G4Media.ro

Călătoriile cu avionul ale președintelui: contract-cadru de 8,5 milioane de lei pentru…

Sursa foto: Facebook / Boardingpass

Călătoriile cu avionul ale președintelui: contract-cadru de 8,5 milioane de lei pentru patru ani, câștigat de Tarom și trei companii private

Patru companii au câștigat un acord-cadru pe patru ani pentru servicii de transport aerian de călători în țară și străinătate în urma unei licitații organizate de Administrația Prezidențială, potrivit anunțului oficial de pe portalul achizițiilor publice. Contractul-cadru are valoarea maximă de 8,5 milioane de lei.

Reamintim că Administrația Prezidențială a refuzat constant să facă publice datele despre deplasările cu avionul ale președintelui Klaus Iohannis, pe motiv că aceste informații sunt clasificate.

Președintele Iohannis s-a deplasat constant în străinătate cu un avion de lux. În unele călătorii, avionul privat folosit de președinte a făcut escală în Sibiu, unde locuiește soția președintelui, care îl însoțește în călătoriile oficiale.

Firmele care au câștigat licitația pentru contractul-cadru de 8,5 milioane de lei sunt:

Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane TAROM
OLIMPIC INTERNATIONAL TURISM
TRAVEL TIME D&R S.R.L.
TRANSILVANIA HOLIDAY TRAVELS S.R.L.

Contractul-cadru va fi valabil timp de patru ani, deci și după ce președintele Iohannis își va încheia mandatul în decembrie 2024.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Nimeni nu maschează democrația așa frumos ca nomenkklatura psdnl, trăiască herr komandant

  2. Noi în fapt suntem o țară bananieră cu 4-5 orașe mai de doamne-ajută, sper să nu fie nimeni ofensat dar acesta este adevărul

  3. ce surpriza 🙂 Olimpic e o agentie care e abonata la TOATE ministerele din Romania si prin ea se cumpara bilete pentru orice deplasare externa. Vai Vai Vai intotdeauna preturile prin ei sunt mai mari decat daca s-ar cumpara direct de la companiile aeriene

  4. Ce gluma buna! Suma alocata pt deplasarile prezidentiale in urmatorii 4 ani este mai mica decat suma cheltuita de Iohannis in martie 2023 pt deplasarile cu avionul privat, 10 mil lei. Iohannis a cheltuit in ultimii 3 ani cca 15 mil E pt deplasari cu avion de lux. Ar fi interesant de stiut motivele pt care Administratia prezidentiala a inchiriat doar avioane de lux pt Iohannis si de ce nu a existat o alternativa mai ieftina.

  5. Prost fudul și impertinent. Continuă să meargă cu avioane de lux.