G4Media.ro

Ordin de protecție emis împotriva unei bunici din Galați, acuzată că și-ar…

Foto: Pixabay

Ordin de protecție emis împotriva unei bunici din Galați, acuzată că și-ar fi agresat nepoții

Poliţiştii din Galaţi au emis ordin de protecţie împotriva unei femei în vârstă de 69 de ani care şi-ar fi agresat fizic nepotul, prin care s-a dispus ca aceasta să păstreze o distanţă minimă de 100 de metri faţă de minor, în cauză fiind deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, informează, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi, transmite Agerpres.

Pe 22 martie, la sediul Secţiei 4 Poliţie Galaţi, s-a prezentat un minor în vârstă de 16 ani, din municipiul Galaţi, însoţit de mama sa, de 34 de ani, care a reclamat faptul că, în cursul zilei anterioare, bunica sa l-ar fi agresat fizic, la adresa de domiciliu a acesteia, unde locuia împreună cu alţi patru fraţi minori.

„Pe parcursul verificărilor, a fost întocmit şi formularul de evaluare a riscului iminent, în baza căruia poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu împotriva bunicii, în vârstă de 69 de ani, prin care s-a dispus ca aceasta să păstreze o distanţă minimă de 100 de metri faţă de minor, de noua reşedinţă a acestuia, unde va locui cu mama sa, precum şi de unitatea de învăţământ unde acesta este elev. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie”, se arată în comunicatul de presă remis de IPJ Galaţi.

A doua zi, mama minorului a formulat o nouă sesizare la aceeaşi unitate de poliţie, cu privire la faptul că şi ceilalţi patru copii minori ai săi, cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani, ar fi fost agresaţi fizic şi psihic de către bunicii paterni.

„Din cercetări s-a stabilit că, în urmă cu aproximativ 10 ani, reclamanta şi-ar fi lăsat cei cinci copii minori, în plasament la bunica paternă, respectiv o femeie, de 69 de ani, din municipiul Galaţi, care are o relaţie de concubinaj cu un bărbat, de 56 de ani. A fost întocmit un nou dosar penal pentru infracţiunea de violenţă în familie, iar cercetările sunt continuate de poliţişti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-au produs evenimentele şi luării măsurilor legale”, mai precizează IPJ Galaţi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...