G4Media.ro

Vicepremierul Republicii Moldova, Oleg Serebrian: Respingem declarațiile propagandistice de la Tiraspol prin…

sursa foto: Sergei GAPON / AFP

Vicepremierul Republicii Moldova, Oleg Serebrian: Respingem declarațiile propagandistice de la Tiraspol prin car se cere „ajutor” Rusiei

Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, a declarat că Republica Moldova respinge declarațiile propagandistice de la Tiraspol. Se întâmplă după ce la 28 februarie, așa-zișii deputați din stânga Nistrului au adoptat o rezoluție prin care cer protecție de la Federația Rusă, relatează agora.md

„Respingem declarațiile propagandistice venite de la Tiraspol, amintind că regiunea transnistreană beneficiază de pe urma politicilor de pace, securitate și integrare economică cu Uniunea Europeană, avantajoase pentru toți cetățenii, indiferent dacă sunt de pe malul stâng sau malul drept al Nistrului”, a declarat Oleg Serebrian.

În aceste zile, vicrepremierul se află la București. Acesta va avea mai multe întâlniri cu oficiali români.

Reamintim că miercuri, 28 februarie, după câteva ore de declarații, pretinșii deputați din stânga Nistrului au adoptat în unanimitate o rezoluție a congresului. Aceasta este formată din șapte puncte, iar unul dintre ele prevede solicitarea protecției Federației Ruse.

Anterior în spațiul public se specula că la acest congres pretinșii deputați vor cere alipirea cu Federația Rusă.

Ulterior, autoritățile de la Chișinău au declarat că vor urmări congresul așa-zișilor deputați de la Tiraspol. Potrivit Biroului politici de reintegrare, deocamdată nu există semne că situația în regiune s-ar putea agrava.

O zi mai târziu, Serviciul de informații și securitate de la Kiev a declarat că această cerere nu va fi făcută, iar informația este doar o presiune a regiunii pentru a-și proteja interesele economice.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează