, unii ies in strada ca romi dau in cap , iar in afara romani dau in cap 😀 interesant parca nu are relevanta rasa nu ?