G4Media.ro

Condamnări de 65 de ani de închisoare pentru trei arabi care au…

Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Condamnări de 65 de ani de închisoare pentru trei arabi care au fabricat spirtul medicinal care a ucis 17 oameni / Au preparat şi vândut un amestec de alcool metilic, apă şi vopsea de ouă pe care l-au vândut ca alcool sanitar

Cei trei cetățeni străini judecaţi pentru moartea a 17 oameni, după ce au contrafăcut spirt medicinal, au fost condamnați definitiv. Sentința finașă a venit pe 1 martie a.c., la Curtea de Apel Iași, pedepsele dictate de judecători în cazul celor trei cumulând peste 65 de ani de detenție, anunță Monitorul de Botoșani.

Astfel, Dawoud Abdul Satar, zis „Abed”, s-a ales cu o pedeapsă rezultantă de 22 de ani şi 9 luni închisoare cu interzicerea unor drepturi. La rândul său, Dawoud Zuhair Abdel Nabi Ali, zis „Zaher”, a primit 22 ani şi 6  luni închisoare. Cel de-al treilea individ, Ahmmed Fuad, zis „Abu Ali”, a primit o rezultantă de 20 ani şi 6 luni închisoare.

Toți s-au ales și cu interzicerea unor drepturi. Totodată, ei au fost obligați să plătească daune de 1.305.871,96 lei la care se adaugă şi suma de 600 euro, dar și cheltuieli de judecată însemnând câte 150.000 de lei de fiecare.

Fuad Ahmed, Zuhair Abdel Nabi Ali Dawoud şi fiul acestuia, Abdul Satar Dawoud au fost trimişi în judecată în octombrie 2020 pentru omor calificat, înşelăciune, falsificarea de alimente, fals în înscrisuri sub semnătură privată, dar şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Această ultimă infracţiune a fost reţinută doar în sarcina lui Zuhair Dawoud, care nu declarase un pistol şi trei cartuşe găsite la percheziţie.

Cei trei au fost acuzaţi că, profitând de starea de urgenţă şi de lipsa spirtului de pe piaţă, au preparat şi vândut în martie-aprilie 2020 un amestec de alcool metilic, apă şi vopsea de ouă pe care l-au vândut en-gros ca alcool sanitar. Inculpaţii au vândut în total aproximativ 5.300 de sticle de „spirt”, la 7 lei bucata. Spirtul medicinal este folosit în mod curent, mai ales în mediul rural, ca băutură alcoolică, ceea ce a provocat un val de decese. În proces s-au constituit ca părţi civile 66 de ieşeni, supravieţuitori, rude ale victimelor, dar şi proprietarul magazinului din Stolniceni-Prăjescu care pusese spirtul în vânzare.

Printre victime s-au aflat și doi botoșăneni, Spătăreanu Marcel Viorel și Malancă Aurel Cristian, ambii din sat Oneaga, comuna Cristești. Cei doi bărbați erau angajați ai unei firme de exploatare a lemnului din județul Sibiu și au fost găsiți morți în dimineața zilei de 5 mai 2020, pe un drum forestier din localitatea Boian (județul Sibiu).

Cazul a fost cercetat de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Mediaș și Serviciul Investigații Criminale Sibiu și preluat ulterior de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, investigațiile arătând că cei doi botoșăneni au murit după ce au băut spirt. Prin urmare, cercetările au fost extinse, stabilindu-se că recipientele cu spirt medicinal fuseseră cumpărate de la o firmă din municipiul Mediaș (jud. Sibiu), care se aprovizionase la rândul ei de la o societate din București.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Niste sarlatani nesimtiti, da’ acu’, pe bune, cum sa bei spirt medicinal?