G4Media.ro

Donatorii pentru campania lui Biden îl critică pe președintele american pentru că…

Sursa foto: Flickr / White House Photo by Cameron Smith

Donatorii pentru campania lui Biden îl critică pe președintele american pentru că a amenințat că va întrerupe livrările de arme către Israel: „O decizie proastă”

Mai mulți donatori pro-israelieni proeminenți ai lui Biden îl critică pe președinte pentru că a amenințat că va întrerupe livrările de arme către Israel dacă țara invadează Rafah, bastionul Hamas din sudul Fâșiei Gaza, relatează Fox News.

Postul de știri Axios a obținut un e-mail al mega-donatorului democrat american de origine israeliană Haim Saban, trimis miercuri unor oficiali de la Casa Albă, care îl critică pe Biden pentru această decizie. Un alt susținător al Partidului Democrat, Mark Mellman, a criticat mișcarea într-o declarație pentru Axios.

„O decizie proastă, proastă, proastă, la toate niveluri, vă rog să reconsiderați”, se arată în e-mailul lui Saban, împreună cu nota că poziția lui Biden „trimite un mesaj teribil aliaților noștri din regiune și dincolo de ea”.

Biden și-a confirmat poziția într-un interviu pentru CNN, difuzat miercuri, declarând postului de televiziune: „Dacă intră în Rafah, nu voi furniza armele care au fost folosite în mod istoric pentru a se ocupa de Rafah, pentru a se ocupa de orașe – care se ocupă de această problemă”.

„Vom continua să ne asigurăm că Israelul este sigur în ceea ce privește Iron Dome și capacitatea lor de a răspunde la atacurile care au venit recent din Orientul Mijlociu”, a declarat Biden la CNN. „Dar este, este pur și simplu greșit. Nu vom (mai) furniza arme și obuze de artilerie”.

Unii israelieni cred, în plus față de o serie de politicieni americani, că Biden face pe plac bazei de extremă stânga și progresiste a Partidului Democrat înaintea alegerilor din noiembrie prin decizia sa de a opri livrarea de arme către Israel.

Mii de teroriști Hamas și infamul său lider, Yahya Sinwar, sunt blocați în Rafah – un oraș cu peste 1 milion de palestinieni – iar organizația jihadistă folosește ostatici, dintre care unii ar putea fi americani, ca scuturi umane pentru a descuraja o incursiune israeliană.

Nota lui Saban către Biden îl acuză pe președinte de abandonarea obiectivelor pe care SUA le-a exprimat în sprijinul recent acordat Israelului, și anume înfrângerea Hamas.

Acesta a declarat: „Dragă președinte Biden, NOI, SUA, așa cum ați declarat de mai multe ori, credem că Hamas ar trebui să fie învinsă. NOI, SUA, în acest caz, Dvs. domnule președinte, am decis să nu mai trimitem muniții către Israel pentru a atinge obiectivul pe care NOI/Voi l-am stabilit pentru Israel și pentru noi înșine.”

Saban a mai spus că o pauză trimite mesajul că SUA renunță la a face ceea ce trebuie făcând ceea ce este corect, „cedând presiunii politice”.

Președintele și directorul general al Saban Capital Group a organizat o importantă strângere de fonduri pentru campania de realegere a lui Biden în 2024 la casa sa din Los Angeles în februarie.

Mellman, directorul general al Democratic Majority for Israel – un grup politic care promovează sprijinul pentru Israel în rândul politicienilor democrați – a declarat pentru Axios: „Nu a existat niciodată un președinte mai pro-Israel decât Joe Biden, dar, în același timp, suntem foarte îngrijorați de ceea ce pare a fi o schimbare semnificativă în politica SUA”.

„Există o mulțime de oameni din comunitatea pro-Israel care sunt foarte îngrijorați, foarte supărați și foarte furioși”, a spus Mellman, adăugând: „Nu știm care vor fi consecințele din punct de vedere politic”.

Comisia de supraveghere a Camerei Reprezentanților a anunțat că deschide o anchetă asupra administrației Biden în legătură cu amenințările acesteia de a suspenda ajutorul ofensiv acordat Israelului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...