G4Media.ro

A cerut 6.000 de euro mită pentru o hâtie care să ateste…

Foto: Pexels.com

A cerut 6.000 de euro mită pentru o hâtie care să ateste munca în folosul comunității / Un funcţionar din Primăria Bacău e cercetat sub control judiciar

Un funcţionar din Primăria Bacău este cercetat sub control judiciar pentru luare de mită, el fiind acuzat că ar fi cerut şi primit 6.000 de euro în legătură cu întocmirea unor documente care atestau prestarea muncii în folosul comunităţii, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Iași.

Potrivit unui comunicat emis, luni, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, D.D.I, funcţionar public în cadrul Primăriei municipiului Bacău – Direcţia Administrare Baze Sportive, este cercetat sub control judiciar pentru pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă. „La sfârşitul lunii aprilie 2024 şi în data de 10.05.2024, în calitate de funcţionar public în cadrul Primăriei municipiului Bacău- Direcţia Administrare Baze Sportive, D.D.I, i-a pretins numitului D.C. suma de 2.000 euro pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu privitoare la întocmirea documentelor care atestau prestarea de către acesta din urmă a muncii în folosul comunităţii dispusă de instanţă, iar în data de 11.05.2024 a primit efectiv această sumă în scopul arătat”, arată anchetatorii.

De asemenea, la sfârşitul lunii aprilie 2024 şi în data de 10 mai 2024, inculpatul i-a pretins numitului D.C. suma de 4.000 euro pentru a interveni pe lângă un alt funcţionar public din cadrul instituţiei cu atribuţii de serviciu privitoare la întocmirea documentelor care atestau prestarea de către cel din urmă a muncii în folosul comunităţii dispusă de instanţă, se menţionează în comunicat. „Lăsând să se creadă că îl poate influenţa prin remiterea acestor sume de bani, inculpatul a promis că funcţionarul va semna la rândul lui documentele necesare prin care să confirme efectuarea muncii neremunerate în folosul comunităţii de către D.C.I. În data de 11.05.2024, inculpatul a primit efectiv suma pretinsă de 4.000 euro de la D.C. I”, precizează sursa citată. În cauză, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au beneficiat de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie- Serviciul Judeţean Anticorupţie Bacău şi Direcţia Operaţiuni Speciale-Brigada Operaţiuni Speciale Bacău.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...