G4Media.ro

Ciucă: Dacă nu sprijinim Ucraina și se rupe linia frontului, există riscul…

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ciucă: Dacă nu sprijinim Ucraina și se rupe linia frontului, există riscul ca Rusia să ajungă la gurile Dunării și atunci pericolul este mai mare / Noi trebuie să luăm toate măsurile și garanțiile de securitate ale populației

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri seara, la Antena 3, că, „dacă nu sprijinim Ucraina și se rupe linia frontului, există riscul ca Rusia să ajungă la gurile Dunării și atunci pericolul este mai mare”. Nicolae Ciucă a spus că, de aceea, decidenții trebuie să ia toate măsurile și garanțiile de securitate ale populației și a subliniat că România are cele mai solide garanții de securitate din istoria sa.

Declarații lui Nicolae Ciucă pe acest subiect:

E foarte greu de anticipat, dar răspunsul trebuie să înceapă cu următoarea constatare (…) România are cele mai solide garanții de securitate din istoria sa. În momentul de față pe teritoriul României au existat dislocări de trupe ale aliaților care vin să întărească măsurile de descurajare și apărare.

Sunt analize prin care aceste măsuri se diversifică dacă va fi cazul.

Există un război de uzură, un război pozițional, care pe anumite direcții și anumite sectoare limitate au o anumită evoluție. Ceea ce trebuie să avem în vedere e faptul că la nivelul tuturor țărilor NATO, la nivelul UE, liderii au conștientizat că e nevoie de măsuri pentru creșterea rezilienței și măsuri de descurajare și apărare.

Mesajul șefului apărării a vrut să scoată în evidență faptul că în momentul de față (…) avem nevoie de primenirea legislației pentru sectorul de apărare, avem nevoie să putem să conștientizăm și să le vorbim oamenilor în termeni pe care să-i înțeleagă.

Când aud oamenii despre amenințare, despre risc și pericol… Când vorbim de amenințare probabilitatea e redusă, când vorbim despre risc crește probabilitatea, când vorbim despre pericol putem să vorbim și de o iminență a unui eveniment.

Noi trebuie să luăm toată măsurile și garanțiile de securitate ale populației și să conștientizăm că, dacă nu sprijinim Ucraina și se rupe linia frontului, există riscul ca Rusia să ajungă la gurile Dunării și atunci pericolul este mai mare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Impostorule.