G4Media.ro

Vasul care a lovit podul din Baltimore va fi îndepărtat „în câteva…

Photo by Kent Nishimura / AFP

Vasul care a lovit podul din Baltimore va fi îndepărtat „în câteva zile”, afirmă guvernatorul statului Maryland/ Nava se află în râul Patapsco din martie

Guvernatorul statului Maryland, Wes Moore, a declarat că Dali, nava care a doborât podul Francis Scott Key din Baltimore în martie, va fi îndepărtat „în câteva zile”, relatează NBC News.

„Îmi amintesc că în prima dimineață când podul a căzut, oamenii spuneau că, știți, acest lucru ar putea dura șase, nouă luni pentru a putea repara canalul”, a declarat duminică Moore, un democrat, în timpul unui interviu în cadrul emisiunii „Meet the Press” de la NBC News.

„Sunt mândru că suntem pe drumul cel bun și că vor redeschide acel canal, iar în câteva zile vom scoate acea navă masivă – Dali – din acel canal”, a adăugat Moore.

Nava se află în mijlocul râului Patapsco de la sfârșitul lunii martie, când s-a ciocnit cu podul Key Bridge în toiul nopții, provocând o prăbușire catastrofală.

Șase muncitori care se aflau pe pod în momentul în care nava a lovit structura au fost presupuși morți. De atunci, toate corpurile lor au fost recuperate, ultimul dintre ele fiind recuperat la 7 mai.

La începutul acestei luni, au fost folosite încărcături explozive pentru a îndepărta părți ale podului de deasupra navei, în ceea ce a fost un efort de luni de zile pentru a îndepărta resturile în exces, podul și nava, pentru a redeschide canalul, care duce la un port internațional din Baltimore.

Duminică, Moore a abordat, de asemenea, preocupările legate de faptul că îndepărtarea navei și redeschiderea canalului se va dovedi a fi un efort costisitor.

„Poporul american va fi despăgubit în această privință”, a declarat Moore moderatoarei Kristen Welker, adăugând: „Și trebuie doar să ne asigurăm că vom face acest lucru rapid, la timp și în limitele bugetului. Și acesta este obiectivul nostru”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...