G4Media.ro

Microsoft a prezentat noi computere dotate cu inteligență artificială/ Gigantul de software…

sursa foto: Pixabay.com

Microsoft a prezentat noi computere dotate cu inteligență artificială/ Gigantul de software spune că noile aparate sunt mai rapide decât vârful de gamă Macbook Air M3 al Apple

Cursa pentru a pune inteligența artificială peste tot face un ocol prin bunul și vechiul computer portabil, scrie The New York Times. Microsoft a prezentat luni un nou tip de computer conceput pentru inteligența artificială. Mașinile, spune Microsoft, vor rula sisteme de inteligență artificială pe cipuri și alte echipamente din interiorul calculatoarelor, astfel încât acestea să fie mai rapide, mai personale și mai private.

Noile computere, denumite Copilot+ PC, vor permite oamenilor să folosească A.I. pentru a găsi mai ușor documentele și fișierele la care au lucrat, e-mailurile pe care le-au citit sau site-urile web pe care le-au navigat. De asemenea, sistemele lor de I.A. vor automatiza sarcini precum editarea fotografiilor și traducerea de limbi străine.

Noul design va fi inclus în laptopurile Surface de la Microsoft și în produsele high-end care rulează pe sistemul de operare Windows oferite de Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo și Samsung, unii dintre cei mai mari producători de PC-uri din lume.

PC-ul cu inteligență artificială, consideră analiștii din industrie, ar putea inversa un declin îndelungat al importanței calculatorului personal. În ultimele două decenii, cererea pentru cele mai rapide laptopuri s-a diminuat, deoarece o mare parte din software a fost mutată în centrele de cloud computing. O conexiune puternică la internet și un browser web era tot ce aveau nevoie majoritatea oamenilor.

Dar inteligența artificială întinde această relație la distanță până la limită. ChatGPT și alte instrumente generative de I.A. sunt rulate în centre de date pline de cipuri scumpe și sofisticate care pot procesa cele mai mari și mai avansate sisteme. Chiar și cele mai avansate chatbots de ultimă generație au nevoie de timp pentru a primi o interogare, a o procesa și a trimite înapoi un răspuns. De asemenea, gestionarea acestora este extrem de costisitoare.

Mașinile din linia Surface a Microsoft și a partenerilor de producție vor oferi mai multă putere și vor fi cu 58% mai rapide decât Macbook Air M3, vârful de gamă al Apple, a precizat compania, scrie Bloomberg.

De asemenea, Microsoft a mai spus că GPT-4o de la OpenAI, o versiune actualizată a GPT-4 care se descurcă mai bine cu textul, audio și imaginile în timp real, va ajunge în curând la asistentul de inteligență artificială Copilot al companiei. Microsoft a demonstrat o funcție numită Recall, care este concepută pentru a ajuta utilizatorii să găsească o filă de browser, un fișier, un e-mail sau un chat îngropat, pe baza unor indicații în limbaj conversațional. Va fi ca o „memorie fotografică”, a declarat Yusuf Mehdi, director de marketing pentru consumatori al Microsoft.

Microsoft își propune să demonstreze că inteligența artificială generativă va revoluționa informatica pentru consumatorii obișnuiți, nu doar pentru clienții săi corporativi din cloud.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...