G4Media.ro

Un elev de clasa a șaptea din Brașov ar fi șantajat o…

Sursa foto: G4Media.ro

Un elev de clasa a șaptea din Brașov ar fi șantajat o profesoară / Ar fi amenințat-o că publică poze cu fiica sa în ipostaze indecente dacă nu îi pune o notă mai mare la istorie

Caz ieșit din tipare la Liceul cu Program Sportiv din Brașov. Un elev de clasa a 7-a și-ar fi șantajat profesoara de istorie, pe care ar fi amenințat-o că dacă nu-i dă o notă mai bună la disciplina pe care o predă va posta pe rețelele de socializare poze cu fiica acesteia în ipostaze indecente, transmite Radio Brașov, citat de Rador.

Profesoara s-a adresat autorităților, dar a anunțat, ulterior, și conducerea școlii. Cazul este unul neobișnuit inclusiv pentru cei de la Inspectoratul Școlar Județean Brașov. Purtătorul de cuvânt al instituției, Valentin Bucur, a declarat: „Iată că acest caz este unul oarecum atipic, pentru că e un caz de șantaj de la un elev de clasa a 7-a către un profesor. Ce vă putem spune este că am aflat relativ târziu de această situație, pentru că într-o primă fază doamna profesoară de istorie de la Liceul cu Program Sportiv s-a adresat în mod direct Biroului de Poliției de Siguranță Școlară. La momentul de față vă putem spune că acești doi copii care sunt protagoniștii acestor evenimente sunt transferați la două școli diferite”.

Elevul șantajist are nota scăzută la purtare. Tocmai de la această decizie a conducerii școlii ar fi degenerat situația.

„Inițial, profesorii de la clasa elevului respectiv au sesizat faptul că elevul deranjează orele, că are un comportament necorespunzător la ore și atunci consiliul profesorilor clasei a decis scăderea notei la purtare și monitorizarea comportamentului elevului. După două sau trei luni de monitorizare au constatat că s-au înrăutățit lucrurile și evident că au rămas, în continuare, cu decizia de a-i scădea nota la purtare chiar la nota patru. Din acel moment lucrurile au degenerat”, a mai declarat Bucur.

Poliția Brașov a deschis un dosar în acest caz.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...