G4Media.ro

Un fermier olandez produce prima înghețată din lume din lapte de porc

sursa foto: Facebook/ Erik Stegink

Un fermier olandez produce prima înghețată din lume din lapte de porc

Erik Stegink a creat o „înghețată din lapte de porc”, iar delicatesa este un succes pentru vizitatorii fermei sale Piggy’s Palace, unde pot vedea și animalele pe tobogane, relatează The Times. Este nevoie să te obișnuiești cu gustul, dar înghețata făcută din lapte de porc, o premieră mondială, este un succes în Olanda.

Stegink, un fermier din satul Bathmen, în regiunea Overijssel, în estul Olandei, a început să facă înghețată în urmă cu două săptămâni. Supranumită „înghețata de porc”, noua delicatesă este un succes pentru vizitatorii fermei „Piggy’s Palace” a lui Stegink, unde vizitatorii pot face „pig-nic” și își pot vedea porcii jucându-se pe tobogane.

„Oamenilor le place foarte mult, aproape am rămas fără primul stoc”, a declarat el pentru postul local de televiziune Oost. Înghețata este descrisă ca fiind „un pic grasă, plăcută și cremoasă”.

„Este o înghețată delicioasă”, a spus un vizitator al fermei. Înghețata din lapte de capră este disponibilă pe scară largă în Țările de Jos și, potrivit radiodifuzorului de stat NOS, înghețata de cămilă a fost pusă în vânzare din 2011.

Foto: Facebook Erik Stegink

Laptele de porc este mai asemănător cu laptele uman decât cel de vacă în ceea ce privește lipidele, sau grăsimile, cu o aromă mai puternică, care a fost descrisă ca fiind „de vânat”. Acesta conține aproximativ 8,5% de grăsime, față de 3,5% în laptele de vacă.

În 2015, ferma lui Stegink a devenit prima din lume care a produs în mod comercial brânză din lapte de porc, într-un proces de producție care, a spus el, a fost „o muncă infernală”. „Este nevoie de atât de mult timp și de atât de mulți litri pentru un kilogram de brânză, încât este foarte scump. Această înghețată necesită, de asemenea, timp, dar avem nevoie de mai puțin lapte pentru ea”, a spus el.

Stegink este și președintele și unul dintre fondatorii partidului populist al fermierilor, BBB (Mișcarea Fermierilor-Cetățeni, BoerBurgerBeweging), care face parte din noua coaliție de dreapta olandeză.

Cele 250 de scroafe ale sale trebuie mulse manual, deoarece nu a fost dezvoltat niciun utilaj pentru mulsul porcilor, deoarece, în trecut, a fost considerat ca fiind nefezabil din punct de vedere comercial. „O scroafă dă lapte de aproximativ 12-14 ori pe zi. Purceii sunt chiar acolo, dar și fermierul se află „între””, a spus el. „Noi ‘dezbrăcăm’ tetina cu mâna. Colectăm laptele într-un recipient mic. Purcelușii beau și de la diverse alte scroafe de aici, așa că nu duc niciodată lipsă de nimic.”

Foto: Facebook Erik Stegink

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează