G4Media.ro

Terapie cu laser pentru a renunța la fumat, la Iași / Se…

Sursa foto: Pixabay

Terapie cu laser pentru a renunța la fumat, la Iași / Se stimulează cu un fascicul laser de intensitate scăzută a punctelor specifice de acupunctură din urechi / Medic pneumolog: „Sunt necesare mai multe studii”

O nouă metodă pentru a scăpa de dependența de fumat a apărut și în Iași. Aceasta utilizează laserul și promite lipsa efectelor secundare, absența creșterii în greutate și eficacitate încă de la prima ședință. Cu toate acestea, medicii rămân sceptici, argumentând că nu există suficiente studii care să susțină această metodă, relatează Ziarul de Iași.

„Terapia cu laser este o metodă alternativă și relativ nouă pentru renunțarea la fumat, care oferă un tratament non-invaziv și cu puține efecte secundare. Este recomandat să fie utilizată ca parte a unui program comprehensiv de renunțare la fumat, care include suport psihologic, tratament medicamentos și alte strategii comportamentale. Eu nu cred în această metodă pentru că sunt necesare mai multe studii ca să confirme afirmațiile celor care practică această metodă”, a declarat prof. dr. Traian Mihăescu, medic primar pneumolog.

Prof. dr. Traian Mihăescu, medic primar pneumolog, explică faptul că metoda laser folosește fotobiomodularea pentru a ajuta la renunțarea la fumat. Procedura implică stimularea cu un fascicul laser de intensitate scăzută a punctelor specifice de acupunctură din urechi. Teoria din spatele acestei metode sugerează că stimularea acestor puncte ajută la reducerea poftei de țigară, ameliorarea simptomelor de sevraj ale nicotinei și stimularea eliberării de endorfine, care au un efect calmant și pot reduce stresul asociat cu renunțarea la fumat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Mda acupunctura la urechi. Stiinta SF la Iasi. Se va publica in revistele Nature si Timp liber in weekend.

  2. Acum ani buni, după zeci de ani de studii și de RCT-uri de miliarde de dolari s-a ajuns la concluzia științifică de netăgăduit că acupunctura nu are niciun beneficiu pe sănătate. Același lucru despre homeopatie, care deși susținută de prințul (atunci) Charles, a fost tăiată de la finanțare prin NHS din lipsă de dovezi științifice.
    De aceea aș recomanda oamenilor să folosească toate metodele validate științific inainte și dacă se simt bine cu metode nevalidate științifice ( vrajitorie, homeopatie, voodoo, acupunctura, suplimente alimentare) să le folosească doar ca adiție la metoda dovedită științific.
    Foarte trist in zilele noastre că oamenii „de știință” din comunitate, și aici mă refer la medici, farmaciști, promovează pentru motive ciudate, de multe ori metode și produse despre care se știe că nu au efecte benefice dovedite științific când rolul lor in comunitate ar trebui să fie exact de voce a științei, nu șamani… 😒