G4Media.ro

Tesla primește undă verde pentru extinderea fabricii din Germania

Sursa foto: Dreamstime

Tesla primește undă verde pentru extinderea fabricii din Germania

Tesla a primit aprobarea pentru extinderea fabricii din Germania. Aprobarea fost acordată după ce Tesla și-a revizuit propunerile inițiale ca urmare a furiei provocate propunerea de a tăia100 de hectare de copaci pentru construcția fabricii, transmite Euronews.

Consilierii locali din municipiul Grünheide, situat la periferia Berlinului, au dat joi seara undă verde Tesla pentru extinderea uzinei sale locale. Potrivit agenției germane de știri dpa, votul a fost împărțit la 11-6, cu două abțineri.

Extinderea fabricii, care a fost deschisă în 2022, face parte dintr-o strategie de dublare a capacității de producție a amplasamentului la 100 de gigawați-oră de baterii și un milion de mașini pe an. Tesla își propune să adauge mai multe spații logistice la fabrică, inclusiv o gară.

Noua propunere permite tăierea a 47 de hectare de copaci, mai puțin decât propunerea inițială, care dorea să taie 100 de hectare de copaci.

În februarie a avut loc un referendum în municipalitate, iar 65% dintre respondenți au votat împotriva proiectului inițial.

Deși votul nu a fost obligatoriu, consilierii locali au cerut ca Tesla să revizuaiască planurile.

Activiștii de mediu au protestat într-o pădure din apropierea fabricii încă de la prezentarea inițială a planurilor, în februarie. Aceștia se tem că utilizarea intensivă a apei de către uzină va pune în pericol aprovizionarea regiunii.

La începutul acestei luni, protestatarii au intrat în conflict cu poliția atunci când unii dintre ei au încercat să pătrundă în fabrica Tesla. Un presupus incendiu premeditat în apropierea uzinei a lăsat-o fără energie electrică în luna martie.

Chiar și după ce Tesla și-a revizuit propunerile, unii locuitori sunt încă supărați pe decizia consiliului.

„Opriți Tesla”, un grup care susține protestul, a declarat vineri într-o declarație: „Trebuie să continuăm pentru a proteja apa și pădurea atâta timp cât este nevoie de protecția noastră”.

Aprobarea extinderii Tesla este totuși o victorie pentru unii oficiali care au subliniat beneficiile economice pe care le va aduce.

Ministrul economiei regionale din Brandenburg, Jörg Steinbach, a descris-o ca fiind „un semnal puternic pentru dezvoltarea viitoare a Grünheide și Tesla”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...