G4Media.ro

OpenAI a lansat un nou model de AI şi o versiune desktop…

Sursa foto: Unsplash / Levart Photographer

OpenAI a lansat un nou model de AI şi o versiune desktop a ChatGPT

OpenAI a lansat luni un nou model de inteligenţă artificială şi o versiune desktop a ChatGPT, împreună cu o nouă interfaţă pentru utilizatori, transmite CNBC, preluat de News.ro.

Actualizarea aduce GPT-4 pentru toată lumea, inclusiv utilizatorilor gratuiţi ai OpenAI, a declarat directoarea pentru tehnologie Mira Murati, într-un eveniment transmis în direct. Ea a adăugat că noul model, GPT-4o, este „mult mai rapid”, cu capacităţi îmbunătăţite de text, video şi audio.

”Este prima dată când facem cu adevărat un pas uriaş înainte când vine vorba de uşurinţa în utilizare”, a spus Murati.

Noul model a îmbunătăţit, de asemenea, calitatea şi viteza ChatGPT pentru 50 de limbi diferite şi va fi disponibil şi prin API-ul OpenAI, astfel încât dezvoltatorii să poată începe să construiască aplicaţii folosind noul model astăzi, a spus Murati.

GPT-4o este de două ori mai rapid, iar costul său este la jumătate din costul GPT-4 Turbo, a spus Murati.

Pentru OpenAI, este unul dintre cele mai mari anunţuri ale companiei de la lansarea în august a ChatGPT Enterprise, nivelul de afaceri al chatbotului AI.

Instrumentul a fost în curs de dezvoltare ”mai puţin de un an” şi a avut ajutorul a peste 20 de companii de diferite dimensiuni şi industrii, a declarat la acea vreme directorul pentru operaţiuni OpenAI Brad Lightcap, pentru CNBC.

OpenAI, Microsoft şi Google sunt în fruntea unei curse generatoare de aur pentru AI, în timp ce companiile din fiecare industrie se întrec pentru a adăuga chatboturi şi agenţi bazaţi pe inteligenţă artificială la serviciile cheie, pentru a evita să fie lăsate în urmă de concurenţi.

La începutul acestei luni, rivalul OpenAI Anthropic şi-a anunţat prima ofertă pentru întreprinderi şi o aplicaţie gratuită pentru iPhone.

Un record de 29,1 miliarde de dolari a fost investit în aproape 700 de oferte generative de AI în 2023, o creştere de peste 260% faţă de anul precedent, potrivit PitchBook.

Se estimează că piaţa va depăşi venituri de 1.000 de miliarde de dolari într-un deceniu.

Unii din industrie şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la viteza cu care noile servicii netestate vin pe piaţă, iar membri ai lumii academice sunt îngrijoraţi de tendinţa tehnologiei de a propaga prejudecăţi.

După lansarea ChatGPT în noiembrie 2022, acesta a doborât recordurile la acea vreme ca aplicaţia pentru consumatori cu cea mai rapidă creştere din istorie, iar acum are aproximativ 100 de milioane de utilizatori activi săptămânal.

OpenAI spune că peste 92% dintre companiile din Fortune 500 folosesc platforma.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...